Το τέλος του ευρωπαϊκού μας ταξιδιού για φέτος

Μετά την ήττα στο ματς της Τρίτης τελείωσε το παρθενικό ευρωπαϊκό ταξίδι της γυναικείας ομάδας βόλευ του ΠΑΟΚ και ας κάνουμε ένα μίνι απολογισμό του 2ου αγώνα με την Άλμπα.
Miburosaito
Το τέλος του ευρωπαϊκού μας ταξιδιού για φέτος

Δύο μέρες (δηλαδή Κυριακή μετά τον αγώνα με τον Παναθηναικό στην Αθήνα) είδα αναρτημένη τη παρακάτω φωτογραφία από το λεωφορείο και έκανα το παρακάτω σχόλιο στο φόρουμ:

''Επειδή στις λεπτομέρειες ειναι η διαφορά, και με αφορμη αυτά που αναφέραμε για την απουσία οργάνωσης της ομάδας, μου εκανε αρνητική εντύπωση αυτή η φωτογραφία από τον ερασιτέχνη

Σε μια περίοδο που είναι εμφανώς κουρασμένη η ομάδα από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αντί να πάρουν αεροπλάνο για να πάνε Ρουμανία, παίρνουν λεωφορείο για να ταξιδέψουν.

Εγώ από τώρα λέω ότι ΔΕΝ θα κάνω καμία κριτική στα κορίτσια στα επόμενα δύο ματς (δηλαδή μέχρι τη διακοπή), ούτε για κούραση ούτε για τίποτα...

Όταν η ίδια η διοίκηση δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συνεχόμενα παιχνίδια με σοβαρότητα, εγώ δεν μπορώ να έχω απαιτήσεις από το αγωνιστικό τμήμα...''

Ακολουθώντας αυτό που είχα πει, δεν θα κάνω κάποια κριτική στις παίχτριες ή κάποια τακτική ανάλυση, από τη στιγμή που η διοίκηση έκανε αυτή την αντιεπαγγελματική κίνηση και σαμποτάρησε τη προσπάθεια της ομάδας.

Το ίδιο σχόλιο πάει ΚΑΙ για τον αγώνα με τον Παναθηναικό που χάσαμε (παλι ταξίδι με λεωφορείο) ΚΑΙ για τον επερχόμενο αγώνα στη Σαντορίνη. Όταν η ομάδα είναι τόσο κουρασμένη και δεν υπάρχει ούτε ίχνος κοινής λογικής από τη διοίκηση στο πως να διαχειριστεί το Τετάρτη - Κυριακή, οποιαδήποτε αγωνιστική κριτική περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Να θυμίσω πως μέσα σε συτόν το 'διαβολομήνα' η ομάδα ήταν ήδη κουρασμένη, και η απόφαση της διοίκησης ήταν να ταξιδέψει αυθημερόν Σάββατο με λεωφορείο (6 ώρες) για να παίξει με τον ΠΑΟ. Είναι κομμάτια οι κοπέλες και φαίνεται, χάνει με κάτω τα χέρια τη πρωτιά. Μετά επιστρέφει Θεσσαλονίκη πάλι με λεωφορείο (άλλες 6 ωρες) και φτάνει Κυριακή πρωί.

Στη συνέχεια αποφασίζει να κάνει το ταξίδι στη Ρουμανια την Κυριακη όχι με αεροπλάνο αλλά με λεωφορείο (13 ωρες) για να φτασει Δευτέρα και να άανει 2 προπονήσεις μέχρι την ώρα του ματς. Να προσθέσω και το ταξίδι της επιστροφής με λεωφορειο απο Ρουμανια (άλλο ενα 13ωρο δηλαδη)? (αρα εχουμε 38 ωρες τουλαχιστον ταξιδι σε διαστημα 4 ημερων....)

Ίσως να μην υπήρχαν πτήσεις την Τρίτη ίσως κάτι άλλο, αλλά υπάρχουν λύσεις (πχ. αλλαγή ημερομηνίας) και η διοίκηση ΔΕΝ τη βρήκε...

Να θυμίσω πως έχει η ομάδα να πάει και Σαντορίνη? Ας πανε κολυμπωντας τα κοριτσια, μην χρεωθουμε και τιποτα...

Σε μια νορμάλ ομάδα θα υπήρχαν δημοσιογράφοι να ρωτήσουν για αυτή τη τραγελαφική διαχείριση, ώστε να παίρναμε και μια απάντηση. Σίγουρα κάποιο λόγο είχαν που επέλεξαν τις 38 ώρες ταξιδιού, θα είχε ενδιαφέρον να τον μαθαίναμε...

Σε μια νορμάλ ομάδα κάποιος θα είχε παραιτηθεί μετά από αυτό...

Αυτά τα λίγα για τις αστοχίες της διοίκησης, ας σοβαρευτούν επιτέλους...

Οπώς είπα, είναι άδικη η αγωνιστική κριτική σε αυτόν τον αγώνα, παρόλα αυτά όποιος θέλει να δει το match report είναι εδω:

https://www-old.cev.eu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=45876

Και τα στατιστικά της ομοσπονδίας εδώ:

Η πρώτη ευρωπαϊκή εμπείρια του ΠΑΟΚ ήταν σύντομη αλλά πολύτιμη, αφού οι νεαρές Ελληνίδες παίχτριες μας πήραν εμπειρίες. Είδαν σε ποιό επίπεδο παίζεται το ευρωπαϊκό βόλευ και πόσο μπορούν να βελτιωθούν μέσα από δούλεια και παίζοντας αγώνες σε αυτό το επίπεδο.

Τώρα ο στόχος είναι η ομάδα να συγκεντρωθεί και να ανεβάσει απόδοση για να διεκδικήσει τους εγχώριους τίτλους!

Διαβάστε ακόμη...