Δηλώνει λίστα για το Conference League

Πηγή: paok24.com
Δηλώνει λίστα για το Conference League
Photo Credits: @paok24.com

Έως σήμερα (2/2) μπορεί μια ομάδα να δηλώσει τη λίστα της στην UEFA, ενόψει της συνέχειας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Επομένως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να γνωστοποιήσει τους παίκτες που θα συμμετέχουν, από τους 16 και μετά, στο Europa Conference League.

Κάθε ομάδα, έχει δικαίωμα να προσθέσει 3 μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου, κάτι που δεν απασχολεί τον ΠΑΟΚ, εφόσον έχει αποκτηθεί μόνο ένας ποδοσφαιριστής, ο Όττο. Αυτό που ενδιαφέρει τον Δικέφαλο του Βορρά, είναι το πως θα χωρέσει στην λίστα του τους δυο δεξιούς μπακ, Γιόνι Όττο και Γιόαν Σάστρε.

Θυμίζουμε πως στη λίστα που θα δηλωθεί, μπορούν να συμπεριληφθούν το ανώτερο 25 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς, οι 17 μπορεί να είναι ξένοι, με απαραίτητη προϋπόθεση πως οι άλλοι 8 θα είναι γηγενής. Η τελευταία κατηγορία αφορά τους ποδοσφαιριστές που προπονήθηκαν για 3 τουλάχιστον έτη, από το 15 έως το 21 έτος της ηλικίας τους.

Με την αποχώρηση των Λύρατζη και Βρακά, ο ΠΑΟΚ έχασε 2 από τους 8 της προηγούμενης λίστας, κάτι που σημαίνει πως αυτοί οι δυο παίκτες θα πρέπει να αντικατασταθούν από άλλους γηγενής. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ορίζει η UEFA, η εκάστοτε ομάδα δεν μπορεί να δηλώσει 17 ξένους, άρα το νούμερο μειώνεται αναλογικά.

Όλα αυτά είναι πράγματα που στον ΠΑΟΚ προφανώς και έχουν μελετηθεί και απομένει να γνωστοποιηθούν οι αποφάσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου ενόψει των αγώνων του Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη...