Τελικός Conference League στην «Αγιά Σοφιά»!

Από sdna.gr : Είναι πλέον οριστικο, μετά από 17 χρόνια θα διεξαχθεί ξανά ευρωπαϊκός τελικός σε ελληνικό έδαφος, καθώς η UEFA θα ανακοινώσει σήμερα ότι το νεότευκτο γήπεδο της ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League το 2024. Στην Τσεχία το 2023...
Πηγή: sdna.gr
Τελικός Conference League στην «Αγιά Σοφιά»!

Σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που θα φιλοξενήσει ξανά ευρωπαϊκό τελικό μετά από πολλά χρόνια. Τελευταία φορά συνέβη το 2007 με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Μίλαν και Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ.

Έπρεπε να περάσουν 17 χρόνια για να λάβει ξανά η χώρα μας το "χρίσμα" για τη διεξαγωγή ενός τελικού και συγκεκριμένα του Conference League, της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA. Παρά τον πόλεμο που υπήρξε από την πλευρά του ίδιου του υφυπουργού Αθλητισμού εδώ και πολύ καιρό για να μη συμβεί -επειδή ανατράπηκαν τα σχέδιά του για την υποψηφιότητα του Παγκρητίου- και τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν ώστε να μπουν οι υπογραφές που χρειάζονταν από συγκεκριμένα υπουργεία, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της, θα επισημοποιήσει ότι ο τελικός του 2024 θα διεξαχθεί στο νεότευκτο γήπεδο της ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΠΟ είχε καταθέσει εξ αρχής υποψηφιότητα που αφορούσε τόσο το 2023, όσο και το 2024, ώστε να είναι καλυμμένη σε κάθε ενδεχόμενο. Η κίνηση αυτή αποδείχτηκε τελικά καθοριστική, αφού ο τελικός του Conference για την επόμενη χρονιά πήγε σύμφωνα με πληροφορίες στην Τσεχία και τη μεθεπόμενη θα διεξαχθεί στο "στολίδι" της ΑΕΚ, την "OPAP Arena - Αγιά Σοφιά", που θα ανοίξει τις πύλες του σε λίγους μήνες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Να αναφέρουμε επίσης ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει ήδη ενημερώσει τις άλλες χώρες να μην καταθέσουν υποψηφιότητα για το 2024, αφού είναι πλέον οριστικό ότι θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο της Ένωσης. Να επισημανθεί δε πως η κίνηση αυτή αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης της UEFA στην ελληνική ομοσπονδία και σε ό,τι αφορά το θέμα της τήρησης της ολιστικής μελέτης, αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν πρόκειται να έδινε στην Ελλάδα τον τελικό μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη...