Η διαχείριση του Λουτσέσκου ενόψει της συνέχειας

Οι non-stop Κεντζιόρα – Κωνσταντέλιας και οι Τάισον – Μπάμπα...
Πηγή: paok24.com
Η διαχείριση του Λουτσέσκου ενόψει της συνέχειας
Photo Credits: @paokfc.gr website

Από το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει προχωρήσει σε μια λεπτή διαχείριση του ρόστερ του, χρησιμοποιώντας όλους τους ποδοσφαιριστές του σχεδόν εναλλάξ, προκειμένου να τους έχει έτοιμους ανά πάσα στιγμή.

Γεγονός που έχει βοηθήσει και στο κομμάτι των τραυματισμών, με τον ΠΑΟΚ να διανύει σεζόν με λίγα και μικρά θέματα που κατά καιρούς θέτουν εκτός δράσης τους ποδοσφαιριστές του. Το τελευταίο διάστημα, αυτά τα θέματα αυξήθηκαν. Ο Λουτσέσκου καλείται να διαχειριστεί περισσότερα ονόματα στο απουσιολόγιο του.

Και πάλι όμως, τα μυϊκά προβλήματα είναι λίγα. Ζίφκο και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Ντόμινικ Κοτάρσκι, Γιάννης Κωνσταντέλιας, απουσίασαν λόγω ίωσης. Ο Μπάμπα δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι και έπαθε διάσειση. Ο Εκόνγκ γύρισε με θλάση τρίτου βαθμού από το Copa Africa.

Δεδομένα που σαφώς και έχουν επηρεάσει την διαχείριση χρόνου από τον Ρουμάνο τεχνικό. Ο Τόμας Κεντζιόρα, ελέω απουσίας αλλά και τραυματισμού του Εκόνγκ, έχει πάρει 7 διαδοχικά παιχνίδια, με το ένα να είναι με παράταση. Αν το διευρύνουμε, ο Πολωνός έχει παίξει -χωρίς να αντικατασταθεί- 12 από τα τελευταία 14 παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Αντίστοιχα, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, από την επιστροφή του μετά την ίωση, έχει αγωνιστεί για 86′ με τον Ολυμπιακό, 90′ με Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό και άλλα 110′ στον επαναληπτικό με τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, για παράδειγμα, ο Τάισον αντιμετώπισε θέματα με την αποβολή του στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με κάποιες μυϊκές ενοχλήσεις, που τον άφησαν εκτός για μερικά παιχνίδια. Ο Ράχμαν Μπάμπα έπαθε την διάσειση που επίσης τον άφησε εκτός για δυο αγώνες.

Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά, για να καταλάβουμε πως από εδώ και πέρα, με Play-Off και Ευρώπη, η διαχείριση των παικτών είναι ακόμη πιο σημαντική, με τον ΠΑΟΚ να έχει μπροστά του -κατά βάση- παιχνίδια υψηλής έντασης, δυναμικής και κρισιμότητας. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως ο Λουτσέσκου θα διαχειριστεί του ποδοσφαιριστές του προκειμένου να τους έχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμους και φρέσκους.

Διαβάστε ακόμη...