«Με τον ΠΑΟΚ κατέκτησα τα πρώτα τρόπαια και δεν το ξεχνώ»

Η Βάσια Γκάτζιου πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, κατακτώντας ακόμη ένα νταμπλ, τώρα όμως ήρθε η ώρα για να κάνει το βήμα για το εξωτερικό και η διεθνής εξτρέμ μιλάει στο SDNA για την νέα πρόκληση στην καριέρα της.
«Με τον ΠΑΟΚ κατέκτησα τα πρώτα τρόπαια και δεν το ξεχνώ»

Το χάντμπολ την κέρδισε από μικρή. Δειλά – δειλά έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο, αρχικά από την ομάδα της Καστοριάς, έπειτα στο Πανόραμα για δύο σεζόν και τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Τώρα είναι έτοιμη για να κάνει το επόμενο της βήμα, που θα τη βρει στο εξωτερικό για πρώτη φορά.

Η Βάσια Γκάτζιου συνέβαλλε τα μέγιστα κατά τη θητεία της στον Δικέφαλο και ειδικά την περασμένη σεζόν ήταν από τις καλύτερες της χρονιές, κάτι που την ανέδειξε και στην πολυτιμότερη παίκτρια της Handball Premier γυναικών και στην MVP του τελικού Κυπέλλου, κόντρα στη Βέροια 2017. Η διεθνής εξτρέμ μιλά στο SDNA για τα χρόνια της στον ΠΑΟΚ, αλλά και για το επόμενο της βήμα επί ισπανικού εδάφους, καθώς από τις αρχές Αυγούστου ξεκινά προετοιμασία με τη νέα της ομάδα, τη Γκραν Κανάρια.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει σε ένα ακόμη νταμπλ. Τι ήταν αυτό που πιστεύεις ότι έκανε την ομάδα να διακριθεί σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα και να κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη;

«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον αθλητισμό, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Παρ' όλα αυτά καταφέραμε να κάνουμε προπόνηση να είμαστε στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έκανε μια τεράστια προσπάθεια φέτος κάτω από αυτές τις συνθήκες και πιστεύω ότι ήταν μια πολύ πετυχημένη χρονιά. Κάθε χρόνο θέτουμε αυτούς τους στόχους, δουλεύουμε πάνω σε αυτούς, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παραμένουμε ψηλά. Είναι δύσκολο για μια ομάδα να το κάνει αυτό, είναι το τρίτο συνεχόμενο νταμπλ, η ομάδα γνωρίζεται μεταξύ της, έχει μέταλλο και κάνουμε προσπάθεια κάθε χρόνο».

Είχατε και το απόλυτο κόντρα στη Βέροια, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο...

«Αρχικά είχε διαμορφωθεί τελείως διαφορετικά το πρωτάθλημα φέτος και έτσι δεν την είχαμε αντιμετωπίσει ως ομάδα. Ήταν η πρώτη φορά που συναντηθήκαμε στο Κύπελλο, επομένως δεν την είχαμε δει. Ήταν και τα δύο δύσκολα παιχνίδια και ο τελικός εφαρμόσαμε κάποια σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι που μας έδωσαν τη νίκη. Για το πρωτάθλημα, είχαμε ήδη μια εικόνα από το Κύπελλο, δουλέψαμε στα δικά μας λάθη, πως να κινηθούμε πιο σωστά, να παίξουμε καλύτερη άμυνα και τα βγάλαμε όλα στο γήπεδο».

Η ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη και στο EHF European Cup, φτάνοντας μέχρι τους «8». Πως κρατήσατε ρυθμό, χωρίς αγώνες για μεγάλο διάστημα λόγω της διακοπής και κάνατε τέτοια καλή πορεία;

«Ήταν πολύ σημαντική η συμμετοχή στην Ευρώπη. γιατί παίρνουμε νέες εμπειρίες, ήταν όμως δύσκολη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ έκανε τεράστια προσπάθεια για να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια, κάναμε πολύ καλή πορεία φτάσαμε στις οχτώ καλύτερες ομάδες, κάναμε μία ιστορική ομάδα, απέναντι σε μια ισπανική ομάδα και είμαστε χαρούμενες γι' αυτό, κόντρα σε μια ομάδα που κέρδισε το ευρωπαϊκό. Αυτή η ομάδα μπορεί να πάει ακόμη πιο ψηλά».

