Έκανε το λάθος να ισοφαρίσει!

Για την 12η αγωνιστική της περιόδου 1979-1980, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν σήμερα 26/12/1979 στην Τούμπα τον Πανιώνιο και ήθελε τη νίκη για να παραμείνει στο κυνήγι του γάβρου ...
Έκανε το λάθος να ισοφαρίσει!

Και τα κατάφερε έχοντας ηγέτη τον Γιώργο Κούδα, μπροστά σε 12.000 θεατές (9.818 τα εισιτήρια), φτάνοντας σε μια εύκολη νίκη με 3-1, παίζοντας παράλληλα πολύ καλό ποδόσφαιρο σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού! Μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν οι επιθετικοί μας έκαναν το αυτονόητο σε κάποιες από τις καραμπινάτες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 7' με πέναλτι του Γκουερίνο (χέρι του Μπερλιέρ σε γύρισμα του Ορφανού), στο 11' η κεφαλιά του Κωστίκου σταμάτησε στο δοκάρι του Κάκαρη. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ορφανός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, η εκπληκτική του όμως προσπάθεια σταμάτησε στο μπλονζόν αυτοθυσίας, του τερματοφύλακα του Πανιωνίου! 

Στο 22' μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο συγχωρεμένος πια, Γιάννης Παθιακάκης, ο Φίλης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Αναστόπουλος που καιροφυλαχτούσε, από κοντά ισοφάρισε! Γκολ από το πουθενά για την αθηναϊκή ομάδα, που ως εκείνο το σημείο δεν υπήρχε στο γήπεδο!

Δύο λεπτά αργότερα, ο Κωστίκος μπήκε στην περιοχή πλάσαρε τον Κάκαρη, όμως ο Ζαχαρόπουλος πάνω στη γραμμή απομάκρυνε. Η μπάλα ήρθε και πάλι στον Κωστίκο, το δεύτερο σουτ που επιχείρησε κόντρα στα σώματα, η μπάλα στρώθηκε στον Κερμανίδη, το κοντινό σουτ του οποίου το μπλόκαρε ο Κάκαρης, με τα "αχ" να διαδέχονται το ένα το άλλο στην κερκίδα!

Η αγωνία των θεατών έπαυσε να υπάρχει στο 48'... Ο Γκουερίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο "Γ" της αθηναϊκής ομάδας και τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το 3-1 με τον Κωστίκο μετά από μπαλιά του Κούδα.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας (καλύτερος του γηπέδου), Γκουερίνο, Κωστίκος, Αναστασιάδης 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος (46' Βασιλάκος), Αναστασιάδης, Γκουερίνο (77' Αλεξανδρίδης), Κούδας, Ορφανός, Κωστίκος, Κερμανίδης

Πανιώνιος: Κάκαρης, Ζαχαρόπουλος, Γραβάνης, Χαλκίδης, Μπερλιέρ, Εμβολιάδης, Σαϊπάς, Βαλλίδης, Αναστόπουλος, Παθιακάκης, Μπαλάφας (69' Κρητικός) 

Μικρά της σεζόν 1979-1980 που ενδιαφέρουν...

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα)

* Σημαντικό γεγονός του πρωταθλήματος ήταν ο υποβιβασμός του Ηρακλή για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο οποίος αν και τερμάτισε 8ος υποβιβάστηκε γιατί κρίθηκε ένοχος δωροδοκίας σε αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

* Συντριπτική είναι η υπεροχή του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου στους αγώνες της Α' Εθνικής που έχουν διεξαχθεί εντός έδρας. Σε 56 αγώνες (μέχρι σήμερα 26/12/2016) έχουμε 43 νίκες, 9 ισοπαλίες και μόλις 4 ήττες, η τελευταία των οποίων την πρώτη αγωνιστική της σεζόν 1985-86 με σκορ 1-2, σε ένα ματς που είχε διεξαχθεί στο Καυτατζόγλειο. Στο γήπεδο της Τούμπας έχουμε να χάσουμε από τον Πανιώνιο από τις 19/5/1968 (0-1). Τα τέρματα είναι 108 υπέρ μας και 34 εναντίον.

* Τις σεζόν 1992-93 και 1996-97, οι μεταξύ μας αγώνες δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω του ότι ο Πανιώνιος αγωνιζόταν στη Β' Εθνική.

* Ο ΠΑΟΚ σκοράρει ανελλιπώς στα εντός έδρας παιχνίδια του με τον Πανιώνιο από το πρωτάθλημα 1978-1979, όταν επιβλήθηκε με 5-0 (55', 84' Ορφανός, 65' Γκουερίνο, 67' Κερμανίδης, 78' αυτ. Καλιφούλης).

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...