Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας ο ΠΑΟΚ mateco

Μία πρώτη εικόνα για τους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ mateco στην κλήρωση των ομίλων του Basketball Champions League άρχισε να διαμορφώνεται από σήμερα, με την γνωστοποίηση των γκρουπ δυναμικότητας και των άλλων κριτηρίων που θα ισχύσουν στη διαδικασία της Τετάρτης.
Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας ο ΠΑΟΚ mateco

Ο ΠΑΟΚ mateco είναι στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, το οποίο δημιουργείται σύμφωνα με τη βαθμολογία των ομάδων από την παρουσία τους στη διοργάνωση τα τρία τελευταία χρόνια! Ο ΠΑΟΚ mateco ΔΕΝ θα αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων και ΔΕΝ θα έχει στον ίδιο όμιλο τις υπόλοιπες επτά (7) ομάδες που είναι στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας, δηλαδή τις: Bursaspor (Τουρκία), Dinamo Sassari (Ιταλία), EWE Baskets Oldenburg (Γερμανία), UCAM Murcia (Ισπανία), VEF Riga (Λετονία), αλλά και το Περιστέρι bwin με τον Προμηθέα. Αυτές οι επτά ομάδες ΔΕΝ θα είναι στον ίδιο όμιλο με τον ΠΑΟΚ mateco.

Ποιοι είναι όμως οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ mateco;

Από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, ο ΠΑΟΚ mateco θα έχει στον όμιλό του μία εκ των: Hapoel Holon και Hapoel Bank Yahav Jerusalem από το Ισραήλ, JDA Bourgogne Dijon (Γαλλία), Lenovo Tenerife (Ισπανία), Pinar Karsiyaka (Τουρκία), Tofas Bursa (Τουρκία) και Unicaja Malaga (Ισπανία).

Στο 1ο γκρουπ είναι και η ΑΕΚ, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς και τα κριτήρια για την κλήρωση, στην κανονική περίοδο δεν μπορούν να είναι ομάδες από την ίδια χώρα.

Από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας, στον ίδιο όμιλο με τον ΠΑΟΚ mateco θα είναι μία εκ των: Darussafaka Lassa (Τουρκία), MHP Riesen Ludwigsburg (Γερμανία), Filou Oostende (Βέλγιο), Galatasaray NEF (Τουρκία), Igokea m:tel (Βοσνία), Falco Vulcano Szombathely (Ουγγαρία), Rytas Vilnius (Λιθουανία) και Telekom Baskets Bonn (Γερμανία).

Από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας, ο ΠΑΟΚ mateco θα έχει στον όμιλό του μία εκ των: Bertram Yachts Derthona (Ιταλία), Opava (Τσεχία), King Szczecin (Πολωνία), Le Mans Sarthe Basket (Γαλλία), Rio Breogan (Ισπανία) ή μία εκ των τριών ομάδων που θα προκύψουν από τους προκριματικούς της διοργάνωσης.

Η κλήρωση είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 12:30 την Τετάρτη, με τα προκριματικά και στη συνέχεια με τους ομίλους της κανονικής περιόδου.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Βασίλης Τριλυράκης αναχωρεί αύριο το πρωί για τη Γενεύη, προκειμένου να εκπροσωπήσει την ομάδα μας στην κλήρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Patrick Baumann House< στα κεντρικά γραφεία της FIBA στην Ελβετία.

Διαβάστε ακόμη...