Το ΦΑ από τον επεισοδιακό αγώνα στο Περιστέρι: Κατέθεσαν ένσταση οι γηπεδούχοι

Από sdna.gr: Το φύλλο αγώνος στο επεισοδιακό αγώνα, στο κολυμβητήριο της Χωράφας ανάμεσα σε Περιστέρι και ΠΑΟΚ, έκλεισε. Όσα αναφέρονται σ' αυτό. Ένσταση κατέθεσε η γηπεδούχος ομάδα.
Πηγή: sdna.gr
Το ΦΑ από τον επεισοδιακό αγώνα στο Περιστέρι: Κατέθεσαν ένσταση οι γηπεδούχοι


Ο αγώνας στο Κολυμβητήριο της Χωράφας, ανάμεσα σε Περιστέρι και ΠΑΟΚ, δεν ολοκληρώθηκε λόγω βίαιας εισόδου των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας στο αγωνιστικό χώρο.

Η αναμέτρηση διεκόπη οριστικά, μάλιστα, με την ομάδα του ΠΑΟΚ να μην κατεβαίνει να παίξει τα τελευταία λεπτά, όπως έκανε γνωστό μέσω επίσημης ανακοίνωσης του ερασιτέχνη.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τους διαιτητές να κλείσουν το Φύλλο Αγώνος, καταγράφοντας όσα συνέβησαν πριν και μετά την είσοδο των οπαδών του Περιστερίου με κοντάρια.

Αναλυτικά όσα γράφει το φύλλο αγώνες του παιχνιδιού:

«Στο 1.18 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου και ενώ είχε ισοφαρίσει η ομάδα του ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (σε 8-8), διεκόψαμε τον αγώνα λόγω επεισοδίων που δημιουργήθηκαν από οπαδούς του γηπεδούχου σωματείου. Συγκεκριμένα, φίλαθλοι του Περιστερίου, πηδώντας τα κάγκελα της κερκίδας, με κοντάρια και ομπρέλα, που ήταν στον χώρο της πισίνας, επιτέθηκαν στον παίκτη του ΠΑΟΚ Νο 4 Προσινικλή Νικόλαο, ο οποίος για να τους αποφύγει πήδηξε μέσα στη δεξαμενή.

Νωρίτερα, στο 3.38, ο συγκεκριμένος παίχτης είχε αποβληθεί με αντικατάσταση και με εντολή του αλυτάρχη κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια. Όμως, ο παίκτης αυτός επέστρεψε πίσω και έκανε άσεμνες χειρομομίες στους φιλάθλους που ηταν στην κερκίδα.

Αντιδρώντας οι φίλαθλοι, του πέταξαν ένα μπουκάλι νερό και ένα ποτήρι καφέ, βρίζοντάς τον. Ο αλυτάρχης προσπάθησε να ηρεμήσει τους φιλάθλους με τη βοήθεια του βοηθού προπονητή του Περιστερίου κ. Πασλή και απομάκρυνε τον παίκτη στην άλλη μεριά της πισίνας.

Μετά την είσοδο των φιλάθλων, που κινήθηκαν απειλητικά με κοντάρια και την ομπρέλα, οι διαιτητές διακόψαμε αμέσως τον αγώνα. Με εντολή δική μας και του αλυτάρχη, εκκενώθηκε η κερκίδα του κολυμβητηρίου από φιλάθλους, εντός 10 λεπτών.

Αμέσως καλέσαμε τους αρχηγούς των ομάδων για να συνεχίσουμε τον αγώνα, έχοντας τη διαβεβαίωση του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μας είπε ότι θα ρωτήσει τον πρόεδρό του, για την απόφαση, ενώ ο αρχηγός του Περιστερίου δέχτηκε να συνεχιστεί ο αγώνας. Μετά την πάροδο 5 λεπτών, μας ενημέρωσε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μας ενημέρωσε ότι δεν θα συνεχίσει τον αγώνα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, κατοχυρώνεται ο αγώνας με 5-0 υπέρ του ανυπαίτιου σωματείου, βάσει του άρθρου 14 παρ. 2 του κανονισμού της προκήρυξης της ΚΟΕ. Θα ακολουθήσει αναλυτικη έκθεση των εμπλεκομένων».Θα ακολουθήσει αναλυτική έκθεση των εμπλεκομένων».

Σημειώνεται πως μετά το κλείσιμο του Φύλλου Αγώνος, οι γηπεδούχοι κατέθεσαν ένσταση για κακή εφαρμογή των κανονισμών παράβασης νόμου καθώς και της προκήρυξης της ΚΟΕ.

Στην εν λόγω ένσταση οι γηπεδούχοι κατηγορούν τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ. Αναλυτικότερα, στην ένσταση τονίζεται πως οι Μηλάς, Προσινικλής Ν. και Τόττης ενώ είχαν αποβληθεί με αντικατάσταση και έπρεπε να βρίσκονται εκτός αγωνιστικού χώρου, παρέμειναν σε αυτόν, κάνοντας διάλογο με οπαδούς της κερκίδας, ο οποίος είχε καθοριστικό ρόλο για το... ντου των οπαδών του Περιστερίου. Υπογραμμίζουν δε, πως ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν έπρεπε να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ήταν τιμωρημένος από το προηγούμενο παιχνίδι.

Τέλος, κάνουν λόγω για υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ για τη μη ολοκλήρωση του αγώνα.

Διαβάστε ακόμη...