Σκέψεις πριν τα play offs ...

Η κανονική διάρκεια τελείωσε λοιπόν, με τον ΠΑΟΚ να έχει σκαμπανεβάσματα στην εικόνα του.
Miburosaito
Σκέψεις πριν τα play offs ...

Στον δεύτερο γύρο είχαμε αλλαγή προπονητή με καταστροφικά πρώτα αποτελέσματα αλλά καλύτερη εικόνα στο τέλος της κανονικής περιόδου όπου κάναμε δύο μεγάλες νίκες σε ντέρμπι.

Είδαμε εμφανή βελτίωση σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού όπως πχ. τα λιγότερα λάθη. Επίσης, καλύτερη αμυντική συμπεριφορά από την ομάδα με αλλαγή τακτικής από τον Ιταλό στη κάλυψη στο 2 και στο 4. Υπάρχει εντολή να μην πηγαίνει η Ντα Γιόνγκ σε αυτές τις άμυνες, ώστε να βγάζει αυτή τη δεύτερη πάσα σε κόντρα επιθέσεις.

Πάνω από όλα όμως, έχουμε την άνοδο της Κογιαρ το τελευταίο διάστημα, μαζί με την Ξανθοπούλου και την (εν μέρει) καθιέρωση της Κλέπκου (για την υποδοχή κυρίως).

Ο Μάρκο είχε μιλήσει για υποδόχη και μείωση λαθών όταν ήρθε (https://www.paokmania.gr/stiles/apopsei ... -to-dermpi). Κρίνοντας τον μόνο σε αυτά τα δύο κομμάτια, μπορώ να πω ότι έκανε καλή δουλειά σε αυτά. Όμως έχει δρόμο ακόμα αν θέλει να φτιάξει μια ομάδα πρωταγωνίστρια.

Αρνητικό στοιχείο του Μάρκο είναι η πτώση της λειτουργίας του μπλοκ (σε σχέση με τον Φλώρο πάντα), όμως δίνει ευκαιρίες στις νεαρές μπλοκέρ Τσιογκα και Τερζόγλου.

Για να είμαι δίκαιος (επειδή έχω κάνει κριτική στη Τσιόγκα στην αρχή της χρονιάς), φαίνεται να έχει δουλέψει και εμφανίζεται βελτιωμένη!

Επίσης ο Μάρκο δεν φαίνεται να κάνει καλή διαχείριση της Ντα Γιόνγκ με τις πολλές (και μερικές φορές αλλοπρόσαλλες) αλλάγες που κάνει.

Ενδεχομένως να έχουμε γκρίνια από την Κορεάτισσα αν και αγωνιστικά είναι φωτιά στα τελευταία ματς! Κάνει πολύ καλές εμφανίσεις!

Η μεταγραφική περίοδος για του χρόνου θα ξεκινήσει πολύ νώριτερα από οτι συνήθως - με την έννοια οτί οι τρεις ισχυροί θα κάνουν δυνατές κινήσεις (όπως και φέτος) + τα χρήματα που ενδεχομένως να ρίξει η Θήρα στην αγορά μετά από μια κακή της χρονιά, άρα θα κινηθούν αυτές οι ομάδες για επιλογές από το πάνω ράφι. Οι οποίες κλείνονται νωρίς και όχι τον Αύγουστο.

Ο Αμοιρίδης θα πρέπει ΤΩΡΑ να ξεκινήσει τις κινήσεις του για του χρόνου..

Ειδικά για την περίπτωση της Ντα Γιόνγκ...

Η Ντα Γιόνγκ είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα μείνει στον ΠΑΟΚ και όσο θα περνάνε οι μέρες τόσο θα αυξάνονται οι προσφορές από άλλες ομάδες (ούτε θέλω να φανταστώ να χάσουμε πάλι βασική παίχτρια σε άμεσο ανταγωνιστή όπως έγινε με τη Χαντάβα...)

Είναι λεπτό ζήτημα αφού δεν θέλει υπερβολική πίεση εν μέσω αγωνιστικής δράσης, αλλά από αυτά που ξέρω δεν έχει γίνει καν επαφή ακόμα. Μακάρι να μου τα είπαν λάθος και να έχει γίνει μια πρώτη κουβέντα...

Να έχουμε στο νου μας πως ένα ακόμα καλοκαιρινό μεταγραφικό δράμα για τον ΠΑΟΚ (σαν το περσινό) θα τον πετάξει πάλι εκτός προγραμματισμού.
Όσο πιο νωρίς αποφασιστεί το ρόστερ τόσο το καλύτερο για την ομάδα.

ΥΓ. Έχουμε μια αδικαιολόγητη διακοπή κάποιων ημερών μέχρι να ξεκινήσουν τα play offs, για τα οποία ακόμα σημειωτέον δεν έχουν βγει ακόμα ημερομηνίες. Αστειότητες της ομοσπονδίας που έγιναν χωρίς προειδοποίηση και χωρίς ενημέρωση για τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη...