Η μοναδική ομάδα που δεν κέρδισε χάρτινη κούπα ή χάρτινη θέση σε Champions League!

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που δεν κέρδισε χάρτινη κούπα ή χάρτινη θέση σε Champions League στην Ελλάδα σε σχέση με τους 3 του ΠΟΚ μέχρι το 2023...
Ο ιστορικός του μέλλοντος Ο ιστορικός του μέλλοντος
Η μοναδική ομάδα που δεν κέρδισε χάρτινη κούπα ή χάρτινη θέση σε Champions League!

Με αφορμή όλα τα γεγονότα που ξεκίνησαν νωρίς και φέτος ξετυλίγουμε το κουβάρι, "χάρτινες κούπες και χάρτινες προκρίσεις σε Champions League στην Ελλάδα", για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ελληνική ομάδα που δεν πήρε χάρτινη πρόκριση Champions League και xάρτινη κούπα, είτε πρωτάθλημα είτε κύπελλο.

Ορισμός "χάρτινη κούπα".

Με τον όρο χάρτινη κούπα ή χάρτινη πρόκριση οι φίλαθλοι εννοούν να έχεις κερδίσει κάτι στα χαρτιά, στα δικαστήρια σε βάρος του αντιπάλου σου, που το έχεις προκαλέσει είτε με στάση Πόντιου Πιλάτου "Νίπτω τας χείρας", είτε με χάρτινη απόφαση που ωφελήθηκες ντεμέκ τυχαία, είτε έβαλες το χεράκι σου ηθελημένα ή άθελα. Ότι ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε κάτι χάρτινα αποδεικνύει ότι εκτός από τους Έλληνες διαιτητές που όπως είδαμε ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη απόδοση με ξένους διαιτητές σε Ελλάδα και Ευρώπη και οι Έλληνες δικαστές με έδρα Αττική έχουν ίσως μια προκατάληψη απέναντι στον ΠΑΟΚ εκτός εάν έτυχε σε όλες τις περιπτώσεις το τέως ΠΟΚ να έχει δίκιο και ο ΠΑΟΚ άδικο, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ.

Με τον όρο χάρτινο δεν εννοούμε ότι γλύτωσες π.χ. υποβιβασμό στη Δ' και πήγες Γ'... γιατί άλλαξε ο νόμος και γλίτωσες μια κατηγορία για να μηδενίσεις χρέη 350 εκατομμυρίων ή γλίτωσες την Β' Εθνική λόγω δωροδοκίας π.χ. του Πανσερραϊκού ή γιατί άλλαξε ο νόμος μέσα στην αγωνιστική περίοδο και ψήφισαν οι 3 του ΠΟΚ, γιατί εάν τα μετρήσουμε αυτά θα χαθεί η μπάλα.

Αποτέλεσμα έρευνας.

Πρωταθλήτρια στα χαρτιά είναι η ΑΕΚ Αθηνών που πήρε 4 τρόπαια δίχως να γίνουν αγώνες (2 κύπελλα 1964 και 1966, 2 πρωταθλήματα 1979 και 2018, 1 χάρτινη πρόκριση Champions League το 2017 ).

Ακολουθεί ο Ολυμπιακός Πειραιώς πού πήρε ένα χάρτινο πρωτάθλημα το 2008 και ο ΠΑΟ που πήρε μια χάρτινη πρόκριση στο Champions League το 2014.

Τα θύματα των χάρτινων επιτευγμάτων
1) Στο χάρτινο κύπελλο της ΑΕΚ του 1964 θύματα ήταν ή ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός.
2) Στο χάρτινο κύπελλο της ΑΕΚ του 1966 θύμα πρωτίστως ήταν η Καβάλα, μια ομάδα της Μακεδονίας και μετά ο Ολυμπιακός.
3) Στο χάρτινο πρωτάθλημα της ΑΕΚ του 1979 θύμα ήταν ο Ολυμπιακός.
4) Στο χάρτινο πρωτάθλημα του 2018 της ΑΕΚ, θύμα ήταν ο ΠΑΟΚ.
5) Στη χάρτινη πρόκριση σε Champions League του ΠΑΟ το 2014 , θύμα ήταν ο ΠΑΟΚ.
6) Στη χάρτινη πρόκριση σε Champions League της ΑΕΚ το 2017 θύμα ήταν ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ.

Άρα και από εδώ αποδεικνύεται ότι 3 φορές ο ΠΑΟΚ και μία φορά η Καβάλα δύο ομάδες της Βόρειας Ελλάδας ήταν οι δύο πιο αδικημένες στα χαρτιά.

Αναλυτικά οι ιστορίες των χάρτινων επιτευγμάτων που έτυχε να έχουν ωφεληθεί οι ομάδες του ΠΟΚ 6 φορές και να έχουν αδικηθεί 4 φορές ομάδες της Βόρειας Ελλάδας με 3 φορές τον ΠΑΟΚ.

Κυπελλούχος στα χαρτιά η ΑΕΚ το 1964.

Η 22η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1963-64 ήταν μια χρονιά που σημαδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια και καταστροφές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού το απόγευμα της 17ης Ιουνίου του 1964 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και έμεινε στην ιστορία ως «ημιτελικός - ολοκαύτωμα».

Ο «ημιτελικός - ολοκαύτωμα»

Στην κανονική διάρκεια, ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 έπειτα από ένα άκρως υποτονικό παιχνίδι και οδηγήθηκε στην παράταση υπό τις διαρκείς αποδοκιμασίες των θεατών. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, αν μετά την παράταση ο αγώνας έληγε ισόπαλος τότε θα διεξαγόταν επαναληπτικός αγώνας μία εβδομάδα αργότερα στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Η νωθρότητα και αδιαφορία που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων για τη νίκη εξαγρίωσε τους προκατειλημμένους φιλάθλους, που υποπτεύθηκαν βάσιμα «στημένο» αποτέλεσμα ώστε να επαναληφθεί η αναμέτρηση, επ' ωφελεία των ταμείων και των δύο ομάδων. Ούτε οι αποδοκιμασίες ούτε τα συνθήματα του τύπου «Θα μπούμε μέσα» συνέτισαν τους παίκτες, οι οποίοι συνέχισαν στον ίδιο, απελπιστικά ανιαρό ρυθμό, τον αγώνα - παρωδία.

