«Σκαρφάλωσε» 7 θέσεις στο ranking της UEFA ο Ευρωπαίος ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Το αήττητο των 11 συνεχόμενων αγώνων στο Conference League «καρπώνεται» ο Ευρωπαϊος ΠΑΟΚ, σκαρφαλώνοντας 7 θέσεις στο ranking της UEFA.
Πηγή: sdna.gr
«Σκαρφάλωσε» 7 θέσεις στο ranking της UEFA ο Ευρωπαίος ΠΑΟΚ

Η εξαιρετική φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, μετρώντας ένα αήττητο σερί 11 αγώνων στο Conference League που είχε αρχίσει πέρσι με την οδυνηρή ισοπαλία απέναντι στην Λέφσκι, αντανακλάται και στο ranking της UEFA. Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν τη σεζόν από την 64η θέση στο ranking της UEFA και πλέον φιγουράρουν στην 57η, έχοντας 28.000 βαθμούς όσους και η Φενέρ.

Ο στόχος των ασπρόμαυρων είναι να βρεθούν στην πρώτη 50άδα, κάτι που φαντάζει εφικτό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως έχουν μπροστά τους σημαντικές προκλήσεις. Για αρχή, την Άιντραχτ. Ματς που μπορεί να δώσει στον ΠΑΟΚ την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ στις 30 Νοεμβρίου να φύγει αήττητος από το Deutsche Bank Park, έχει μία ακόμη ευκαιρία για την πρωτιά σε συνδυασμό με νίκη επί της Ελσίνκι την τελευταία αγωνιστική. Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στην Ευρώπη και το 2024.

Συνεπώς, αυτό το «άλμα» στην κατάταξη των επτά θέσεων μπορεί να έχει και συνέχεια αυτή την αγωνιστική περίοδο, με τον Δικέφαλο να κοιτά ακόμη ψηλότερα, έχοντας μπροστά του από την 50η θέση μέχρι και την 56η κατά σειρά τις εξής ομάδες: Λίντσερ, Γιουνγκ Μπόις, Μπέτις, Γαλατά, Σέλτικ, Φερεντσβάρος και Μπασακσεχίρ.

Διαβάστε ακόμη...