«Στα ύψη» τα αεροπορικά

Λίγες ώρες μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, μια μετάβαση με επιστροφή στην Αθήνα κόστιζε 70 ευρώ. Σήμερα θα πρέπει κάποιος να πληρώσει περισσότερα από 300 ευρώ για να βρει μια πτήση ώστε να προλάβει τον αγώνα που αρχίζει στις 8μμ στο ΟΑΚΑ. Τι επιλογές έχουν τώρα οι «μεμονωμένοι»;
Πηγή: paok24.com
«Στα ύψη» τα αεροπορικά

Δυσάρεστα είναι λοιπόν τα νέα για όσους φίλους του ΠΑΟΚ περίμεναν πρώτα να εξασφαλίσουν το εισιτήριο του αγώνα και μετά να κλείσουν την μετάβασή τους στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η μεγάλη ζήτηση στις πτήσεις την Παρασκευή ή το πρωινό του Σαββάτου (με επιστροφή στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή ή και το πρωινό της Δευτέρας) εκτόξευσε τις τιμές στο ποσό των 300 και πλέον ευρώ.

Ηδη οι περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει την ιδέα της «άνετης» μετάβασης με το αεροπλάνο και προσανατολίζονται στη λύση του τρένου, του ΚΤΕΛ ή του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου. Για το τελευταίο δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές αφού στις περισσότερες εταιρείες τα πολυθέσια έχουν κλειστεί όλα (με κόστος περίπου 250 ευρώ) και απομένουν κάποια οκταθέσια με οδηγό (και κόστος 100 ευρώ το άτομο).

Με δεδομένες τις πληροφορίες για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην μετακίνηση των οπαδών με τα πούλμαν των συνδέσμων, πολλοί είναι διατεθειμένοι να στραφούν στα ΚΤΕΛ και στα τρένα, που πραγματοποιούν συχνά δρομολόγια σε 6μιση και 5 ώρες αντίστοιχα. Από τα ΚΤΕΛ η ενημέρωση είναι πως υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα σε όλα τα δρομολόγια (κόστος 59 ευρώ μετ επιστροφής και 39 ευρώ απλή μετάβαση). Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα τρένα όπου το κόστος είναι 72,60 πήγαινε - έλα (61,70 αν κλειστεί από το ίντερνετ 48 ώρες πριν) απλά εκεί υπάρχει η ανησυχία για το αν και κατά πόσο μπορεί να προκύψει απεργία των εργαζομένων, όπως συνέβη τις μέρες των εορτών αλλά και νωρίτερα.

Διαβάστε ακόμη...