Το ποτήρι ξεχείλισε στο 112', όταν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Μίμης Δομάζος, αστόχησε προ κενής εστίας από απόσταση τριών μέτρων. Υπό τις επευφημίες 25.000 εξαγριωμένων φιλάθλων, εκατοντάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και με πρωτοφανή μανία έριξαν τα κιγκλιδώματα, κατέστρεψαν τους προβολείς του γηπέδου, ξερίζωσαν τα γκολπόστ και άναψαν μεγάλες πυρκαγιές στο χώρο του κέντρου επιστρατεύοντας ό,τι εύφλεκτο βρήκαν μπροστά τους: μαδέρια, καθίσματα, διαφημιστικές πινακίδες κ.λ.π., ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές, διαιτητές και προπονητές από κοινού και χωρίς να συμπλακούν μεταξύ τους. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και εκτός του γηπέδου και προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας.

Χρειάστηκαν πολύωρες προσπάθειες των οργάνων της τάξης για να σβηστούν οι φωτιές, ενώ την επόμενη ημέρα η Λεωφόρος θύμιζε σκηνικό βομβαρδισμένης πόλης και το ζήτημα έφτασε ως τη Βουλή με σχετική επερώτηση. Ο απολογισμός θα ήταν πολύ βαρύτερος αν ο Ολλανδός διαιτητής Ματέις, διαβλέποντας την αναπόφευκτη πυράκτωση, δεν διέκοπτε, κυριολεκτικά «στο παραπέντε», τη συνάντηση. Οι 22 παίκτες, εξοργιστικά νωθροί στις κινήσεις τους μέχρι τότε, πρόλαβαν μόλις και μετά βίας να καταφύγουν στα αποδυτήρια, καταδιωκόμενοι από τους μαινόμενους οπαδούς και υπό τη βροχή νομισμάτων, αναπτήρων, παπουτσιών και καθισμάτων.

Η ΕΠΟ δεν τόλμησε να ορίσει επαναληπτικό αγώνα και έτσι η διοργάνωση διακόπηκε. Ως αποτέλεσμα των επεισοδίων, από την επόμενη σεζόν άλλαξε και ο κανονισμός των αγώνων κυπέλλου, καταργήθηκαν οι επαναληπτικοί αγώνες και καθιερώθηκε η κλήρωση με στρίψιμο του νομίσματος από τους διαιτητές επί τόπου μέσα στο γήπεδο αν μετά την παράταση το σκορ είχε παραμείνει ισόπαλο (ο κανονισμός αυτός ίσχυσε έως το 1969, καθώς στη συνέχεια καθιερώθηκε διεθνώς από την FIFA η διαδικασία των πέναλτι).

Στο κύπελλο Κυπελλούχων της επόμενης χρονιάς δηλώθηκε η νικήτρια του άλλου ημιτελικού ΑΕΚ (είχε νικήσει 3-1 τον Πιερικό), ενώ σήμερα η ΕΠΟ, επειδή δεν υπήρξε αποτέλεσμα κάποιου αγώνα μετά τον άλλο ημιτελικό, αναγνωρίζει επίσημα την ΑΕΚ ως νικήτρια της διοργάνωσης 1963-64.
Φυσικά η λογική λέει ότι θα έπρεπε να μην είναι κανένας κυπελλούχος και να μπει παύλα.

Οι εφημερίδες εποχής δείχνουν το κλίμα...

Δις κυπελλούχος στα χαρτιά η ΑΕΚ το 1966...

Η 24η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1965-66 υπήρξε άλλη μία προβληματική διοργάνωση κυπέλλου του πρώτου μισού της δεκαετίας του '60, η τρίτη μέσα σε 5 χρόνια, που ανέδειξε και πάλι κυπελλούχο ομάδα (την ΑΕΚ) άνευ αγώνα, καθώς δεν διεξήχθη ο τελικός εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά ούτε και ο ημιτελικός εναντίον της Καβάλας.

Από τα ενδιαφέροντα αγωνιστικά της χρονιάς υπήρξε η περίπτωση του Εθνικού Πυλαίας, μιας ερασιτεχνικής ομάδας από την Πυλαία της Θεσσαλονίκης, η οποία κατάφερε να φτάσει ως τους προημιτελικούς της διοργάνωσης έχοντας από τους πρώτους προκριματικούς γύρους αποκλείσει 5 ομάδες, τις 4 από τις οποίες στο στρίψιμο του νομίσματος μετά από ισόπαλους αγώνες και παρατάσεις. Ανάμεσα στα "θύματα" υπήρξαν οι 2 συμπολίτες του Ηρακλής και ΠΑΟΚ, ομάδες Α' εθνικής. Δεν μπόρεσε όμως να αντέξει περισσότερο γνωρίζοντας τη συντριβή από τα Τρίκαλα με 7-0.

Τα προβλήματα για τη διοργάνωση ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια των ημιτελικών. Στο πρώτο ζευγάρι κληρώθηκαν ο Ολυμπιακός και τα Τρίκαλα, με τους "ερυθρόλευκους" να παίρνουν εύκολα την πρόκριση για τον τελικό με νίκη 5-0. Το άλλο ζευγάρι ήταν μεταξύ ΑΕΚ - Καβάλας και η κληρωτίδα έβγαλε ως γηπεδούχο την ΑΕΚ. Η Καβάλα ζήτησε ο αγώνας να γίνει στην έδρα της, με βάση έναν κανονισμό της εποχής που έλεγε πως αν σε ζευγάρι ημιτελικού γύρου η μία από τις 2 ομάδες προερχόταν από τη Βόρεια Ελλάδα, τότε αυτόματα οριζόταν γηπεδούχος.

Η ΑΕΚ δεν το δέχθηκε με το αιτιολογικό ότι ο κανονισμός αυτός αφορούσε μόνο τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και όχι όλες ανεξαιρέτως της Βόρειας Ελλάδας. Η ΕΠΟ για να συμβιβάσει τα πράγματα όρισε τον αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο (Καυτανζόγλειο), όμως η Καβάλα αρνήθηκε να αγωνιστεί, επιμένοντας πως ο αγώνας έπρεπε να γίνει στην έδρα της.

