Οι Σπάθες μεγαλώνουν γενιές φιλάθλων

Απο sdna.gr: Η ανάλυση των φάσεων απ' τον Ηλία Σπάθα, έχει περάσει στην κατηγορία της κωμωδίας πλέον. Κι όμως τόσο αυτός όσο και ο πατέρας του επηρεάζουν συνειδήσεις και διαμόρφωναν/διαμορφώνουν απόψεις που γίνονται «επιχειρήματα» φιλάθλων.
Πηγή: sdna.gr
Οι Σπάθες μεγαλώνουν γενιές φιλάθλων

Η ανάλυση αμφισβητούμενων φάσεων στην αθλητική εκπομπή του MEGA, επιβάλλεται να μετονομαστεί. Θα είναι το ένθετο «δείτε που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός». Ο Ηλίας Σπάθας δεν υπάρχει αγώνας να μην εντοπίσει μερικά πέναλτι και κάποιες ακόμη σοβαρές αδικίες κατά της ομάδας του λιμανιού. Εκεί απ' όπου προέρχεται.

Φαντάζει αστείο, οι περισσότεροι γελούν με τα βιντεάκια και τις ατάκες του. Κι όμως, δεν είναι τόσο αστείο. Τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον παρακολουθούν φίλαθλοι που τυγχάνει να μην γνωρίζουν καλά τους κανονισμούς. Όποιος τον ακούσει χρησιμοποιεί θεατρινίστικο στυλ για να περιγράψει τον τρόπο που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός. Εκφραστικός, έντονος, υψώνει τη φωνή του. Για να πείσει.

«Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο», ήταν μια ατάκα που χρησιμοποίησε όταν ο Παπασταθόπουλος ζήτησε πέναλτι κόντρα στον Βόλο. Είπε στους φιλάθλους και κυρίως τους νεότερους που διαμορφώνουν άποψη πολλές φορές από τέτοιες εκπομπές, ότι ποδόσφαιρο θα ήταν μόνο αν σφύριζε ο ρέφερι ένα πέναλτι που δεν έγινε ποτέ.

Στο ίδιο ματς έχει πει για τη φάση του Ρέαμπτσιουκ που... χτυπήθηκε από ρεύμα και έπεσε: «Δεν ξέχασε την μπάλα να κάνει τσάμικο». Θέλοντας να πείσει πως επειδή είναι παίκτης ενός επιπέδου, δεν είναι δυνατόν να μην κατορθώνει να κοντρολάρει αν δεν του γίνει πέναλτι.

Στο Άρης-Ολυμπιακός «είδε» πέναλτι το ντράπηκαν να αναφέρουν οι «επικοινωνιακοί»-προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του Ολυμπιακού. Σταμάτησαν στα παράπονα πως έχει κάνει επιθετικό φάουλ παίκτης του Άρη πριν το 2-1. Το πέναλτι το ανέλαβε μόνο ο Σπάθας να το... επικοινωνήσει.

Παιδιά την επόμενη μέρα θα πήγαν στο σχολείο τους και θα ανέφεραν τα συγκεκριμένα επιχειρήματα. Τσακώθηκαν με συμμαθητές τους πιθανότατα. Εντυπώθηκε στο μυαλό τους πως η ομάδα τους αδικήθηκε κατάφορα και γι' αυτό έχασε. Όσο κι αν γελάμε εμείς, ο Σπάθας την έκανε τη δουλειά του.

Ανάλογα γελούσαμε και με τον μπαμπά Σπάθα κάποτε. Έγινε σλόγκαν χιουμοριστικό το «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε». Την ίδια ώρα όμως, μεγάλωνε η γενιά που θεωρούσε φυσιολογική όλη αυτή την αντιμετώπιση που τύγχανε ο Ολυμπιακός απ' τους διαιτητές. Αυτοί οι άνθρωποι τώρα χτυπιούνται που τολμούν να μην σφυρίζουν 3-4 πέναλτι υπέρ της ομάδας του σε κάθε ματς.

Μοιάζει αστείο. Κωμικό. Έστω αιτία για να μην μπεις στον κόπο να ασχοληθείς. Τα χρόνια που πέρασαν μας απέδειξαν πως αυτά τα... αστεία, «δηλητηρίασαν» μυαλά φιλάθλων. Δημιουργώντας γενιές που δεν ξέρουν, δεν αντιλαμβάνονται, είναι θολωμένες απ' την προπαγάνδα ετών.

Γι' αυτό είναι εύκολη η τοξικότητα. Δεν μιλάμε μόνο για οπαδικά γυαλιά, αλλά κανονική άγνοια των απλών κανονισμών. Επειδή έτσι έπειθαν οι Σπάθες τούτου του τόπου επί δεκαετίες. Ο μπαμπάς με τους διάφορους ρόλους του που έφτασαν μέχρι το σήμερα και τις σεξιστικές ανακοινώσεις της ΕΠΣ όπου προεδρεύει. Και ο γιος με τις διαιτησίες του και τώρα τους σχολιασμούς των αμφισβητούμενων φάσεων.

Σε μερικά χρόνια από σήμερα, φίλοι του Ολυμπιακού θα σας λένε πως «δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό» αν δεν πάρουν πέναλτι και πως «δεν ξέχασε το ποδόσφαιρο» για όποιον παίκτη τους πέσει στην περιοχή. Τότε θα καταλάβουν όσοι δεν έχουν κατανοήσει ακόμη, το πόσο κακό κάνουν οι Σπάθες κάθε μορφής, στο ποδόσφαιρό μας.

Διαβάστε ακόμη...