Πάμε ... γι' άλλα!

Να παραμείνουμε ΨΗΛΑ. Εκεί που μας αξίζει και μπορούμε...
Αρχέγονος Αρχέγονος
Πάμε ... γι' άλλα!

Ήταν η τελευταία παράγραφος με την οποία έκλεισε το προηγούμενο σημείωμα. Και αυτό νομίζω πως είναι και το σκεπτικό της απόφασης του προέδρου και όχι μόνο, πιστεύω εγώ. Είναι καιρός να πάμε για άλλες πολιτείες. Για άλλα πρωταθλήματα, για άλλα κύπελλα και για άλλες διακρίσεις.

Το Conference League, η νέα διοργάνωση της UEFA δίνει, κατά την γνώμη μου, πολύ καλές προοπτικές για διάκριση και καταξίωση σε ένα καλύτερο επίπεδο. Ας το προσέξουμε λοιπόν.

Η απόφαση αλλαγής του τεχνικού επιτελείου δεν ήταν εύκολη για κανέναν. Ο κόσμος διχάστηκε. Κάτι που φαίνεται από τα λεγόμενά του και τα όσα γράφουν. Ο χρόνος θα δείξει αν ήταν η καλύτερη λύση.

Το γεγονός ότι το deal κλείστηκε στις 9 Μαΐου, πράγμα που σημαίνει ότι οι συζητήσεις άρχισαν νωρίτερα. Άρα ο προβληματισμός υπήρχε. Κάτι που αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του Πάμπλο («δεν χρειάζεται να με διώξει κανείς, αν δεν πετύχω αυτά που θέλω θα φύγω μόνος μου»).

Τα αποτελέσματα εκείνης της περιόδου προβλημάτιζαν. Όχι τόσο για την δουλειά της τεχνικής ηγεσίας, αλλά και με τα κενά του έμψυχου υλικού.

Φαίνεται πως από τότε πάρθηκε η απόφαση για ενίσχυση. Η επιλογή Lucescu βασίζεται στην χρυσή διετία. Και αφού ξεπεράστηκε το FFP, άνοιγε ο δρόμος για ενίσχυση του έμψυχου υλικού. Γι' αυτό και το ποσό που δόθηκε στο νέο τεχνικό επιτελείο. Δείγμα γραφής πολύ ενδεικτικό. Μένει να δούμε την ανάλογη συνέχεια.

Η τελική κατάταξη – δεύτεροι στο πρωτάθλημα – κατάκτηση του Κυπέλλου – αλλά το πιο σημαντικό, η εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια σίγουρα μας προβλημάτισε θετικά όλους, και έκανε την απόφαση για την συνέχεια ακόμα πιο δύσκολη.

Κι' άλλη φορά είχα την ευκαιρία να υποστηρίξω πως δεν πρέπει να κρίνουμε τα πράγματα μόνο εκ του αποτελέσματος. Και να μην ξεχνάμε πως μας βοήθησαν και τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων.

Για εμένα δεν μπαίνει θέμα σύγκρισης Lucescu – Garcia. Από την άλλη όμως έχουμε γνωρίσει τον Lucescu ως προπονητή. Κάτι που δεν μπορείς να περάσεις με ελαφριά καρδιά.

Κακά τα ψέματα, ο οίστρος του Lucescu ως προπονητής, δεν ξεπερνιέται εύκολα.

Όσο για τον Garcia, θέλω να πιστεύω πως γρήγορα θα μιλάμε και για αυτόν ως προπονητή με περγαμηνές. Το έδειξε εξ' άλλου και στις ακαδημίες.

Στην παρούσα όμως φάση έδειχνε πιο σίγουρη η επιλογή του Lucescu.

Και όλοι εμείς που χρόνια τώρα στηρίζουμε την ομάδα μας, τι πρέπει να κάνουμε; Να μετρηθούμε πόσοι είμαστε υπέρ και πόσοι κατά;

Φυσικά και όχι. Έτσι όπως στηρίξαμε μέχρι σήμερα, το ίδιο να κάνουμε και τώρα. Έχουμε τον ΠΑΟΚ στην καρδία μας, με όλες τις διοικήσεις, και όλα τα τεχνικά επιτελεία. Γι' αυτό και αφήνουμε στην άκρη την προσωπική μας άποψη, την όποια πικρία και προτίμησή μας και με καθαρό μυαλό ΠΑΜΕ ΓΙ' ΆΛΛΑ.

Διαβάστε ακόμη...