Ο γιος που ξεπερνά τον πατέρα

Από inpaok.com : Ο νέος ΠΑΟΚ κινείται… διαφορετικά στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, αναζητώντας νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Έτσι, μετά την απόκτηση του Νίκα Νινούα, ο Δικέφαλος βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Νίλσεν Περέιρα από την Βίκινγκ.
Πηγή: inpaok.com
Ο γιος που ξεπερνά τον πατέρα

Ποιος είναι όμως ο 21χρονος Νορβηγός μπακ που… προβάρει τα «ασπρόμαυρα»;

Ο Άντριαν Νίλσεν Περέιρα γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου του 1999 και ξεκίνησε την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο από μικρός, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του.

Ο 47χρονος πλέον Τόμας Περέιρα ήταν και αυτός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, και μάλιστα αγωνιζόταν επίσης στη θέση του αριστερού μπακ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του Νίλσεν θεωρείται ως ένας θρύλος της Βίκινγκ, αφού έγινε ο έβδομος παίκτης με τις πιο πολλές συμμετοχές στην ιστορία της (κατέκτησε και ένα κύπελλο) και πλέον είναι προπονητής στη δεύτερη ομάδα της.

Έτσι ο μικρός Άντριαν ξεκίνησε τον δικό του δρόμο από τις ακαδημίες της ομάδας στην οποία μεγαλούργησε ο πατέρας του, στα 13 του χρόνια. Γρήγορα έγινε αριστερό μπακ και αυτός και μόλις στα 17 του έκανε το ντεμπούτο του με την «μεγάλη» ομάδα.

Το 2019 έγινε κανονικό μέλος της πρώτης ομάδας και «κέρδισε» της καρδιές των φιλάθλων, «με το νεανικό του θάρρος, την επιθετική του στάση και το αριστερό πόδι- διαβήτη που διαθέτει» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η παρουσίαση του στην επίσημη ιστοσελίδα της Βίκινγκ.

Την ίδια χρονιά, το 2019, ο Περέιρα πέτυχε τα πρώτα του επίσημα γκολ και έκανε το ντεμπούτο του με την Κ21 της Νορβηγίας. Μεγαλύτερη του στιγμή φυσικά ήταν η συμμετοχή με την Βίκινγκ στον τελικό του Κυπέλλου του 2019 και την κατάκτηση του τροπαίου.

Πλέον, μετά από 39 συμμετοχές με την Βίκινγκ, τέσσερα γκολ και 8 ασίστ, ο Νίλσεν Περέιρα ετοιμάζεται για κάτι που ο πατέρας του δεν έκανε… ποτέ. Να παίξει ποδόσφαιρο εκτός της Νορβηγίας.

Το μόνο που του μένει πλέον είναι να παίξει για την Εθνική Νορβηγίας, της οποίας τη φανέλα ο πατέρας του φόρεσε σε 8 παιχνίδια.

Δείτε μερικά στιγμιότυπα από την πορεία του Νίλσεν Περέιρα:

 

Διαβάστε ακόμη...