Την ίδια ημέρα, η διοίκηση του άλλου φιναλίστ Ολυμπιακού έστειλε επιστολή προς την ΕΠΟ ανακοινώνοντας την απόφασή της να μην μετάσχει στον τελικό, διαμαρτυρόμενη ότι είχε προκαταβολικά ζητήσει τη μετάθεσή του για το ξεκίνημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, με αιτιολογικό τον προγραμματισμό για την προετοιμασία της ομάδας για το ερχόμενο κύπελλο Πρωταθλητριών. Παράλληλα έκανε επίθεση στη διοίκηση της ομοσπονδίας για τα τεκταινόμενα στον άλλο ημιτελικό, υποστηρίζοντας ανοιχτά την ομάδα της Καβάλας. . Μετά τις ανακοινώσεις της Καβάλας και του Ολυμπιακού, καθώς και την παραίτηση του Γιώργου Ανδιανόπουλου από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η ομοσπονδία με ανακοίνωση της στις εφημερίδες ξεκαθάρισε πως το επίμαχο άρθρο του Κανονισμού Κυπέλλου Ελλάδος ανέφερε τα εξής:

Ο εις των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος θα τελείται υποχρεωτικώς εν Θεσσαλονίκης εφόσον μετέχει τούτων ομάς σωματείου Θεσσαλονίκης. Εφόσον όμως δεν έχει προκριθεί ομάς σωματείου εκ Θεσσαλονίκης, αλλά τοιαύτη σωματείου άλλης πόλεως της Βορείου Ελλάδος ο εις των ημιτελικών θα τελείται εις την έδρα του σωματείου το οποίο ήθελε ευνοηθεί από την κληρώσεως εφόσον το αντίπαλο σωματείον δεν είναι της περιοχής Αθηνών – Πειραιώς

Όπως ανέφερε με ανακοίνωση της η ΕΠΟ, μετά από πρόταση της ΕΠΣ Θεσσαλίας έφυγε η τελευταία πρόταση στα μέσα της σεζόν και δεν υπήρχε εξαίρεση για τις ομάδες από την Αττική. Αυτό είχε αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παρεξήγηση και να αναγραφεί μετά την κλήρωση σε σύσσωμο τον Τύπο πως η αναμέτρηση θα γινόταν στην Καβάλα. Η ομοσπονδία βρήκε τη μέση λύση και αποφάσισε μετά από πολλές συνεδριάσεις το παιχνίδι Καβάλα – ΑΕΚ να γίνει στις 7 Ιουλίου στο Καυτανζόγλειο στάδιο. Ο Ολυμπιακός όμως είχε αφήσει ελεύθερους τους ποδοσφαιριστές του για διακοπές στις 7 Ιουλίου μετά από μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, ενώ και ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Μάρτον Μπούκοβι, είχε επίσης προγραμματίσει να αναχωρήσει από την Ελλάδα στις 7 Ιουλίου.

Τελικά η ΑΕΚ κέρδισε την πρόκριση χωρίς αγώνα. ενώ ο τελικός δεν έγινε ποτέ και η ΕΠΟ ανακήρυξε λίγο αργότερα την ΑΕΚ κυπελλούχο Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 1965-66.

Οι εφημερίδες εποχής δείχνουν το κλίμα της αδικίας σε βάρος της Καβάλας πρωτίστως και πως έβλεπε διαχρονικά το κέντρο, το περιφερειακό ποδόσφαιρο αυτό που τροφοδοτούσε ποδοσφαιριστές.

Πρωταθλήτρια στα χαρτιά η ΑΕΚ το 1979

Το πρωτάθλημα της περιόδου 1978-79 ήταν το 20ό που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας. Το κατέκτησε η ΑΕΚ για 7η φορά στην ιστορία της και για δεύτερη συνεχόμενη, ισοβαθμώντας με τον Ολυμπιακό. Ενώ ο κανονισμός προέβλεπε μπαράζ σε περίπτωση ισοβαθμίας, ο Ολυμπιακός αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αγώνα-μπαράζ με την ΑΕΚ, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία του τελευταίου αγώνα του με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ΑΕΚ.

Σε γενικές γραμμές επρόκειτο για ένα πρωτάθλημα που στιγματίστηκε από πλείστες καταγγελίες για δωροδοκία, όπως του Οικονόμου (Απόλλων Αθηνών), του Δοξάκη (Ρόδος) και παικτών του ΟΦΗ (στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος) κατά παραγόντων του Ολυμπιακού Πειραιά, ενώ είχε διακοπεί και προσωρινά με απόφαση της ΓΓΑ. Ο παράγοντας του Ολυμπιακού Λεωνίδας Θεοδωρακάκης παραπέμφθηκε, ειδικές επιτροπές ανέλαβαν την εξιχνίαση των υποθέσεων, αλλά ουδέποτε βγήκε κάποια απόφαση.

Δις χάρτινη πρωταθλήτρια το 2018 η ΑΕΚ

Γεγονότα

Η ΑΕΚ κατέκτησε για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια το πρωτάθλημα Ελλάδος.

Στο ματς Ολυμπιακού - ΑΕΚ με σκορ 1-2 στις 4 Φεβρουαρίου την 20η αγωνιστική, υπήρξαν αντιδράσεις από τους παίκτες του Ολυμπιακού για την αποβολή για διαμαρτυρία του Μποτία στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ζητώντας από τον διαιτητή να σφυρίξει επιθετικό φάουλ στον Γιακουμάκη στο νικητήριο γκολ της ΑΕΚ. Έτσι ο Ολυμπιακός εκτός από το ματς έχασε και επιπλέον βαθμούς, αφού τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή με αφαίρεση - 3 βαθμών για μερική είσοδο 50 διαμαρτυρόμενων οπαδών του στο τερέν μετά τη λήξη του αγώνα. Στη συνέχεια ακολούθησε μια σειρά από γεγονότα που καθόρισαν τον πρωταθλητή.

