«Ιερός τόπος η Τούμπα»

Aπό sdna.gr: Ο Λέανδρος Συμεωνίδης χαρακτήρισε την Τούμπα, ζωή του όλη, με αφορμή τα γενέθλια του γηπέδου του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
«Ιερός τόπος η Τούμπα»

Είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ΠΑΟΚ που δεν φόρεσαν τη φανέλα άλλης ομάδας, με όσους είχαν την τύχη να τον παρακολουθήσουν, να θυμούνται ακόμα την κλειστή ντρίμπλα του, την ταχύτητα , την άριστη τεχνική του και την εκτελεστική του δεινότητα. Σε ηλικία 32 ετών και συγκεκριμένα το 1969, «κρέμασε» τα παπούτσια του.

Ο Λέανδρος Συμεωνίδης, το «βέλος» όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και του ποδοσφαίρου, αναφέρθηκε στα γενέθλια της Τούμπας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Arena Press:

«Τι είναι η Τούμπα για μένα; Το σπίτι μου, η ζωή μου όλη. Πραγματικά έχω ζήσει τόσες πολλές σπουδαίες στιγμές στην Τούμπα, που δεν είναι δυνατόν να τις θυμάμαι όλες. Θυμάμαι πάντως τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό που πάντα ήταν ξεχωριστά. Έπαιξα ποδόσφαιρο και στο Συντριβάνι και στην Τούμπα και νιώθω τυχερός για αυτό, όπως τυχερός νιώθω που έπαιξα ποδόσφαιρο με ποδοσφαιριστές όπως ο Κουιρουκίδης , ο Παπαδάκης, ο Γιέντζης, ο Κιουρτζής, ο Κερμανίδης, ο Πρόγιος και άλλοι.

Θυμάμαι σαν τώρα το ματς με την ΑΕΚ, στα εγκαίνια της Τούμπας. Τη μπάλα που έπεσε από το αεροπλάνο, τον κόσμο στις κερκίδες , τη δική μας αγωνία να παίξουμε σε αυτό το στάδιο που σε αντίθεση με το Συντριβάνι, μας πρόσφερε τη δυνατότητα να κάνουμε ντους μετά τα παιχνίδι.

Η Τούμπα είναι ιερός τόπος για τους ΠΑΟΚτσήδες. Μία πραγματική έδρα χάρη στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έγινε μεγάλος, στην Τούμπα πρέπει να παραμείνει».

Διαβάστε ακόμη...