«Να φέρουμε το κύπελλο στη Θεσσαλονίκη»

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ολυμπιακό στο βόλεϊ τόσο για τον επερχόμενο τελικό Κυπέλλου όσο και τις δικαστικές εξελίξεις που επίκεινται, καταγγέλοντας το σύστημα που υπάρχει δεκαετίες τώρα..
«Να φέρουμε το κύπελλο στη Θεσσαλονίκη»

Αναλυτικά:

«Είμαι λυπημένος με μία τέτοια αίθουσα γεμάτη που δεν κερδίσαμε. Απ’ το ματς φαινόταν ότι η τύχη ήταν με τη μεριά του Ολυμπιακού. Ο Στάροβιτς που τραυματίστηκε καθόρισε το αποτέλεσμα και είναι λογικό, έτσι υπάρχει μία στενοχώρια μέσα μου. Θέλω το Σάββατο να κερδίσουμε και θα περιμένουμε γι’ αυτό.

Το τι θέλω το Σάββατο το έχω εκφράσει. Θέλουμε την κούπα, αυτό σκέφτομαι, πιστεύω ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα αλλά είναι θέμα και ψυχολογίας και τύχης. Σήμερα είδαμε ότι ψυχολογικά ήμασταν πεσμένοι, κάναμε πολλά λάθη εκεί που δεν έπρεπε αλλά αυτός είναι ο αθλητισμός. Θέλω να περάσουν όλα ήρεμα και να πάρουμε την κούπα. Αυτό τον στόχο μπορούμε να τον πετύχουμε και μετά θα δούμε μαζί με τον Ερασιτέχνη ποια τμήματα χρειάζονται τη στήριξή μου και θα βοηθάμε και σιγά σιγά θα ανεβαίνουμε.

Πέρυσι η ομάδα του βόλεϊ είχε εξαγοράσει την καρδιά μου γι’ αυτό φέτος ήμουν παρών εδώ, είχα ελπίδα, πίστευα αλλά δεν πειράζει. Δυστυχώς αναγκάζομαι να μιλάω για τα δικαστικά, μερικές φορές μου φαίνεται αστείο και αισθάνομαι ντροπή γι’ αυτούς, ενενήντα χρόνια δούλευε το σύστημα στα συμφέροντα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Έχει τόσο βαθιές ρίζες που σήμερα δεν μπορεί καν να φανταστεί ότι κάποιος μπορεί να κάνει κάποιες ενέργειες και αυτό είναι αστείο.

Σήμερα έχουμε πραγματικά δεδομένα και αυτά λένε ότι με τον ΠΑΟΚ πρέπει να μιλούν με σεβασμό, πρέπει να σέβονται την άποψη του ΠΑΟΚ και να μιλούν στον πληθυντικό. Αυτό δεν μπορούν να το χωνέψουν, με εμπλέκουν σε κάτι πολιτικά παιχνίδια, δεν βρίσκω λόγια, για ποιο λόγο το πολιτικό σύστημα μπορεί να φοράει κόκκινα κασκόλ και δεν μπορεί κανένας υπουργός να φορέσει ασπρόμαυρο κασκόλ. Αν το δικαστικό σύστημα δείξει σεβασμό στο νόμο αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν. Εμάς πάντα μας τιμωρούσαν και εμείς δεχόμασταν αυτή τη τιμωρία, μας έχουν αφαιρέσει εννιά πόντους, μας έχουν αφαιρέσει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή τη σεζόν ξεκινήσαμε με μείον τρεις βαθμούς αλλά ποτέ δεν κλάψαμε. Αυτοί τώρα γιατί κλαίνε;

Πρέπει να αποδέχονται τη μοίρα τους και η μοίρα τους είναι η χθεσινή μέρα. Ευτυχώς ή δυστυχώς έτσι είναι. Χαιρετώ το φαν κλαμπ του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη και είμαι πολύ ευτυχισμένος γιατί όταν πήγα εκεί τους υποσχέθηκα ότι θα τους καλέσω στον τελικό του Κυπέλλου και σήμερα είναι μαζί μας και αυτό είναι πολύ καλό. Πρέπει το Σάββατο να πάμε με καλή διάθεση, θέλω να απευθύνω το λόγο στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ κοιτώντας στα μάτια τους να μη δεχτούν τις προβοκάτσιες, το ματς είναι πολύ σοβαρό και βρόμικο, πρέπει να είμαστε μια γροθιά και να δούμε τη δύναμή μας.

Το Σάββατο θέλω εμείς όμορφα και σωστά και πάρουμε την κούπα και να τη φέρουμε στη Θεσσαλονίκη. Τα τρομακτικά πράγματα που έμαθα μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό σαν άνθρωπο με αγγίζουν, μη σκοτώνετε ο ένας τον άλλο, κοστίζει και αξίζει πολύ περισσότερο και δεν μπορούμε να διορθώσουμε τα χθεσινά γεγονότα. Το παιδί ήρθε από την Κύπρο και έγινε αυτό που έγινε. Εμείς παρακολουθούμε τα γεγονότα, και με κάθε ενέργειά μας και πράξη μας θα δείχνουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία οικογένεια και τα συμφέροντα κάθε μέλους μας είναι και δικά μας συμφέροντα. Σήμερα με τον Κο Μελισσανίδη στείλαμε μήνυμα σε όλους τους φιλάθλους και ότι είμαστε δεμένοι με την ιστορία και την Κωνσταντινούπολη. Βεβαίως θα στενοχωρηθώ αν συμβεί κάτι στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά πιστεύω απόλυτα πώς θα είμαστε όπως και με τον Παναθηναϊκό. Ο καημένος ο διαιτητής, καημένος γιατί στο ματς με τον Παναθηναϊκό έκαναν λάθος και σε εμάς, ακόμα υπάρχουν υστερίες και δάκρυα στην Αθήνα λες και δεν είχαμε δει πώς έκαναν λάθη στο παρελθόν ή και σήμερα. Πολύ ψύχραιμα πρέπει να ξεπεράσουμε και αυτό.

Εύχομαι καλή τύχη, απόλυτη ψυχραιμία αλλά τα λόγια ανήκουν σε εσάς, σαφώς πέρυσι ήταν πιο εύκολο να μιλήσετε, είμαι όμως πολύ χαρούμενος που σε όλες τις κατευθύνσεις του αθλητισμού χαιρόμαστε και στενοχωριόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Σήμερα συναντήθηκα με το χάντμπολ και μιλήσαμε για τα προβλήματα που έχει. Η ομάδα του βόλεϊ μου χαρίζει όμορφα συναισθήματα και για μένα είναι πολύ μεγάλη χαρά να μου στέλνει μήνυμα ο γιος μου και να μου λέει να μην ξεχάσω να πάω στο βόλεϊ. Εύχομαι πολλές αγωνιστικές επιτυχίες».

Διαβάστε ακόμη...