Η άνοδος της ομάδας και ο «κίνδυνος» του εφησυχασμού δείχνουν το δρόμο

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε έναν καυτό αγωνιστικά μήνα μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης λόγω της ήττας στην 1η αγωνιστική από το Φοίνικα Σύρου στην Ερμούπολη και έφτασε στο 1ο μισό του Νοεμβρίου να έχει κάνει ένα
Κουβανός Κουβανός
Η άνοδος της ομάδας και ο «κίνδυνος» του εφησυχασμού δείχνουν το δρόμο

αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους 32 του Challenge Cup και να έχει πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του League Cup κερδίζοντας και στις 2 αναμετρήσεις τον Ολυμπιακό.

Οι νίκες αυτές έδειξαν ότι η ομάδα έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της σε όλους τους τομείς, με το μπλοκ και το σερβίς να αποτελούν τα κύρια όπλα της, οι παίκτες «δένουν» ολοένα και περισσότερο σαν ομάδα, ενώ παίκτες που την προηγούμενη χρονιά δεν ενθουσιάζαν με την απόδοσή τους, τώρα δείχνουν μια εμφανώς ανώτερη εικόνα κάτω από τις οδηγίες του προπονητή Γιάννη Καλμαζίδη.

Επίσης, οι 2 νίκες σε Ρέντη και Παλατάκι επί του Ολυμπιακού «ανέβασαν» ψυχολογικά την ομάδα, καθώς έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει τους διεκδικητές των εγχώριων τίτλων και να αποτινάξει την αρνητική εικόνα των προηγούμενων ετών όταν έπαιζε τα παιχνίδια που έκριναν τίτλους, ενώ παράλληλα φώναξε «παρών» σε μια στιγμή που οι περισσότεροι αμφισβητούσαν το αν μπορεί να ανταποκριθεί στους στόχους της μετά την ήττα από το Φοίνικα.

Στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ έχει παρουσιαστεί σοβαρός και δείχνει έτοιμος να διορθώσει τα κακώς κείμενα που δημιουργήθηκαν στις τελευταίες παρουσίες του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μπαίνοντας όμως στο 2ο μισό του Νοεμβρίου τα παιχνίδια είναι όλο και πιο απαιτητικά. Η πίεση αυξάνεται γιατί τα επόμενα παιχνίδια θα κρίνουν τόσο την πρόκριση στους 32 (με τη Middelfart εντός έδρας) όσο και το κυνήγι του Πρωταθλήματος (με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και τον Παναθηναϊκό εντός έδρας).

Ναι, ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια και εμφατικά τον Ολυμπιακό, αλλά θα πρέπει να εστιάσει τόσο στα δικά του λάθη (πολλά χαμένα σερβίς που δε συγχωρούν στα μεγάλα παιχνίδια) όσο και στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για όλα στο 3ο συνεχόμενο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ και για να επανέλθει «ψυχολογικά» αλλά και για να μη μπει σε περιπέτειες όσον αφορά το Πρωτάθλημα.

Το Λιγκ Καπ τελείωσε για την ώρα και πρέπει ο Δικέφαλος να δώσει μεγάλη έμφαση στα 2 επόμενα κρίσιμα παιχνίδια και έχει δύσκολη αποστολή καθώς γνωρίζει ότι σε περίπτωση ηττών μένει πολύ πίσω στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος, ενώ δε θέλει σε καμία περίπτωση να μπει σε κλίμα «εσωστρέφειας».

Δεν πρέπει οι παίκτες σε καμία περίπτωση να πάρουν τα μυαλά τους αέρα και θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να συνεχίσουν τη σταδιακή άνοδο της ομάδας, γιατί στο τέλος δεν έχει σημασία το πόσες φορές θα νικήσει ο ΠΑΟΚ τους διεκδικητές του, αλλά το αν θα είναι εντός των στόχων του.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει και η κούραση με τον Καλμαζίδη να πρέπει να διαχειριστεί την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο. Το παιχνίδι με τη Middelfart προσφέρει μια καλή ευκαιρία για rotation, αλλά οι παίκτες θα πρέπει να δείξουν ένα σοβαρό πρόσωπο και να «τελειώσουν» την πρόκριση με επαγγελματικό τρόπο γιατί καμία πρόκριση δεν κρίθηκε σε ένα και μόνο παιχνίδι. Η Middelfart μπορεί να μην έδειξε ότι είναι απειλή, αλλά δεν πρέπει να δώσει η ομάδα δικαιώματα.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μείνει εντός των στόχων του αρχής γενομένης με τον 2ο επαναληπτικό στο Challenge Cup κρατώντας τα θετικά των πρώτων αγώνων, διορθώνοντας τα λάθη του και πάνω απ' όλα μένοντας σοβαρός και συγκεντρωμένος. Η βελτίωσή του και ο εφησυχασμός δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια!

ΠΑΟΚ ΜΠΟΡΕΙΣ!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...