Όλα με μια ματιά – Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι

Από thessports.gr: Τα γραφήματα τα κάνουμε για να αποτυπωθεί άμεσα μια κατάσταση με μια εικόνα.
Πηγή: thessports.gr
Όλα με μια ματιά – Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι

Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια. Βλέπουμε λοιπόν στο παρακάτω γράφημα ότι και η Επίθεση και η Άμυνα του ΠΑΟΚ στους τελευταίους αγώνες βρίσκονται σε πτώση.
Στους 3 από τους 4 τελευταίους αγώνες μάλιστα ο ΠΑΟΚ δέχεται περισσότερες τελικές από τους αντιπάλους του από όσες κάνει ο ίδιος. Είναι και οι μόνοι 3 αγώνες, μέχρι στιγμής, που συνέβη αυτό. Μάλιστα αυτοί οι τελευταίοι αγώνες ήταν απέναντι σε σαφώς υποδεέστερες ομάδες

Γράφημα 1

Το ευχάριστο βέβαια είναι ότι ο ΠΑΟΚ στους 4 τελευταίους αγώνες βελτίωσε την αποτελεσματικότητά του, τόσο στην Επίθεση όσο και στην Άμυνα. Συγκεκριμένα, ενώ στους πρώτους 8 αγώνες πετύχαινε κατά μέσο όρο 1 γκολ ανά 7,79 τελικές (1,75 γκολ ανά αγώνα), στους τελευταίους 4 αγώνες πετυχαίνει 1 γκολ ανά 4,84 τελικές (πάλι 1,75 γκολ ανά αγώνα).
Στην άμυνα ενώ δεχόταν 1 γκολ ανά 6,18 τελικές (1,38 γκολ ανά αγώνα), στους τελευταίους 4 αγώνες δέχεται 1 γκολ ανά 7,33. Ωστόσο, επειδή επιτρέπει στους αντιπάλους του να κάνουν περισσότερες τελικές προσπάθειες στο διάστημα αυτό δέχεται κατά μέσο όρο 1,50 γκολ ανά αγώνα).

Σύγκριση με τον Πρωτοπόρο
Σε μια σύγκριση, με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ως προς τα γκολ και τις ασίστ και πιο συγκεκριμένα πόσα και από ποιες γραμμές των ομάδων προέρχονται, φαίνεται ξεκάθαρα ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής φέτος ο ΠΑΟΚ.

Γράφημα 2



Γράφημα 3



Βλέπουμε λοιπόν ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι στα χαφ.


Ο δικέφαλος δεν παίρνει ούτε γκολ ούτε ασίστ από τους κεντρώους του. Μπορεί να παίρνει τρεξίματα, πάσες, μαρκαρίσματα αλλά όχι γκολ και κυρίως ασίστ που είναι και ένα από τα σπουδαιότερα καθήκοντα των κεντρικών. Αντιθέτως, πάει καλύτερα από τον Ολυμπιακό ως προς τις επιδόσεις των φορ και των ακραίων του, στο σκοράρισμα και των ακραίων του μόνον στις ασίστ. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με το σύστημα με το οποίο παίζει καθώς στο 3-5-2 είναι σημαντικός ο ρόλος των ακραίων.
Ως προς τους συνολικούς παίκτες που έχουν σκοράρει είναι 12 για τον Ολυμπιακό και 11 για τον ΠΑΟΚ.

Η ευστοχία των πρώτων σκόρερ. Ένας Φορτούνης η διαφορά

Γράφημα 4



Εδώ βλέπουμε ότι η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων έχει να κάνει με τον Μακ και τον Φορτούνη. Ο πρώτος έχει πετύχει 2 γκολ σε 28 προσπάθειες ενώ ο Φορτούνης 9 γκολ σε 29 προσπάθειες. Με την ίδια ευστοχία, ο ΠΑΟΚ θα είχε 4 γκολ ακόμη και με δεδομένο ότι οι πιο πολλοί χαμένοι του βαθμοί είναι από ισοπαλίες, πιθανολογούμε ότι θα είχε 4-5 ακόμη βαθμούς.

Στους υπόλοιπους από τους 4 πρώτους σκόρερ της κάθε ομάδας δεν βλέπουμε διαφορές. Διαφορά υπάρχει όμως και στη συμμετοχή των αμυντικών στο σκοράρισμα. Ο ΠΑΟΚ έχει 2 γκολ από 7 τελικές του Βίτορ, ενώ ο Ολυμπιακός 4 γκολ από 5 τελικές του Μποτία.

Διαβάστε ακόμη...