Έμειναν στο μηδέν

Από paok24.com:Χωρίς νικητή στο Φάληρο, έληξε το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, στο Καραϊσκάκη.
Πηγή: paok24.com
Έμειναν στο μηδέν

Το τελικό 0-0 άφησε και τις δύο ομάδες πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου, στην τελευταία «στροφή» του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το πρώτο καλό δεκάλεπτο στο οποίο είχαν 2-3 ανολοκλήρωτες φάσεις και τελικά έμειναν χωρίς τελική στο διάστημα αυτό. H AEK πήρε τα ηνία στη συνέχεια, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε αυτή την ανωτερότητά της χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες.

Καλύτερος στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός απαντώντας και αυτός με δικές του ευκαιρίες που δεν έγιναν όμως γκολ.

Στο 58′ ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ με τον Χάμες όμως αυτό ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ του Μασούρα στο ξεκίνημα της φάσης. Μετά τον δίλεπτο έλεγχο, το ματς διεκόπη για περίπου ακόμη 6-7 λεπτά λόγω των καπνογόνων που είχαν πέσει.

Με την επανέναρξη η ΑΕΚ βρήκε φάση στο 67′, όμως ο Λιβάι νικήθηκε από τον Πασχαλάκη στο τετ-α-τετ που βγήκε μετά από εκτέλεση πλαγίου! Στο 74ο λεπτό ήρθε η ώρα για την τεράστια διπλή ευκαιρία του Ολυμπιακού. Μετά από γέμισμα, ο Μπακαμπού γύρισε με κεφαλιά τη μπάλα στην μικρή περιοχή, ο Σωκράτης εξ επαφής με κεφαλιά δεν νίκησε τον Αθανασιάδη, ενώ ο Γκάρι στη συνέχεια σούταρε πάνω στα σώματα από τα δύο μέτρα! Στο φινάλε του αγώνα πια, η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τις δικές τις δύο σημαντικές φάσεις. Στο 86′ η κεφαλιά του Μουκουντί από κόρνερ πήγε πάνω στον Πασχαλάκη, ενώ στο 88′ αυτή του Φαν Βέερτ ξανά από κόρνερ, πέρασε λίγο άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε στα 9 λεπτά των καθυστερήσεων μετά και τις πολλές αλλαγές των δύο προπονητών, με τις δύο ομάδες να χάνουν έδαφος και να απομακρύνονται ακόμη περισσότερο από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, στο -8 η ΑΕΚ, στο -12 ο Ολυμπιακός.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ / 4-4-1-1): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Άβιλα (89′ Αγκιμπού), Εμβιλά, Ιν. Χουάνγκ, Μπιέλ (82′ Βρουσάι), Μασούρας (60′ Ροντρίγκες), Χάμες (89′ Φορτούνης), Μπακαμπού (82′ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα / 4-4-2): Aθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (82′ Μάνταλος), Άμραμπατ (75′ Φαν Βέερτ), Αραούχο, Γκαρσία.

Διαιτητής: Γκλεν Νάιμπεργκ (Σουηδία)
Βοηθοί: Μαχμόντ Μπέιγκι (Σουηδία), Αντρέας Σόντερκβιστ (Σουηδία)
Τέταρτος: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
VAR: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)
AVAR: Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

Διαβάστε ακόμη...