Οι χούλιγκαν πήγαν να σκοτώσουν άνθρωπο!

Από paok24.com: Τα επεισόδια στου Ρέντη και η κατάσταση του αστυνομικού που βρίσκεται στην εντατική...
Πηγή: paok24.com
Οι χούλιγκαν πήγαν να σκοτώσουν άνθρωπο!

Κρίσιμες ώρες για τη ζωή του αστυνομικού που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στου Ρέντη, στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το League Cup στο βόλεϊ ανδρών.

Επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα. Βέβαια, το κυριότερο είναι πως ένας άνθρωπος που βρισκόταν στον χώρο με μόνο στόχο να εκτελέσει το επάγγελμα του, βρίσκεται στην ΜΕΘ και είναι σε κρίσιμη κατάσταση, με τις επόμενες ώρες να θεωρούνται πάρα πολύ κρίσιμες.

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός, ο οποίος χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στον μηρό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, έχοντας χάσει πάρα πολύ αίμα. Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, με τον ίδιο -μάλιστα- να παθαίνει και καρδιακή ανακοπή. Έγινε ΚΑΡΠΑ, επανήλθε μετά από 10 (!) λεπτά και πλέον νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου:

«Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό.

Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαριά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Διαβάστε ακόμη...