Με αφορμή την ένοπλη είσοδο του Ιβάν Σαββίδη, έχοντας ξεχάσει το νόμιμο όπλο του στη ζώνη και χωρίς να απειλήσει κανέναν στον αγωνιστικό χώρο κατά την 25η αγωνιστική, η κυβέρνηση διέκοψε τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος στις 12 Μαρτίου, ενώ η FIFA απείλησε να αποκλείσει τις ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις. Το πρωτάθλημα πήρε άδεια να συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου.

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στη χειρότερη θέση (11η) της ιστορίας του, έχοντας αντιμετωπίσει τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Τραυματισμός Γκαρθία από οπαδό ΠΑΟΚ

Στις 25 Φεβρουαρίου την 23η αγωνιστική, κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, οπαδός του ΠΑΟΚ έριξε ρολό ταμειακής μηχανής στον προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία το οποίο και τον τραυμάτισε ελαφρά. Το συμβάν αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ να μηδενιστεί στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, που κατακυρώθηκε δικαστικά υπέρ του δεύτερου με 3-0, ενώ σε πρώτο βαθμό του επιβλήθηκε επιπλέον αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγώνες με κλειστές κερκίδες και πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Ένοπλη εισβολή Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο

Στις 11 Μαρτίου την 25η αγωνιστική, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα, ενώ ο αγώνας βρισκόταν στο 0-0, στο 89ο λεπτό ο ΠΑΟΚ σκόραρε, αλλά ενώ οι παίκτες, η διοίκηση και οι οπαδοί πανηγύριζαν για τη νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο επόπτης και ο διαιτητής άλλαξαν την αρχική τους απόφαση και έκριναν ότι υπήρξε οφ σάιντ ακυρώνοντας το τέρμα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναβρασμό ανάμεσα στους παίκτες, στις κερκίδες και στη διοίκηση της ομάδας του ΠΑΟΚ και ο πρόεδρός της Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε με τη συνοδεία άλλων μελών της ομάδας καθώς και ατόμων της ασφάλειάς του στον αγωνιστικό χώρο.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στη διάρκεια της διακοπής, έγινε αντιληπτό ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε περασμένο στην μέση του πιστόλι που το κατείχε νόμιμα, χωρίς να απειλήσει κανέναν με αυτό. Ο διαιτητής και οι παίκτες της ΑΕΚ, επικαλούμενοι την ασφάλεια της σωματικής τους ακεραιότητας αποχώρησαν από το γήπεδο και ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Δύο μέρες μετά τον αγώνα, ο Ιβάν Σαββίδης προέβη σε γραπτή απολογία, ζητώντας συγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά του και ζήτησε να τιμωρηθεί ο ίδιος όχι φυσικά η ομάδα όπως έγινε το 2020 που παράγοντας της ΑΕΚ βιαιοπράγησε σε γεννητικά όργανα ξένου διαιτητή!

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League αποφάσισε τον μηδενισμό του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την ΑΕΚ (που κατακυρώθηκε δικαστικά υπέρ της δεύτερης με 3-0), την ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από εκείνο το πρωτάθλημα και 2 βαθμών από το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Παράλληλα επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου του Ιβάν Σαββίδη σε γήπεδο για τρία χρόνια και πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο Λούμπος Μίχελ τιμωρήθηκε με απαγόρευση 90 ημερολογιακών ημερών και πρόστιμο 15 χιλιάδων. Τέλος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού έδρας για 3 αγωνιστικές και πρόστιμο 63 χιλιάδων ευρώ. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε προσφυγή στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο όμως την απέρριψε, χωρίς να έχει δικαίωμα εκείνη την χρονιά να πάει στο CAS.

Μετά από χρόνια έγινε η Δίκη όπου ο διαιτητής Κομίνης και ο μάνατζερ της ΑΕΚ Δημητριάδης ομολόγησαν ότι το όπλο δεν το είδαν ζωντανά αλλά σε φωτογραφία και ουδέποτε τους απείλησε ο Ιβάν Σαββίδης ...

Ο ΠΑΟΚ Στην ουσία το 2018 έχασε δύο αγώνες στα χαρτιά ο ένας δίχως να ξεκινήσει, ο άλλος ενώ το σκορ ήταν ένα μηδέν υπέρ του, αφαίρεση βαθμών -3 στην τρέχουσα σεζόν και -2 στην επόμενη, συνολική χασούρα στα χαρτιά 14 βαθμούς, σαν να υπήρχε ένα αόρατο χέρι πρεσβείας υπερδύναμης που να μην ήθελε τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή την χρονιά που υπογράφτηκαν η συμφωνία των Πρεσπών το 2018.

Χάρτινη πρόκριση στο CL του ΠΑΟ το 2014...

Play-offs

Στα play-offs για την πρόκριση στο Champions League, οι τέσσερις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 2 έως 5 στην κανονική περίοδο αγωνίστηκαν μεταξύ τους δύο φορές (μία εντός και μία εκτός έδρας), όμως δεν ξεκίνησαν όλες οι ομάδες με 0 βαθμούς. Αντιθέτως, ένα σύστημα στάθμισης τέθηκε σε ισχύ για τη θέση των ομάδων κατά την έναρξη αυτού του μίνι πρωταθλήματος. Η ομάδα που τερμάτισε στην 5η θέση της κανονικής περιόδου, Αστέρας Τρίπολης, ξεκίνησε στα play-off με 0 βαθμούς. Η βαθμολογία των υπόλοιπων ομάδων εξαρτήθηκε από τη συλλογή των βαθμών της ομάδας που τερμάτισε στην 5η θέση κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Ο 5ος στην κατάταξη Αστέρας Τρίπολης είχε 58 βαθμούς κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Σύμφωνα με τους παραπάνω αριθμούς και υπολογισμούς, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τα play-off με 2 βαθμούς((69–58)/5 = 2.4, με τη στρογγυλοποίηση 2), ο Ατρόμητος με 2 βαθμούς ((66–58)/5 = 1.6, με τη στρογγυλοποίηση 2) ενώ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε επίσης με 2 βαθμούς ((66–58)/5 = 1.6, με τη στρογγυλοποίηση 2).

