"Πειθαρχία και ομαδική δουλειά..."

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δώνης, στάθηκε στην ετοιμότητα και τη συνοχή που θα πρέπει να επιδείξει η ομάδα του αύριο, ενώ στάθηκε και στην πιθανή συμμετοχή του Πάμπλο Γκαρσία στον αγώνα...
"Πειθαρχία και ομαδική δουλειά..."

Αναλυτικότερα, δήλωσε :

«Θα πρέπει να είμαστε αρκετά δυνατοί ώστε να διεκδικήσουμε το στόχο μας. Είμαστε συνειδητοποιημένοι για την κρισιμότητα του αγώνα. Έχω κατασταλάξει σε κάποια πράγματα για την ενδεκάδα, ενώ δουλέψαμε και κάποια στοιχεία στις προπονήσεις. Περιμένω να είμαστε δυνατοί στο γήπεδο αύριο και να πάρουμε την πρόκριση.»

Μήπως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει πιο έντονα να ψάξει ένα γκολ;

«Δε μπαίνουμε σε αυτή τη λογική. Κοιτάμε σε όλες τις φάσεις να είμαστε καλοί. Και να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα αλλά και να αμυνόμαστε ορθά. Νομίζω ότι δεν είμαστε αυτοί που θα πρέπει να ανοιχτούμε ιδιαίτερα στο γήπεδο. Από τη στιγμή που έχουμε το προβάδισμα. Ξέρουμε πως ο αντίπαλος πρέπει να ρισκάρει και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.»

Με το Γκαρσία τι θα γίνει;

«Έχει κάνει κανονικά δύο προπονήσεις. Σήμερα θα το εξετάσουμε και πάλι. Υπάρχει ένα ρίσκο και πέφτει σε εμένα. Δεν είναι έτοιμος για ενενήντα λεπτά, αυτό είναι δεδομένο. Θα πρέπει να ζυγίσω αν πρέπει να ξεκινήσει βασικός ή να μπει αργότερα.»

Δεν έχουμε την εμπειρία Λαζάρ και Σάλπι, αντέχουμε και την έλλειψη του Πάμπλο;

«Είναι αρκετές και σημαντικές οι απουσίες, ειδικά από έμπειρους παίκτες. Χρειαζόμαστε ισχυρές προσωπικότητες, μα πάνω απ όλα παίζει ρόλο η ετοιμότητα κάθε παίκτη. Βεβαίως θα υπάρχει κάποια συζήτηση με τον Πάμπλο και πρέπει να κρίνουμε ποιο είναι το καλύτερο. Η απουσία του Πάμπλο είναι σημαντικό πρόβλημα. Για παράδειγμα αν είναι στην ενδεκάδα και δεν πάει το παιχνίδι καλά, τότε είσαι υποχρεωμένος να τον κρατήσεις μέσα γιατί είναι χρήσιμος. Εφόσον και ο ίδιος δηλώνει έτοιμος θα δούμε τι θα γίνει.»

Υπάρχει ένα κλίμα από το πρώτο ματς, όπου έγιναν πολλά με επεισόδια κλπ. Νιώθετε ότι το παιχνίδι απέκτησε περισσότερες παραμέτρους;

«Νομίζω πως είναι πιο πολύ εξωαγωνιστικό το θέμα. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος, οι όμιλοι. Θέλαμε να ζήσουμε την εμπειρία αλλά και για το κύρος του ΠΑΟΚ. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποινή και δεν έχει νόημα μόνο να το συζητάμε αλλά να συνειδητοποιούμε τι έχει συμβεί. Όλοι μας. Θα πρέπει να καταλάβουμε γιατί έχει γίνει όλο αυτό, και ποιο είναι το καλό του συλλόγου. Το κυριότερο για όλους και ειδικά για τον κόσμο, είναι να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και να αρχίσει να μπαίνει μια τάξη.»

Τα τελευταία δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ τα πάει περίφημα στην Ευρώπη κόντρα σε μεγάλες ομάδες και μεγάλα γήπεδα. Αυτή τη φορά το γήπεδο είναι μικρό. Θα σας επηρεάσει;

«Θεωρώ πως η ομάδα θα είναι τακτικά άψογη στο γήπεδο, και το ματς θα κριθεί από την πειθαρχία και την ομαδική δουλειά στο γήπεδο. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε όλες τις συνθήκες. Οι παίκτες δεν είναι κομπιουτερ, αλλά τουλάχιστον ένα στοιχείο που έχουμε καλύτερο καιρό σε σύγκριση με τη Θεσσαλονίκη..»

Πως βλέπετε τις πιθανότητες για την πρόκριση; Πόσο σας πονάει το γκολ που έβαλε η Ραπίντ; Είναι καταστρεπτικό το γεγονός της τιμωρίας;

«Εντάξει έχουμε προβάδισμα από το πρώτο ματς, μα δεν μπορώ να δώσω ποσοστά πρόκρισης. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Θα θέλαμε ένα πιο μεγάλο σκορ, αλλά πάντα αγωνίζονται δύο ομάδες. Εμείς κρατάμε την ανατροπή και τη νίκη που πετύχαμε. Ελπίζουμε αν περάσουμε να πέσει η ποινή στην έφεση. Σίγουρα το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και είναι κακό να γίνεται χωρίς φιλάθλους. Ας περάσουμε τώρα και ας αγωνιστούμε και λίγα παιχνίδια χωρίς κόσμο.»

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη Ραπίντ;

«Παρόλα τα επεισόδια στο πρώτο ματς, η ατμόσφαιρα μεταξύ των ομάδων παρέμεινε άριστη. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα. Τη Ραπίντ την περίμενα επιθετικά στην Τούμπα καλύτερη. Αυτό σημαίνει πως την περιορίσαμε αρκετά. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να δημιουργήσει και όχι να καταστρέψει. Μεσοεπιθετικά έχει ταλέντο και το έχει δείξει. Έχει παίκτες με καλή τεχνική. Σεβόμαστε τον αντίπαλο και αύριο το παιχνίδι θα είναι πολύ δυνατό.»

Διαβάστε ακόμη...