Οι πιο επιδραστικοί παίκτες της φετινής σεζόν

Από paok24.com: Την προσεχή Κυριακή πέφτει η αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ να ταξιδεύει με στόχο το «διπλό» στον Βόλο, που θα τον διατηρήσει σε κοντινή απόσταση από τους συνδιεκδικητές του τίτλου.
Πηγή: paok24.com
Οι πιο επιδραστικοί παίκτες της φετινής σεζόν

Με αφορμή την οσονούπω ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας αξίζει να παρατηρήσουμε τους παίκτες που έχουν κάνει έως τώρα την διαφορά, που εν ολίγοις είναι οι πιο επιδραστικοί για τον Δικέφαλο την φετινή σεζόν. Τι εννοούμε; Θα καταγράψουμε τους παίκτες με τα περισσότερα γκολ, ασίστ, εύστοχα γεμίσματα και τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, ενώ τέλος θα σημειώσουμε και αυτούς με τις περισσότερες «key passes» (σ.σ. πάσες κλειδιά).

Σύμφωνα με το Wyscout μιλάμε για τις μεταβιβάσεις εκείνες που «άνοιξαν» την αντίπαλη άμυνα και οδήγησαν σε «καθαρή» εκτέλεση, ανεξάρτητα από την κατάληξή της. Για επαφές «πάρε-βάλε» να το πούμε... λαϊκά.

1) Κάλεντ Νάρεϊ (5 ΓΚΟΛ, 10 ΑΣΙΣΤ)

Ο Γερμανός εξτρέμ κρίνεται μία απόλυτα πετυχημένη μεταγραφική κίνηση για τον «Δικέφαλο του Βορρά» καθώς έχει συνεισφέρει αρκετά στο παραγωγικό κομμάτι τόσο με γκολ όσο και με ασίστ, όντας μάλιστα κορυφαίος του πρωταθλήματος στην σχετική λίστα (σ.σ. ασίστ). Μετράει 28 εμφανίσεις έως τώρα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, όντας μία από τις «σταθερές» του Ραζβάν Λουτσέσκου. Μιλώντας με την γλώσσα των αριθμών, έχει πετύχει 5 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 10 ασίστ. Επίσης μετράει 41 τελικές προσπάθειες και 30 εύστοχα γεμίσματα. Στην λίστα με τις «key passes» φιγουράρει στην δεύτερη θέση με 26.

2) Νέλσον Ολιβέιρα (9 ΓΚΟΛ, 2 ΑΣΙΣΤ)

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο Πορτογάλος επιθετικός επέστρεψε φέτος παρουσιάζοντας ανα διαστήματα αρκετά καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Σε 26 παιχνίδια έχει πετύχει 9 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 3 ασίστ. Είναι στην κορυφή των τελικών προσπαθειών μετρώντας 45, ενώ βρίσκεται χαμηλά στα εύστοχα γεμίσματα έχοντας καταγράψει μόλις 3. Τέλος, βρίσκεται στην 7η θέση της λίστα με τις «key passes» έχοντας σημειώσει 14.

3) Γιάννης Κωνσταντέλιας (2 ΓΚΟΛ, 3 ΑΣΙΣΤ)

Είναι δίχως αμφιβολία η φετινή αποκάλυψη για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Κάθε του κίνηση εγείρει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και πολλοί είναι αυτοί που λένε πως «πληρώνουν εισιτήριο» για να τον δουν από κοντά να αγωνίζεται. Σε 24 παιχνίδια φέτος έχει πετύχει 2 τέρματα, ενώ μετράει και 3 ασίστ. Βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας με τις τελικές προσπάθειες, με 26 συνολικά, ενώ μετράει και 21 εύστοχα γεμίσματα, αριθμός που τον κατατάσσει στην τέταρτη θέση της σχτικής λίστας. Έχει καταγράψει επίσης 23 «key passes» φιγουράροντας στην 3η θέση.

4) Αντρίγια Ζίβκοβιτς (4 ΓΚΟΛ, 3 ΑΣΙΣΤ)

Πέτυχε ίσως το ομορφότερο τέρμα της αγωνιστικής απέναντι στον Ιωνικό με ένα εξαιρετικής έμπνευσης «τσίμπημα» της μπάλας. Ο Σέρβος έχει μείνει χαμηλά στην λίστα των σκόρερ, έχοντας πετύχει μόλις 4 τέρματα, ενώ έχει δώσει και 3 ασίστ. Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα εύστοχα γεμίσματα με αριθμό 33 συνολικά, ενώ έχει σημειώσει και 25 τελικές προσπάθειες. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός κατέχει την πρωτιά και στην λίστα των «key passes» με 38 συνολικά.

5) Ράφα Σοάρες (4 ΑΣΙΣΤ)

Παρόλο που ξεκίνησε την σεζόν χωρίς να πείθει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση του οργανισμού, εδώ και μερικούς μήνες έχει βελτιωθεί αισθητά και από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζει ολοένα και καλύτερη εικόνα. Μετράει 21 επίσημες εμφανίσεις με την ασπρόμαυρη φανέλα, στις οποίες έχει σημειώσει 4 ασίστ. Βρίσκεται στην τρίτη θέση στην λίστα με τα εύστοχα γεμίσματα, έχοντας καταγράψει 23 συνολικά. Τέλος, με 19 «key passes» έχει ανέβει στην τέταρτη θέση.

6) Μπράντον Τόμας (7 ΓΚΟΛ)

Ο Μπράντον Τόμας έχει αγωνιστεί σαφώς πολύ λιγότερο από τον Νέλσον Ολιβέιρα μέσα στη χρονιά, με τον Ισπανό να μετράει έως τώρα 23 συμμετοχές. Ο Τόμας έχει καταφέρει να σκοράρει συνολικά 7 φορές, με το κύπελλο να φαίνεται πως του ταιριάζει καθώς έχει βρει δίχτυα 4 φορές έως τώρα. Έχει επιχειρήσει συνολικά 14 προσπάθειες, 10 εντός περιοχής και άλλες 4 εκτός, έχοντας ποσοστό επιτυχίας που φτάνει το 50%.

Ακολουθεί το TOP10 του φετινού ΠΑΟΚ στις «key passes» και από ποια σημεία του γηπέδου έγιναν:

table

field

Διαβάστε ακόμη...