Κριτήρια κατάταξης: 1) Βαθμοί, 2) Βαθμοί από τους μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνες, 3) Διαφορά τερμάτων στους μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνες.

Κατάταξη κανονικής περιόδου

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση 3 βαθμών για τα επεισόδια στον ημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Τα επεισόδια είχαν να κάνουν με 2 κιλά Γαβρους που μπήκαν στον πάγκο του Ολυμπιακού και σε αψιμαχίες στο τέλος της αναμέτρησης.

Η διαφωνία ήταν εάν πρέπει το -3 να ισχύει για τον ΠΑΟΚ στο επόμενο πρωτάθλημα ή στην έναρξη των πλέι οφ,στην ειδική βαθμολογία που όπως είδαμε με τις στρογγυλοποιήσεις ο ΠΑΟΚ ήταν αδικημένος . Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να ισχύει το -3 από την ειδική βαθμολογία των πλέι-οφ κάτι που πρακτικά σήμαινε ότι δεν ήταν -3 αλλά -15 μια και οι αγώνες ήταν πολύ λίγοι και με δεδομένο δεν υπήρχε παρόμοια διάταξη που να είχε προβλεφθεί. Έτσι βγήκε ο ΠΑΟ, πήρε στα χαρτιά πρόκριση στο CL.

Η Βαθμολογία της κανονικής περιόδου το 2014 και της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ αποτυπώνει καλύτερα αυτή την χάρτινη πρόκριση.

Βαθμολογία των play offs

Πρόκριση στα χαρτιά CL η ΑΕΚ το 2017...

Play Offs

Στα Play Offs Super League 2016-2017 οι τέσσερις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 2 έως 5 στην κανονική περίοδο θα αγωνιστούν μεταξύ τους δύο φορές (μία εντός και μία εκτός έδρας). Ο σύλλογος που κατέλαβε την 5η θέση της κανονικής περιόδου θα ξεκινήσει από 0 βαθμούς, ενώ οι υπόλοιπες 3 με τη διαφορά βαθμού/βαθμών που είχαν από τον 5ο της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια θα είναι διαιρεμένη με το 5. Ως αποτέλεσμα αυτών ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός με 1 και οι ΑΕΚ, Πανιώνιος με 0.

• Η στρογγυλοποίηση γίνεται ως προς το κοντινότερο αριθμό (π.χ 0,4 -> 0 , 1,6 -> 2)

Τα Play Offs ξεκίνησαν την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 31 Μαΐου.

Βαθμολογία αγώνων κατάταξης

• Με απόφαση του του Δ.Σ. της Super League την 29/5/2017, από την ΠΑΕ ΠΑΟ αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
• Σε εφαρμογή της υπ' αρίθμ. 157/2017 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφαιρούνται έξι (6) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Κριτήρια κατάταξης: 1) Βαθμοί 2) Βαθμοί από τους μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνες 3) Διαφορά τερμάτων στους μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνες 4) Καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων των play offs 5) Καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων των play offs 6) Κατάταξη κανονικής περιόδου

Υπόθεση Ίβιτς

Εδώ ήταν η υπόθεση Ίβιτς που την έκαναν σημαία επικοινωνιακά στο Λεκανοπέδιο αλλά τελικά αλλού ήταν η ουσία. Όπως είδαμε ο ΠΑΟΚ το 2014 έχασε πρόκριση στα χαρτιά από τον ΠΑΟ. Επιπρόσθετα το 2014 έπαιξε ένα τελικό κυπέλλου με ΠΑΟ στην Αθήνα φυσικά χωρίς 3 βασικούς ποδοσφαιριστές που στον ημιτελικό με Ολυμπιακό μόλις η πρόκριση έγειρε υπέρ ΠΑΟΚ ο Κατσουράνης αποβλήθηκε ενώ ήταν στον πάγκο και οι άλλοι δύο Νάτχο, Αθανασιάδης στα τελευταία λεπτά μόλις κρίθηκε η πρόκριση συν τιμωρία -3.Όλος ο βασικός άξονας του ΠΑΟΚ άμυνα, κέντρο, επίθεση έλειπε στον τελικό του 2014.

Το 2016 ο ΠΑΟΚ αυτοτιμωρήθηκε μετά τον μη καταλογισμό πέναλντι του Μακ στον ημιτελικό με Ολυμπιακό στο 90 ,ο Ολυμπιακός πέρασε στα χαρτιά για να παίξει τελικό με ΑΕΚ.Ο ΠΑΟΚ αυτοθυσιάστηκε κάνοντας επανάσταση για να πέσει η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη που εκτός των άλλων όριζε σε τελικούς διαιτητές που δεν ήταν διεθνείς. Έτσι μετά από καιρό διεξήχθη ένας τελικός με Έλληνα διεθνή διαιτητή.

Το 2017" Πριν "το κουτάκι του Ίβιτς ο ΠΑΟΚ ζήτησε να ανοίξουν οι κάμερες στο Καραϊσκάκη για να δει ο κόσμος εάν υπήρχε ξυλοδαρμός σε ποδοσφαιριστές του Πλατανιά, εάν άνοιγαν οι κάμερες που για κάποιο τρόπο δεν άνοιξαν ποτέ ο Ολυμπιακός θα είχε -6 στα χαρτιά σε ενδεχόμενο ξυλοδαρμό Πλατανιά και ο ΠΑΟΚ θα αναδεικνύοταν πρωταθλητής στα χαρτιά σε βάρος του Ολυμπιακού.

Τελικά ούτε οι κάμερες άνοιξαν χωρίς συνέπειες για αυτόν που δεν τις άνοιξε ,και οι άλλοι 2 του ΠΟΚ , Παναθηναϊκος και ΑΕΚ επικύρωσαν την βαθμολογία του πρωταθλήματος υπέρ Ολυμπιακού...

Τότε έβγαλαν και κοινό πρόεδρο στην Λίγκα και το 2018 μαζί και οι 3 ψήφισαν την αλλαγή του νόμου για να σωθεί ο ΠΑΟ.

