«Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το 1991 τον δρόμο στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες»

Από paok24.com:Ο Μπάνε Πρέλεβιτς φιλοξενήθηκε στην ΕΤ3 και μίλησε για τη διαδρομή του στο μπάσκετ ως αθλητής, το life coaching αλλά και την τελετή απόσυρσης της φανέλας του.
Πηγή: paok24.com
«Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το 1991 τον δρόμο στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες»

«Πάλεψα πάρα πολύ μέσα μου να μην κλάψω στην τελετή απόσυρσης. Ήθελα να κρατήσω μια ηγετική στάση» ήταν η ατάκα με την οποία ξεκίνησε την τοποθέτησή του.

Για το αν αναπολεί τις μεγάλες στιγμές με τον ΠΑΟΚ: «Όταν είσαι παίκτης τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν γρήγορα γιατί δεν έχεις χρόνο να τα αναλύεις πάρα πολύ. Ο τίτλος του 91 άνοιξε τον δρόμο και στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες για την χρυσή εποχή των ελληνικών συλλόγων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα»

Για το αν σκεφτόταν πόσο δύσκολο ήταν να τον μαρκάρουν: «Δεν το σκεφτόμουνα έτσι. Προσπαθείς πάντα να είσαι καλός μέσα στο γήπεδο και να βοηθάς την ομάδα σου».

Γιατί αρχικά δεν ήθελε να γίνει η τελετή απόσυρσης της φανέλας πριν αναθεωρήσει: «Το Νο.7 πρέπει να το φορά καλός παίκτης.Ένα νέο αστέρι να έχει το Νο.7. Με τη βοήθεια του προέδρου και των υπολοίπων μελών της διοίκησης και των φίλων μου στην ομάδα, αναθεώρησα. Πάρα πολλοί φίλοι μου εκτός γηπέδου είχαν την ίδια άποψη, όπως και οι κόρες μου. Αναθεώρησα τελικά και κατάλαβα πως ήρθε η ώρα»

Για το life coaching: «Σπουδάζω την επιστήμη του life coaching. Στην κοινωνία μας μαθαίνουμε τα πάντα, αλλά δεν μαθαίνουμε πως να σκεφτόμαστε».

Για το αν θέλει να συνεχίσει να προσφέρει στο μπάσκετ: «Είμαι έτοιμος πλέον να ασχοληθώ πάλι με το μπάσκετ. Έχω την απαραίτητη εμπειρία. Μπορώ να μιλήσω με όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ και να συζητήσω τα πάντα».

Η πρώτη εικόνα που καθορίζει την καριέρα σου: «Δυστυχώς η πρώτη που μου έρχεται ήταν η ήττα από τη Ρεάλ στον τελικό του 1992»

Διαβάστε ακόμη...