«Φτάσαμε στο Final Four από τον δυσκολότερο δρόμο, θα τα δώσουμε όλα για το τρόπαιο»

Από sdna.gr: Στο SDNA μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Πάνος Γούσιος, ενόψει του Final Four κυπέλλου χάντμπολ στην Κοζάνη και την παρουσία του Δικεφάλου στην διοργάνωση.
Πηγή: sdna.gr
«Φτάσαμε στο Final Four από τον δυσκολότερο δρόμο, θα τα δώσουμε όλα για το τρόπαιο»

Στο Final Four του κυπέλλου χάντμπολ βρίσκεται και την φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την Πυλαία στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας τεχνικός του Δικεφάλου, Πάνος Γούσιος, μίλησε στο SDNA για την κατάσταση του Δικεφάλου μετά από μία μακρά περίοδο χωρίς επίσημο παιχνίδι, ενώ αναφορά έκανε και στις απουσίες που αντιμετωπίζει το σύνολό του. Τέλος, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θα τα δώσει όλα για το τρόπαιο.

- Για την κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μιας και έχει καιρό να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι:

«Σίγουρα υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό το πώς θα εμφανιστούν όλες οι ομάδες καθώς λόγω της διακοπής είναι μεγάλο το διάστημα από τους τελευταίους επίσημους αγώνες. Η εικόνα μας από τις προπονήσεις δείχνει ότι είμαστε σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας ενόψει του Final Four».

- Για το παιχνίδι με την Πυλαία και τους κινδύνους που μπορούν να εγκυμονούν σε αυτά τα ματς κόντρα σε μια ομάδα η οποία είναι σκληροτράχηλη και θα παίξει ελεύθερα και χωρίς άγχος:

«ΠΑΟΚ και Πυλαία είναι δύο ομάδες που γνωρίζονται καλά. Η Πυλαία είναι μια ομάδα με αρκετές επιλογές τόσο έμπειρων όσο και ταλαντούχων παικτών. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά η έκβαση του θεωρώ ότι εξαρτάται περισσότερο από τη δική μας συγκέντρωση και απόδοση στο ματς».

- Για τις απουσίες που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο διάστημα της σεζόν και αν θα είναι στη διάθεση του παίκτες όπως ο Παπάζογλου ή ο Αποστόλου που έλειψαν στα τελευταία ματς:

«Ήταν ένα ΣΟΚ για εμάς οι φετινοί τραυματισμοί καθώς ήταν αρκετοί και ήρθαν την κρισιμότερη στιγμή σε σχέση με την έκβαση των στόχων μας. Η ομάδα έχει ξαναχτίσει ένα αγωνιστικό προφίλ με τα χαρακτηριστικά των παικτών που είναι διαθέσιμοι και είμαστε πιο έτοιμοι. Έχουμε τις επιστροφές των Αποστόλου, Παπάζογλου καθώς και του Παλάσκα που έλειψε όλη τη χρονιά, θα απουσιάσουν οι Σεϊρεκίδης, Στογιάνοβιτς, Καραγκιοζόπουλος και ο Γκιγκόφ λόγω τιμωρίας».

- Πού πρέπει να στοχεύσει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι ή παιχνίδια που θα παίξει; Θα εστιάσει περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι ώστε να κρατηθεί το σκορ σε χαμηλά επίπεδα ή υπάρχει κάποιο άλλο πλάνο;

«Βάλαμε αρκετά καινούργια πράγματα στο επιθετικό μας κομμάτι αυτή την περίοδο, ωστόσο θεωρώ πως το κομβικό σημείο είναι η αμυντική μας ενέργεια και λειτουργία».

- Πόση δίψα υπάρχει στον ΠΑΟΚ για μια δύσκολη αλλά ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου;

«Έχουμε φτάσει στο Final Four από τη δυσκολότερη διαδρομή καθώς έχουμε αποκλείσει τρεις ομάδες της εξάδας και μάλιστα με δύο νοκ άουτ αγώνες εκτός έδρας σε Άργος και Έδεσσα. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί για το τρόπαιο, ωστόσο υπάρχει μεγάλη θέληση και θα δώσουμε ότι έχουμε στο γήπεδο για να κατακτήσουμε ότι μας αναλογεί!».

Διαβάστε ακόμη...