Ήττα για τους Εφήβους στον πρώτο τελικό (1972)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 5/7/1972, η εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Λεωφόρο, στον πρώτο τελικό του Πρωταθλήματος, τον Παναθηναϊκό, τον οποίον έχασε με 3-2...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ήττα για τους Εφήβους στον πρώτο τελικό (1972)

Λίγες ώρες πριν η ανδρική αναδειχτεί για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου, Κυπελλούχος Ελλάδος, η εφηβική κρατούσε ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετείχε.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός τερμάτισαν στην πρώτη θέση στον Βόρειο και Νότιο όμιλο αντίστοιχα και θα έλυναν τις διαφορές τους σε διπλό τελικό.

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 1.000 θεατές, οι μισοί από τους οποίους ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Στο 10' ο Εξωμανίδης εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του τερματοφύλακά μας (Παντελίδης) και έκανε το 1-0. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 15' με κεφαλιά του Πέλλιου, μετά από κόρνερ του Βούλγαρη, ισοφαρίζοντας το σκορ.

Στο 33' και 44΄ο Λιβαθηνός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-1, για να μειώσει στο 62' ο Παναγής με κεφαλιά μετά από σέντρα του Βούλγαρη.

Κορυφαίοι από τον μαχητικό ΠΑΟΚ οι Πέλλιος, Ντένης, Τερίτης, Παναγής και από τον Παναθηναϊκό οι Κίτσιος, Γριτσέλης, Οικονόμου, Λιβαθηνός.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Νόμπελης, Παλτάσης, Αντωνάκος, Δημητρίου, Κίτσιος, Ξερούλιας, Παλαμάρας, Γριτσέλης, Λιβαθηνός, Οικονόμου (46' Παγκάκης), Εξωμανίδης.

ΠΑΟΚ: Παντελίδης (46' Μαυράκης), Βούλγαρης, Σαρηγιαννίδης, Γρηγοριάδης, Πέλλιος, Ιωαννίδης, Ντένης, Βώβος (46' Μποδιτσόπουλος), Τερίτης, Αναστασιάδης, Παναγής.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, αν στον επαναληπτικό ο ΠΑΟΚ κέρδιζε με οποιοδήποτε σκορ, θα δινόταν ημίωρη παράταση και αν δεν άλλαζε κάτι θα εκτελούνταν πέναλτι!

Δυστυχώς το παιχνίδι που έγινε στις 9/7/1972, τελείωσε ισόπαλο 1-1 και έτσι ο τίτλος πήγε στην αθηναϊκή ομάδα...

Το αφιέρωμα της "Μακεδονίας" στην αναμέτρηση (φύλλο 17.889 στις 6/7/1972):

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...