Μπροστά σ' αυτόν τον Άρη, η Ρόδος ήταν... Κολοσσός!

Με Κολοσσό» τον Μάικ Τζέιμς (28π. με 8/14 2π., 3/5 3π., 3/3 βολ., 7ριμ.) η Ρόδος «άλωσε» το Αλεξάνδρειο (65-77).
Πηγή: basketplus.gr
Μπροστά σ' αυτόν τον Άρη, η Ρόδος ήταν... Κολοσσός!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Κολοσσός Ρόδου κερδίζει τον Άρη στην Θεσσαλονίκη και εκμεταλεύεται στο έπακρο την τύχη να αγωνιστεί (σ.σ: και πέρσι) σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Η εμφάνιση των κιτρίνων ήταν η χειρότερη, μέχρι τώρα και ίσως να είναι το «καμπανάκι» για την αφύπνιση καθώς, χάνουν πολύτιμο έδαφος. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφφάνταζε, σαν τη «μύγα μέσα στο γάλα» καθώς ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε από την ομάδα με νταμπλ-νταμπλ, έχοντας 21 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων αποδείχθηκε βάση, για την επιτυχία. Εκμεταλλεύομενοι την επιμονή των κιτρίνων να σουτάρουν τρίποντα και να αστοχούν, οι Ροδίτες προηγήθηκαν με 0-9. Με την είσοδο του Σάσα Βεζένκοφ, οι γηπεδούχοι μείωσαν, 6-13, ωστόσο ο Χίγκινς κέρδισε όλες τις μάχες στην ρακέτα και έδωσε και πάλι διψήφια διαφορά στην ομάδα του (7-17 στο 7' και 9-25 στο 10').

Το σκηνικό της απόλυτης επικράτησης, σε όλους τους τομείς, από τον Κολοσσό, δεν άλλαξε, ούτε στην δευτερη επριόδο. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν την διαφορά και στους 19 πόντους (15-34) και με τις φιλότιμες προσπάθειες του Βεζένκοφ η διαφορά έπεσε στους δέκα (24-34) ωστόσο ο Τζέιμς δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν περισσότερο. Με επιθετικό κρεσέντο του Αμερικανού ο Κολοσσός έκτισε νέα διαφορά κοντά στους δεκαπέντε πόντους. Την οποία και διατήρησε μέχρι τη λήξη της περιόδου (28-43).

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν η απάντηση του Κολοσσού στην προσπάθεια των κιτρίνων να αντιδράσουν και να ψαλιδίσουν την διαφορα. Με πολύ καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, ο Άρης μείωσε σε 41-48. Βοήθησαν και τα πολλά επιθετικά που πήρε ο Άρης στην τρίτη περίοδο (5 έναντι 1 του Κολοσσού). Η προσπάθεια των κιτρίνων δεν είχε συνέχεια καθώς το καλό αγωνιστικό πρόσωπο, χάθηκε, όταν ο Χίγκινς πήρε την σσκυτάλλη στο σκοράρισμα και προσέφερε στην ομάδα του εύκολα καλάθια από τη ρακέτα (41-54 στο 28'). Και πάλι σε αυτό το σημείο ο Δημήτρης Πρίφτης βρήκε λύσεις και με καλή άμυνα η ομάδα του κατάφερε να πλησιάσει και πάλι, 48-55 στο 30'.

Και ενώ στην τελευταία περίοδο περίμεναν από τον Άρη να συνεχίσει την καλή άμυνα και έξυπνες επιλογές στην επίθεση, οι κίτρινοι αναλώθηκαν σε σουτ τριών πόντων. Ο Τζέιμς διατηρούσε την διαφορά στους δέκα πόντους (51-61) και ο χρόνος περνούσε, υπέρ των φιλοξενούμενων. Στην αδυναμία του Άρη να μειώσει και να απειλήσει οι Λίντεν και Χιγκίνς αύξησαν την διαφορά (55-71 στο 36'). Τα τεελυταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς πέρα απο το ψαλίδισμα τηςδιαφοράς με τον φουριόζο από τον πάγκο Ριντ, ο Άρης δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα άλλο.

Τα δεκάλεπτα: 9-25, 28-43, 48-55, 65-77.

Διαβάστε ακόμη...