Ο ΠΑΟΚ φυσικά ήξερε ότι δεν θα πάρει κάτι στα χαρτιά, ειδικά πρωτάθλημα από Ολυμπιακό, απλά ήθελε να εκθέσει το σάπιο σύστημα. Στην περίπτωση του Ίβιτς σε σχέση με όλες τις άλλες περιπτώσεις ο τραυματισμός ήταν από κονσέρβα μπουκάλι με αίματα, ράμματα, ανοιχτές κάμερες, ανοιχτά αποδυτήρια, εξέταση από γιατρό αγώνα, νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας και όπως είδαμε υπήρχε ένα ιστορικό χάρτινων αδικιών σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Φυσικά ότι απέκτησε ο ΠΑΟΚ στα χαρτιά με την υπόθεση Ίβιτς το έχασε από την Ελληνική δικαιοσύνη σε 10 μέρες στα χαρτιά εις διπλούν. Στο τελικό του Βόλου λόγω των επεισοδίων των δύο ομάδων, τιμωρήθηκε μόνο ο ΠΑΟΚ με -6 και καθόλου η ΑΕΚ Αθηνών και έτσι βγήκε χάρτινα CL σε βάρος του ΠΑΟ.

Το πιο σημαντικό από όλα που ξεχάστηκε από την χάρτινη προπαγάνδα ήταν ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το 2016 το πρωτάθλημα με -3 ,από την αυτοθυσία που έκανε να μην κατέβει για να πέσει η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη και να απολαύσει η ΑΕΚ τελικό με διεθνή διαιτητή. Ο ΠΑΟΚ δηλαδή το 2016 -2017 ξεκίνησε με -3 ,δεν άνοιξαν οι κάμερες με Πλατανιά για να εκτεθεί το σύστημα και έφαγε και -6 από την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ ,που πρακτικά σήμαινε -30 βαθμούς , σύνολο δηλαδή -33 ,ενώ ο αντίπαλος δεν έφαγε τιμωρία που είδαμε όλη τι έγινε στην πεζογέφυρα του Βόλου !!!Οι βαθμολογίες του πρωταθλήματος και των play offs αποδεικνύουν του λόγου το αληθές

Πρωταθλητής στα χαρτιά 2008 Ολυμπιακός...

Γεγονότα

Υπόθεση «Βάλνερ»

Σε αγώνα για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος (11 αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας της συγκεκριμένης διοργάνωσης) ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με σκορ 1-0. Μετά τον αγώνα, το επιτελείο του Ολυμπιακού διαπίστωσε πως θα μπορούσε να θέσει θέμα αντικανονικής συμμετοχής του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ρόμαν Βάλνερ και κατέθεσε ένσταση. Το θέμα που προέκυψε ήταν πως ο Βάλνερ είχε αγωνιστεί σε άλλες δύο ομάδες την ίδια αγωνιστική περίοδο και δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί σε τρίτη, σύμφωνα με κανονισμό της FIFA. Η ΕΠΟ παρ' όλα αυτά είχε εκδώσει το δελτίο συμμετοχής του παίκτη στο πρωτάθλημα (η οποία δεν υποχρεούται πάντως να ξέρει σε πόσες ομάδες έχει παίξει).

Ο Απόλλων πλήρωσε και το δικό του λάθος (δεν πήρε επίσημο έγγραφο που να του δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τον παίκτη) και από την αβλεψία της σκωτσέζικης ομοσπονδίας να ενημερώσει περί της διπλής συμμετοχής του Βάλνερ με Φόλκερκ και Χάμιλτον. Η αρχική απόφαση που πάρθηκε από την πρωτοβάθμια επιτροπή της Σούπερ Λιγκ ήταν να επαναληφθεί ο αγώνας, ωστόσο η υπόθεση έφτασε μέχρι και το CAS (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο) όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι η ομάδα της Καλαμαριάς με τον Ολυμπιακό.

Η εισηγητική επιτροπή του CAS δεν παρέπεμψε το θέμα στην ολομέλεια προς εκδίκαση, αποφαινόμενη ότι η προσφυγή είχε γίνει σε χρόνο, όπου το ενιστάμενο σωματείο δεν είχε πλέον έννομο συμφέρον (ακόμα και με επιστροφή των 3 βαθμών ο Απόλλων έπεφτε κατηγορία) και μια απόφαση υπέρ του θα δημιουργούσε ζημιά στην αντίδικη πλευρά χωρίς ανάλογο όφελος της προσφεύγουσας. Έτσι το CAS παρέπεμψε την υπόθεση στα εγχώρια δικαιοδοτικά όργανα (ΔΕΕ της ΕΠΟ), ώστε η απόφαση εκείνη (επικύρωση του αγώνα με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού και επιπλέον αφαίρεση 1 βαθμού από τον Απόλλωνα) απέκτησε τελεσίδικη ισχύ.

Υπήρχαν και μεμονωμένες περιπτώσεις που κερδήθηκαν μάτς στα χαρτιά, αλλά δεν καθόρισαν τελικό αποτέλεσμα δηλαδή εξαιτίας τους δεν κερδήθηκαν τίτλοι, η συνολικά βαθμολογία χόρτου ήταν μεγαλύτερη από την συνολική βαθμολογία στα χαρτιά.

Ολυμπιακός

18/3/2012 παίρνει ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ το παιχνίδι με τον ΠΑΟ
11/3/2015 παίρνει ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ το παιχνίδι με την ΑΕΚ.
21/11/2015 παίρνει ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ το παιχνίδι με τον ΠΑΟ.
19/12/2012 παίρνει ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ το παιχνίδι με την Παναχαϊκή.

Παναθηναϊκός

Έκανε ένσταση για να πάρει ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη 2023 θα φανεί εάν η τιμωρία είναι τελεσίδικη και στην Ευρώπη, στην Ελλάδα είναι,εκκρεμεί η προσφυγή του Ολυμπιακού στο CAS και εάν εξαιτίας αυτής της τιμωρίας του Ολυμπιακού κριθεί το πρωτάθλημα στα χαρτιά

Πονηρή προσέγγιση χάρτινων επωφελούμενων...

Συχνά όταν σε παίρνουν κάτι στα χαρτιά, χρησιμοποιείται" η μέθοδος να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι "και χρησιμοποιούνται φτηνά επιχειρήματα όχι τι κέρδισες αλλά τι δεν έχασες στα χαρτιά και πόσο μεγαλόψυχος είμαι.

