Ακόμα ένα μάθημα του ΠΑΟΚ σε αντιπάλους και κοινό…

Η πανάξια νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ χθες στην Τούμπα, δεν αποτέλεσε κανενός είδους έκπληξη για πολλούς. Για άλλους πάλι, ήταν σοκ…
Equalizer Equalizer
Ακόμα ένα μάθημα του ΠΑΟΚ σε αντιπάλους και κοινό…
Photo Credits: @paokfc.gr website

Το πρόβλημα, γνωστό. Η φημισμένη «πολυφωνία» και «ελευθερία έκφρασης» των σοσιαλ μιντια και του φόρουμ, έχει εδώ και χρόνια μετατραπεί σε «νταηλίκι» όσων έχουν πρόβλημα με τους πάντες και τα πάντα, καθυβρίζοντας κάθε λίγο και λιγάκι παίκτες, προπονητές, ομάδα. Τα έχουμε ξαναπεί, κουράζει να τα ξαναλέμε.

Έτσι και φέτος, αφού ξεκινήσαμε από την απόλυτη βεβαιότητα ότι η ομάδα «θα δυσκολευτεί να μπει στα πλει οφ», περάσαμε κάποιους μήνες όπου δεν βρίσκαμε κάτι να μας φταίει (μιας και η ομάδα πήγαινε τρένο…) και φτάσαμε στο τέλος της σεζόν να ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ κάποιοι η ομάδα να βγει τέταρτη και καταιδρωμένη ώστε να δικαιωθούν οι προβλέψεις τους και να έχουν λόγο να «κράξουν».

Δυστυχώς, μέσα στην κατήφεια των ημερών λόγω ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, φανερώθηκε για ακόμα μια φορά πόσο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες για να επικρατούν ΑΥΤΕΣ οι φωνές.

Ευτυχώς, ο ΠΑΟΚ χθες παρέδωσε ακόμα ένα μάθημα, τόσο στους αντιπάλους του, όσο και στο κοινό του.

Το μάθημα αυτό δεν μας λέει ότι η ομάδα είναι «καταπληκτική, ανίκητη, διαστημική». Κάθε άλλο. Έχει αποδεχτεί στην πορεία της σεζόν πως ο Δικέφαλος έχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο, παίζει ένα συγκεκριμένο ποδόσφαιρο, με αδυναμίες, κενά και διαχειριστικά λάθη. Όπως συμβαίνει σε κάθε φυσιολογική ομάδα του κόσμου.

Όχι, το μάθημα αυτό έχει να κάνει με τη νοοτροπία, τη δύναμη, τη διάθεση και εν τέλει το «μέταλλο». Κάτι που, ξεκάθαρα, τεράστιο κομμάτι του κοινού έχει χάσει εδώ και πολλά χρόνια. Τόσο πολλά, ώστε αρκετοί δεν αντάμωσαν ποτέ στη ζωή τους το παραδοσιακό ασπρόμαυρο «ηθικό» το οποίο δεν… πέφτει ποτέ. 

Έγινε της μόδας φέτος, μέσω χιουμοριστικών βίντεο στα σόσιαλ μίντια (κυρίως μέσω του Looper5) το γνωστό «ΠΦΟΠ». Πρωτάθλημα φέτος ο ΠΑΟΚ. Ένα βίντεο τραβηγμένο στα μαύρα χρόνια της ομάδας, με οικονομικές δυσκολίες, με τυχοδιωκτισμό και πλήρη αδιαφορία για τις αληθινές ικανότητες της ομάδας τότε. Το κοινό μιλούσε για τίτλο ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ.

Χαζό; Μπορεί; Όνειρο θερινής νυκτός; Σίγουρα.

Όμως, λίγη από εκείνη την άγνοια κινδύνου να είχαμε, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Η ομάδα, χάρη σε Λουτσέσκου και παίκτες έμεινε προσηλωμένη, και παραμένει στο κυνήγι του τίτλου.

Το τι θα γίνει στο τέλος, θα το δούμε. Μπάλα είναι και γυρίζει. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία (έστω κι αν κάποιοι… διαστημικοί αντίπαλοι λαμβάνουν δωράκια από ομάδες που επιδιώκουν να χάσουν για να μη κερδίσει ο ΠΑΟΚ…).

ΥΓ. Το αίσχος της ανυπαρξίας replay για το γκολ της ΑΕΚ, ξεπερνά τα όρια…

ΥΓ2. Μεγάλο το λιθαράκι του Σαμάτα για τη χθεσινή νίκη. Και όχι μόνο για την ασιστ…

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...