Σε θέση αναμονής για την πρεμιέρα ο ΠΑΟΚ Β

Στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματoς της Super League 2 μπαίνει ο ΠΑΟΚ Β, που αδημονεί να πατήσει χορτάρι – επίσημα – στις 6 Νοεμβρίου, στις 17:00, οπότε θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Βέροια.
Σε θέση αναμονής για την πρεμιέρα ο ΠΑΟΚ Β

Εκτός απροόπτου, φυσικά...

Από τον Ιούλιο που συγκεντρώθηκε η ομάδα, μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου μεσολαβεί ένα διάστημα τριών μηνών, που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει κορεσμό, ενδεχομένως και φθορά. Εξ ου και το τεχνικό team αντιμετώπισε την μακρά διάρκεια της προετοιμασίας με έναν προγραμματισμό προπονήσεων και αγώνων, βάσει της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος στις 11.09 όπως είχε αποφασιστεί αρχικά. Επομένως, οι προπονήσεις αφορούσαν σε έναν κύκλο επτά εβδομάδων (άρχισαν στις 26.07) και με την ολοκλήρωσή του η ομάδα μπήκε σε αγωνιστικούς κύκλους μέσω των φιλικών αγώνων.

Ο ΠΑΟΚ Β έχει ήδη δώσει 11 φιλικά παιχνίδια κι έχει προγραμματίσει άλλα δύο, αυτό του Σαββάτου 22.10 με τον Ηρακλή Λάρισας και αυτό της επόμενης εβδομάδας με τον Μακεδονικό, που θεωρητικά θα είναι και το τελευταίο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Άρχισε τον Αύγουστο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στον Βώλακα παίζοντας με την Δόξα Βώλακα (6-0) και τον Πανδραμαϊκό (3-0), συνέχισε στην Θεσσαλονίκη με τον Καμπανιακό (8-0), πήγε στον Πανσερραϊκό (1-1), υποδέχτηκε τη Βέροια (5-1), στη συνέχεια τον Πανσερραϊκό (2-2) και τον Μακεδονικό (1-1). Ακολούθησε το εκτός έδρας φιλικό στην Καστοριά (0-2), η εντός έδρας ήττα από τον Αλμωπό Αριδαίας (1-2), το 1-1 στον Πιερικό και η νίκη με 2-2 στη Νίκη Βόλου.

Προφανώς μετά από περίπου τρεις μήνες υπάρχει μια φθορά, αν σκεφτεί κανείς ότι 13 φιλικά παιχνίδια ισοδυναμούν με έναν γύρο πρωταθλήματος. Ωστόσο, επειδή σε κάθε πρόβλημα, είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε και τη θετική πλευρά, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ Β της σεζόν 2022-23 διαθέτει ένα πλούσιο σε ποσότητα και ποιότητα ρόστερ, οπότε μέσα από την μακρά προετοιμασία δόθηκε η δυνατότητα να αξιοποιηθεί ο χρόνος για όλους.

Διαβάστε ακόμη...