Ο Απόλλωνας παλεύει για τη σωτηρία του

Η προσαρμογή στα δεδομένα της πρώτης κατηγορίας ποτέ δεν είναι εύκολη για μια νεοφώτιστη ομάδα, όσο ιστορική κι αν είναι. Ο Απόλλων Σμύρνης ήξερε από την πρώτη στιγμή πως ο στόχος της μονιμοποίησης στη Super League θα ήταν απαιτητικός. Ισως, όμως, δεν μπορούσε να υπολογίσει ακριβώς το βαθμό δυσκολίας και περιπλοκότητας. Τον διαπίστωσε στην πορεία και μετά τα αποτελέσματα της Τετάρτης (26.03) μπαίνει στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ με την πλάτη στον τοίχο.
Ο Απόλλωνας παλεύει για τη σωτηρία του

Η Ελαφρά Ταξιαρχία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 29 πόντους, δύο λιγότερους από τον Πλατανιά και τη Βέροια που κέρδισαν Λεβαδειακό και Ξάνθη αντίστοιχα για να τον προσπεράσουν. Το αγωνιστικό παράσημο για τον Απόλλωνα είναι πως παλεύει να ορίσει την τύχη του με το σπαθί του, μακριά από τις μικροπολιτικές συμφερόντων που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τη… σημαία στον αγώνα του Απόλλωνα κρατά ο ιδιοκτήτης του, Σταμάτης Βελλής που με τις δημόσιες αντισυστημικές τοποθετήσεις του έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση γύρω από την κατάσταση και τις συνθήκες ανταγωνισμού που επικρατούν στην Super League.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Απόλλωνας βελτιώθηκε σημαντικά μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Λόρι Σάντσες, κέρδισε κάποια σημαντικά παιχνίδια, έβγαλε καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.

Τα δεδομένα για την υπόθεση παραμονή φαίνεται να είναι εις βάρος του λόγω και του βαθμολογικού μειονεκτήματος, αλλά και του δύσκολου προγράμματος ως το φινάλε της σεζόν. Ο Απόλλωνας εκτός από τον ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην έδρα του τον Εργοτέλη και μακριά από τη Ριζούπολη τον Πανθρακικό και τον Ολυμπιακό.

Η αθηναϊκή ομάδα τίθεται για τέταρτη φορά αυτή τη σεζόν αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ και μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι η μοναδική που κατάφερε να μην φύγει ηττημένη από την Τούμπα, αφού το 0-0 του πρώτου γύρου είναι το μοναδικό στραβοπάτημα του Δικεφάλου στην έδρα του.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, ο Απόλλωνας δεν έχει καταφέρει να σημειώσει γκολ ακόμα κόντρα στον ΠΑΟΚ μολονότι έχει έφεση στο σκοράρισμα έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση από τις ομάδες που βρίσκονται εκτός της πρώτης πεντάδας. Συγκεκριμένα, ο Απόλλωνας έχει πετύχει 36 γκολ βρίσκοντας δίχτυα ανά 6,8 προσπάθειες όντας η τρίτη πιο εύστοχη ομάδα στο πρωτάθλημα πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Μακράν ο πιο αποτελεσματικός ποδοσφαιριστής της Ελαφράς Ταξιαρχίας είναι ο Ντάρεν Αμπρόουζ, ο οποίος σε 11 συμμετοχές και με μόλις δέκα τελικές προσπάθειες έχει σημειώσει έξι γκολ (1 γκολ ανά 1,7 σουτ!).

Διαβάστε ακόμη...