Από τον ΠΑΟΚ, στα άλογα και στα ερτζιανά! (vids)

Πόσοι θυμούνται τον... cult Άγγλο επιθετικό Μίκι Κουίν που είχε κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ; Το SDNA παρακολουθεί τα βήματά του πριν αλλά και μετά το πέρασμά του από την Τούμπα που έφτασαν ως τα άλογα και το ραδιόφωνο!
Πηγή: sdna.gr
Από τον ΠΑΟΚ, στα άλογα και στα ερτζιανά! (vids)

Ο Μίκι Κουίν είναι σήμερα 52 ετών. Ως ποδοσφαιριστής μπορεί να είχε πάντα λίγα κιλά παραπάνω αλλά η καλή σχέση που διέθετε με το γκολ τον βοήθησε να αφήσει το στίγμα του από όλες τις ομάδες που πέρασε στο Νησί. Γουίγκαν, Στόκπορτ, Όλνταμ, Πόρτσμουθ, Νιούκαστλ, Κόβεντρι είχαν να λένε για την ευκολία με την οποία ο Κουίν έβρισκε τα αντίπαλα δίχτυα με πάνω από 200 τέρματα στο ενεργητικό του.

Η cult φιγούρα

Εξ αιτίας των κιλών που είχε, πράγμα ασυνήθιστο για έναν ποδοσφαιριστή, ο Κουίν είχε μείνει γνωστός στο αγγλικό κοινό με παρατσούκλια όπως "Sumo", "Hippofatamus" και "Bob" ενώ είχε προσελκύσει και ένα από τα αγαπημένα συνθήματα της αγγλικής εξέδρας το "Who ate all the pies?",

δηλαδή «ποιος έφαγε όλες τις πίτες;», το οποίο μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει χιουμοριστικά και ως τον τίτλο της αυτοβιογραφίας του το 2003. Η... cult φιγούρα του μάλιστα είχε γίνει αντικείμενο της εκπομπής Football Focus της τηλεόρασης του BBC το 2005 όταν τον είχε παρουσιάσει ως έναν από τους cult ήρωες που είχαν περάσει ποτέ από το αγγλικό ποδόσφαιρο!

Τρελό συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ

Το 1995 σε ηλικία 33 ετών ο Κουίν μετά από μια καριέρα γεμάτη γκολ στα αγγλικά γήπεδα καταφτάνει στη Θεσσαλονίκη για χάρη του ΠΑΟΚ. Αυτός που τον έφερε ήταν ο τότε πρόεδρος του συλλόγου, Θωμάς Βουλινός, ο οποίος μάλιστα του πρόσφερες ένα χρυσό συμβόλαιο. «Δέχθηκα μια κλήση από έναν σύλλογο που λεγόταν ΠΑΟΚ.

Μου έδιναν τα διπλά σε σχέση με ένα κανονικό συμβόλαιο για μια σεζόν στην Ελλάδα. Τελικά προτίμησα να πάω εκεί για να διευρύνω και τους ορίζοντές μου», είχε αναφέρει ο Κουίν σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Τα... πάχη του είχαν γίνει αντικείμενο συζήτησης στη Θεσσαλονίκη και πολλοί ήταν εκείνοι που μιλούσαν με επικριτικά σχόλια για τον Άγγλο φορ που είχε έρθει να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Τελικώς η παραμονή του Κουίν στην Τούμπα δεν διήρκεσε για πολύ.

Δέκα εμφανίσεις πρόλαβε να πραγματοποιήσει ο βετεράνος Άγγλος φορ με τον Δικέφαλο στο στήθος με μόλις ένα γκολ, σε ένα παιχνίδι εναντίον του Ηρακλή. Οι διαφορές σε ζητήματα οικονομικής φύσεως που είχε με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με τον αιφνίδιο θάνατο του αδερφού του σε νεαρή ηλικία αλλά και της μητέρας του που έπασχε από την επάρατη νόσο την ίδια περίοδο, τον οδήγησαν να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Εκπαιδευτής αλόγων

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Κουίν ασχολήθηκε με μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των Άγγλων, τα άλογα. Έγινε εκπαιδευτής-προπονητής αλόγων διαθέτοντας μάλιστα μέχρι σήμερα στάβλους στην αγγλική εξοχή, στο Νιούμαρκετ του Σάφολκ.

Σχολιάζει ποδόσφαιρο και κούρσες αλόγων στο ραδιόφωνο

Σήμερα ο Κουίν εκτός από την εκπαίδευση αλόγων, ασχολείται και με το ραδιόφωνο σχολιάζοντας αγώνες ποδοσφαίρου και κούρσες αλόγων στον ραδιοφωνικό σταθμό Talksport και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία όντας συμπαρουσιαστής σε τετράωρη πρωινή ενημερωτική εκπομπή το σαββατοκύριακο!

Διαβάστε ακόμη...