Έτσι λοιπόν οι φίλαθλοι της πλέον ευνοημένης ομάδας στα χαρτιά λένε στους πλέον αδικημένους στα χαρτιά ΠΑΟΚτσήδες.

1) ΔΕΝ έκανε ένσταση για να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ και να του πάρει έτσι την θέση στα προκριματικά του CL το 2020 στα χαρτιά για τα μη θεωρημένα δελτία.
Πέρα ότι ήταν μια τυπική διαδικασία η θεώρηση και θα μπορούσε λόγω COVID-19 να μην έχει ευθύνη ο ΠΑΟΚ, εκείνη την περίοδο έτρεχαν 4 υποθέσεις σε βάρος της α) κατηγορούμενη για παρέμβαση στις εκλογές της ΕΠΟ, β) επίθεση σε γεννητικά όργανα ξένου διαιτητή, γ) επίθεση με σφαλιάρα στον Κάρι, δ) υπέρβαση του financial fair play και τιμωρία από UEFA.

Χρησιμοποιήθηκε η λογική κατευνασμού του τύπου και της κοινής γνώμης, σε πήρα το πρωτάθλημα στα χαρτιά αλλά δες τι μεγαλόψυχος που είμαι... που δεν σε πήρα και την θέση του CL στα χαρτιά και επί της ευκαιρίας δεν ξοδεύτηκα σε μεταγραφές CL γιατί έπρεπε να τελειώσει και το γήπεδο και να ολοκληρωθούν και οι κρατικές επιδοτήσεις από την περιφέρεια Αττικής. Ακόμα και ένα έκανε ένσταση και την κέρδιζε θα ήταν μια χάρτινη ακόμη πρόκριση στο CL το 2020 σε βάρος του ΠΑΟΚ γιατί στο χορτάρι ο ΠΑΟΚ πήρε την θέση για CL.

Άρα από τα παραπάνω η ΑΕΚ δεν έκανε καμία χάρη στον ΠΑΟΚ το 2020 που δεν βγήκε CL στα χαρτιά, απλά ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ μετά την χαμένη πρόκριση στο χορτάρι στο τέλος του αγώνα, παρόλο που με ιντερνετικά δημοψηφίσματα ήθελαν οι φίλαθλοι κατά 75% ένσταση.

Όλοι λένε ότι ο Ιβάν είπε κάνε ότι θέλεις...μια και το ματς με τα δελτία ήταν σε γνώση του ξένου διαιτητή και των ομάδων πριν την έναρξη του και συναίνεσαν και οι δύο να γίνει ευελπιστώντας την νίκη ή την πρόκριση στο χορτάρι, όπως έκανε ο ΠΑΟΚ.

2) ΔΕΝ έκανε τον πεθαμένο ο Σάχα το 2011 όταν φωτοβολίδα του έκαψε την φανέλα και του δημιούργησε και έγκαυμα για να πάρει το ματς ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. Φυσικά ο Σαχα δεν έπαθε έγκαυμα αυτό ήταν η προπαγάνδα μετά, του Σαχα του κάηκε η φανέλα, άλλωστε το δήλωσε ο ίδιος ότι δεν κάηκε, η ΑΕΚ κέρδιζε είχε λίγα λεπτά για να λήξει το ματς και εάν διακόπτονταν το ματς έπρεπε να αποδείξει ότι κάηκε και δεν μπορεί να συνεχίσει, άρα καμία χάρη δεν έκανε η ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ το 2012.Με λίγα λόγια εάν ο Σαχα έφευγε μαζί με την ομάδα χωρίς να έχει καεί ,το πιο πιθανό θα ήταν να κατοχυρωνόταν η πρόκριση στα χαρτιά υπέρ ΠΑΟΚ.

 

 

Με την ίδια λογική χάρη έκανε ο Ιτάνζ και ο Γλύκος στον Ολυμπιακό όταν εκείνη την περίοδο σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο Καραϊσκάκη έπεισαν κροτίδες πάνω τους.

Με την ίδια λογική χάρη τους έκανε ο Ατρόμητος του Δώνη που έφαγαν ξύλο οι οπαδοί του στο τελικό του 2011 πριν τον αγώνα και όταν δέκα λεπτά πριν την λήξη υπήρχαν δέκα χιλιάδες οπαδοί στο χορτάρι, κάνοντας ντου και διακόπτοντας το ματς, ναι το ματς του επόμενου του Σάχα ,ο Ατρόμητος θα μπορούσε να πάρει το κύπελλο του 2011 στα χαρτιά...

3) ΔΕΝ έκανε τον πεθαμένο ο Άμπραμπατ το 2022 στο παιχνίδι της Τούμπας κροτίδα έσκασε ανάμεσα στα πόδια του για να πάρει το ματς ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. Μιλάμε για μια τζούφια κροτίδα σε ισχύ σε σχέση με αυτή που έπεσε σε Μπρινιόλι στο ΑΕΚ Παναθηναϊκός την ίδια χρονιά που εάν έσκαγε σε άτομο θα είχε θύματα και έσκασε την στιγμή του γκολ της ΑΕΚ σε βάρος του Παναθηναϊκού που διαμόρφωσε αποτέλεσμα,

4) ΔΕΝ έκανε τον πεθαμένο ο Ρότα στο Βικελίδης όταν σε ένα ματς που η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης, μπουκάλι από την κερκίδα τον χτύπησε στο κεφάλι και έτσι να πάρει η ΑΕΚ το ματς ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ και την θέση του Άρη στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ έδειχνε νέα προσέγγιση φιλίας με Άρη, έδειχνε ότι δεν θέλει να βγει Ευρώπη την τελευταία χρονιά πριν μπει στο γήπεδο το καινούριο. Δικιά μας λογική είναι ότι όλα τα μάτς και τίτλοι να κρίνονται στο χορτάρι και μόνο και να τιμωρούνται οι υπαίτιοι φυσικά πρόσωπα και μόνο και όχι οι ομάδες με αφαιρέσεις βαθμών γιατί δεν συμφέρει στον ΠΑΟΚ, μακροπρόθεσμα αδικείτε κυρίως αυτός, δηλαδή ατομική ευθύνη παντού.