Από τα τέσσερα χρόνια που πέρασες στον ΠΑΟΚ, τι σου έχει μείνει πιο έντονα;

«Ήταν χρόνια γεμάτα εμπειρίες, λύπη, χαρά, εκνευρισμός, πίεση, είχε από όλα. Με αυτήν την ομάδα κατέκτησα τα πρώτα μου τρόπαια και είναι κάτι που δεν μπορώ να ξεχάσω. Το κάθε ένα ξεχωριστά... είναι μοναδικές στιγμές, γνώρισα και συνεργάστηκα με εξαιρετικούς ανθρώπους και νιώθω πολύ τυχερή γι' αυτό. Είναι πολύ τιμητικά τα λόγια που έγραψαν για μένα».

Πως πήρες την απόφαση τότε για τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και τι σκεφτόσουν;

«Ήταν ένα βήμα που πίστευα ότι θα με βοηθούσε να γίνω καλύτερη αθλήτρια και όντως μέσα από αυτά τα χρόνια έγινα και ωρίμασα πνευματικά

Και τώρα ήρθε η πρόταση από τη Γκραν Κανάρια...Πρώτη φορά για σένα στο εξωτερικό και στη νέα σου ομάδα θα βρεις και την συμπαίκτρια σου στο παρελθόν, την Αγνή Ζυγούρα.

«Ήταν κάτι που το σκεφτόμουν τον τελευταίο χρόνο πιο έντονα, ήμουν έτοιμη να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο και είναι μια πρόκληση για εμένα, ελπίζω να πάει καλά. Ήταν μια πρόταση που ήρθε φέτος και θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή για εμένα. Είχα και παλαιότερα αλλά θεωρώ ότι δεν ήμουν έτοιμη για να κάνω αυτό το βήμα. Γνωριζόμαστε ήδη δέκα χρόνια, αυτό βοηθάει πολύ στο γήπεδο. Είναι σημαντικό που θα πάω σε μια ξένη χώρα και θα έχω ένα δικό μου πρόσωπο.

Προσωπικά για σένα πως θα χαρακτήριζες αυτή τη χρονιά και ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη συνέχεια;

«Ήταν πολύ πετυχημένη χρονιά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισα κι εγώ και είμαι χαρούμενη, πολύ ικανοποιημένη και εύχομαι να συνεχίσω έτσι. Θέλω να γίνομαι όσο καλύτερη μπορώ, προσπαθώ καθημερινά γι' αυτό. Με αυτήν την ώθηση που πήρα, ήθελα να δοκιμάσω κάτι στο εξωτερικό, ελπίζω να παραμείνω εκεί. Δε θέλω να επιστρέψω άμεσα, θέλω να δω που μπορώ να φτάσω και θα ήθελα πολύ να φτάσουμε σε μία μεγάλη διάκριση με την Εθνική ομάδα».

Συνδύασες το χάντμπολ και με τις σπουδές σου. Φανταζόσουν όταν ξεκινούσες μικρή στο άθλημα, ότι θα έφτανες μέχρι εδώ;

«Δεν το πίστευα στην αρχή, ήθελα όμως να έχω ένα χαρτί στα χέρια μου, τα συνδύασα όλα μαζί . Κατάλαβα ότι μπορώ να κυνηγήσω το χάντμπολ να αφοσιωθώ σ' αυτό και έπειτα βλέπουμε. Στην αρχή όχι δεν το φανταζόμουν, αλλά μέσα από τα χρόνια έβλεπα ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε υψηλότερο επίπεδο και το καταλάβαινα όλο και περισσότερο».

Το ελληνικό πρωτάθλημα κατά τι γνώμη σου, σε τι επίπεδο βρίσκεται;

«Γίνονται προσπάθειες τον τελευταίο χρόνο και αυτό είναι σημαντικό ,αλλά για να πούμε και την αλήθεια το επίπεδο δεν είναι και τόσο υψηλό, όσο σε άλλες χώρες. Γίνεται όμως δουλειά. Ταλέντα υπάρχουν πολλά, το θέμα είναι τα διαχειριστούμε σωστά και να τα βοηθήσουμε να εξελιχθούν».

Διαβάστε ακόμη...