Μια ξεριζωμένη «σταχτοπούτα» που ζει το όνειρό της

Από paok24.com:Η νέα σεζόν ξεκινάει για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που την Τετάρτη (18:00 PAOK Sports Arena) δίνει το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι για τη φάση των 64 του CEV Women's Challenge Cup απέναντι στην Ολυμπιάδα Νέαπολης.
Πηγή: paok24.com
Μια ξεριζωμένη «σταχτοπούτα» που ζει το όνειρό της

Για την κυπριακή ομάδα, οι αγώνες με τον Δικέφαλο, αν μη τι άλλο αποκτούν ιστορικό χαρακτήρα, καθώς οι τρεμπλούχες της Μεγαλόνησου επιστρέφουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 32 ολόκληρα χρόνια!

Η Ολυμπιάδα ιδρύθηκε το 1951. Μετά την τουρκική εισβολή το 1974, η Νεάπολη είναι υπό τουρκική κατοχή με αποτέλεσμα η Ολυμπιάδα να εδρεύει στους Αγίους Ομολογητές, συνοικία του Δήμου Λευκωσίας.

Στη φωτογραφία το ιδιόκτητο οίκημα της Ολυμπιάδας στη Νεάπολη.

Χρώματα της ομάδας είναι το μαύρο και το άσπρο.

Έχει αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλήτρια Κύπρου (1991-92, 2022-23), και μια κυπελλούχος Κύπρου (2022-23), ενώ συμμετείχε άλλες τέσσερεις φορές στον τελικό του κυπέλλου (1986-87, 1987-88, 1990-91, 2021-22).

Έχει κατακτήσει 2 Σούπερ Καπ (2022, 2023). Το τελευταίο μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες με την Ολυμπιάδα Νεάπολης να επικρατεί με 3-0 σετ της ΑΕ Λεμεσού.

Τα βασικά της «όπλα» και η... σύνδεση με τον ΠΑΟΚ

Με έντονο, όπως είναι αναμενόμενο, το κυπριακό στοιχείο στο ρόστερ της και με σημαντικές μονάδες από το εξωτερικό, η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατάφερε να κάνει μια άκρως επιτυχημένη πορεία την περασμένη σεζόν και να είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο κυπριακό γυναικείο βόλεϊ.

Ο Πάτρικ Φόγκελ (έχει περάσει από τον Πανναξιακό πριν μία διετία) ανέλαβε τα ηνία της Ολυμπιάδας στις αρχές του Ιανουαρίου αντικαθιστώντας τον Γ. Νικολάκη και οδηγώντας την κυπριακή ομάδα στην κατάκτηση του τρεμπλ, αλλά και στην κατάκτηση του δεύτερου Σούπερ Καπ πριν από λίγες ημέρες.

Αρχηγός της Ολυμπιάδας, η πολύπειρη και γνωστή στο ελληνικό βόλεϊκό κοινό, Βερόνικα Χουντίμα που αγωνίζεται ως ακραία.

Με πέρασμα από την Ελλάδα και τον ΑΟ Θήρας και η Τζένιφερ Νογκέρας, πασαδόρος της ευρωπαϊκής αντιπάλου του ΠΑΟΚ.

Η Νογκέρας είναι μάλιστα αυτή που διαδέχεται την Μέγκ Βίγκαρς, η οποία το καλοκαίρι άφησε την κυπριακή ομάδα για να φορέσει τη φανέλα του Δικεφάλου.

Σε ένα παιχνίδι της μοίρας λοιπόν η Βίγκαρς βρίσκει στο δρόμο της την πρώην ομάδα της, λίγους μόλις μήνες μετά το «διαζύγιό τους».

Ντάρια Ντροζντ (κεντρικός), Γιελένα Νοβάκοβιτς (διαγώνιος), Τατιάνα Μουντρίτσκαγια (διαγώνιος), Μέγκαν Χαρτ (κεντρικός) οι υπόλοιπες ξένες παίκτριες του ρόστερ.

Από εκεί και πέρα στο δυναμικό της κυπριακής ομάδας βρίσκεται η Μανωλίνα Κωνσταντίνου, γνωστή από το πέρασμά της σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και οι: Μανιτάρου, Κούτα, Χριστοφόρου, Χαραλαμπίδου, Ριαλά, Λεωνίδου, Νικολάου, Ζεμπύλα.

Γήπεδο «κλουβί», αλλά σε διαφορετική έδρα με ΠΑΟΚ

Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων θα γίνει στο PAOK Sports Arena την Τετάρτη στις 18:00, με την ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη στην Κύπρο.

Η Ολυμπιάδα Νεάπολης χρησιμοποιεί ως έδρα το «κλουβί» της κλειστής αίθουσας του Γυμνασίου Ακροπόλεως.

Ωστόσο, ο ευρωπαϊκός αγώνας με τον ΠΑΟΚ θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία».

Διαβάστε ακόμη...