Κοιμηθήκαμε χωρίς κόσμο και ξυπνήσαμε να παίξουμε με κόσμο

Ένα φτηνό επιχείρημα είναι αυτό που λένε κάποιοι στην ΑΕΚ Αθηνών, κοιμηθήκαμε χωρίς κόσμο και ξυπνήσαμε με κόσμο, μα αυτό σημαίνει να έχει τελεσιδικήσει μια δίκη σε 2ο βαθμό, σημαίνει πρακτικά ότι μπορεί να αλλάξει μια απόφαση μερικώς ή τελείως. Στην περίπτωση Γκαρθία το ματς δεν είχε αρχίσει, ο Γκαρθία δεν ήταν δηλωμένος προπονητής, άλλαξαν συμπληρωματικά το φύλλο αγώνα και πήραν το ματς στα χαρτιά χωρίς αφαίρεση βαθμών, άρα και μείωση ποινής για την παρουσία κόσμου.

Η απόφαση λοιπόν καλώς βγήκε, τελείωσε πριν τον αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ Αθηνών γιατί εάν έβγαινε μετά θα έλεγαν ότι μαγειρεύτηκε. Το πλέον σημαντικό είναι ότι αυτό ζήτησαν και οι ίδιοι από την ΑΕΚ Αθηνών να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις με Γκαρθία με επιστολή που έστειλαν σε Βασιλειάδη πριν τον αγώνα αλλιώς να υπάρχει διακοπή! Διακοπή δεν έγινε όπως ήθελαν γιατί είχαν Ευρώπη, έγινε τελεσιδικία.

Φυσικά ξέχασαν ότι έκαναν φιέστα τίτλου χωρίς κύπελλο με Λεβαδειακό πριν τελεσιδηκήσει η έφεση και αντί για κύπελλο σήκωσαν τον προπονητή τους χωρίς να έχει βγει απόφαση προκαταβάλοντας την κοινή γνώμη και ασκώντας πίεση στον δικαστή που ΖΗΤΟΥΣΕ να έρθει ο Κομίνης για διευκρινίσεις σε ένα φύλλο αγώνα που είχε κενά, την δημόσια απειλή μετά το ματς σε δικαστές: «Ας τολμήσουν να αλλάξουν την απόφαση στην έφεση», ξέχασαν ότι οι 2 αποφάσεις στο δικαστήριο υπέρ τους πρωτόδικα-έφεση βγήκαν και αυτές απόγευμα, βράδυ, αφού οι δικαστές ασχολούνται το απόγευμα και μόλις ο Τσίπρας έφυγε από την Θεσσαλονίκη που την είχε επισκεφτεί.

Το μέγα σκάνδαλο πάλι σε βάρος του ΠΑΟΚ το 2023

Λίγοι το κατάλαβαν γιατί ο ΠΑΟΚ δεν επιχειρηματολογεί με φτηνά επιχειρήματα, ότι όταν ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε τώρα με Χουανκάρ μεταξύ της πρωτόδικης απόφασης και έφεσης ίσχυε η ποινή αφαίρεσης βαθμών και όχι η τιμωρία χωρίς φιλάθλους, θα έπρεπε ή και τα δυο μαζί ή καμία τιμωρία και έτσι ο ΠΑΟΚ πήγε έπαιξε με κόσμο, έβγαλε μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι πρέπει να γίνονται τα ματς με κόσμο, απλά να τηρείται μια γραμμή ενιαία μεταξύ πρωτόδικης απόφασης και έφεσης για όλους, έριξε και μια 4αρα με κόσμο...

ΠΑΟΚ και Ευρωπαϊκά δικαστήρια...

Ο ΠΑΟΚ στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη δικαιώθηκε με το CAS μετά την τιμωρία από την Ελληνική δικαιοσύνη και την σκευωρία που στήθηκε με την πολυιδιοκτησία το 2020.Πήρε πρόκριση στα χαρτιά με Μέταλιστ γιατί πιάστηκε για δωροδοκία, όπως τιμωρήθηκε ο Ηρακλής το 1984 με πτώση στην Β Εθνική αλλά δεν τιμωρήθηκε το ίδιο η ΑΕΚ Αθηνών με δωροδοκία στον Πανσερραϊκο το 1986.

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό στο CL το 2004 με Μακάμπι όταν χρησιμοποίησε παράτυπα ποδοσφαιριστή για λάθος ενημέρωση χρήσης του, οι κακές γλώσσες λένε ήταν τρύπημα, κάτι αντίστοιχο με Βάλνερ το 2008, άρα έτσι εξηγείται γιατί το 2008 ο αδύναμος, ακέφαλος διοικητικά ΠΑΟΚ δεν πήρε θέση για το χαμένο πρωτάθλημα του 2008, αφού για να τον ίδιο λόγο που η Καλαμαριά χρησιμοποίησε τον Βάλνερ, ο ΠΑΟΚ έχασε πρόκριση στο CL, τι θέση να έπαιρνε υπέρ ΑΕΚ Αθηνών η αδύναμη διοίκηση του και πως θα το δικαιολογούσε στους οπαδούς του;

Φυσικά ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε στα επεισόδια με Παρί, τον πήγε πολύ πίσω αυτή η τιμωρία γιατί εκείνη την περίοδο οι 3 του ΠΟΚ έβγαιναν πολύ εύκολα είτε απευθείας σε όμιλο CL ή μέσω εύκολων προκριματικών χωρίς να παίζουν 5 φορές με ομάδες του Top10 (Άγιαξ, Μπενφίκα) προκριματικά CL,όπως ο ΠΑΟΚ τα πρόσφατα χρόνια.

Άγνωστο παραμένουν τα αίτια των εκτεταμένων επεισοδίων, ήταν λόγω διοικητικής αναταραχής ή λόγω προβοκάτσιας ,ότι ο ΠΑΟΚ στους δύο αγώνες με Παρί και στα εισιτήρια του αγώνα και στη φανέλα του δίπλα στο Δικέφαλο τόλμησε και έβαλε και το αστέρι της Βεργίνας, της μίας Ελληνικής Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμη...