Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-0

Από sdna.gr: Χλωμός, άνευρος, με προβλήματα στην άμυνα και χωρίς φαντασία επιθετικά, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε δίκαια με 1-0 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο σε φιλική αναμέτρηση.
Πηγή: sdna.gr
Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-0

Ο Ολυμπιακός καίγεται για να δείξει υψηλό βαθμό ετοιμότητας ενόψει του τελικού κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά ο Ατρόμητος έδειξε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλύτερο μονοπάτι.

Οι Περιστεριώτες πάτησαν πάνω στο εξαιρετικό τους πρώτο ημίχρονο και επικράτησαν δίκαια με 1-0 χάρη σε γκολ – ποίημα από τον Σάλομον.

Χωρίς φαντασία και ενέργεια ο Ολυμπιακός, που προβλημάτισε με την εικόνα του και έδειξε επηρεασμένος από τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ του....

Σχήμα με το βλέμμα στην... ΑΕΚ

Πριν καν το πρώτο σφύριγμα, ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε ότι θα χρησιμοποιήσει το φιλικό στο Περιστέρι ως πρόβα – τζενεράλε για τον τελικό κυπέλλου. Οι πειραματισμοί του στις θέσεις των δύο μπακ (Μπρούνο – Τοροσίδης), αλλά και το 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο με Χασάν και Ελ-Αραμπί έδειχναν πως ο Ολυμπιακός δοκίμαζε πράγματα ενόψει τελικού, απέναντι σε έναν Ατρόμητο που είχε τρεις αλλαγές στο αρχικό του σχήμα, σε σχέση με το τελευταίο του φιλικό.

Δεν τσούλησε το 4-4-2

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν από το πρώτο λεπτό ότι θα προσπαθήσουν να απειλήσουν με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας προς τους δύο επιθετικούς, όμως η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε από τους γηπεδούχους.

Στο 8ο λεπτό, ο Ραμπέγιο έδωσε με τακουνάκι στον Μανούσο, εκείνος ελίχθηκε από δεξιά, ντρίμπλαρε τον Σισέ, όμως το σουτ του από το ύψος του πέναλτι σταμάτησε με το σώμα, ως άλλος τερματοφύλακας, ο Μπα.

Το 4-4-2 έδειχνε να μην τσουλάει για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που δεν μπορούσε να μπει στην αντίπαλη περιοχή και έδειχνε να μην έχει δημιουργία από τον άξονα. Με εξαίρεση ένα εξαιρετικό σουτ του Καμαρά που πέρασε ελάχιστα άουτ (13'), ο Ατρόμητος ήταν κυρίαρχος του ματς, έβγαζε περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο και με το πρέσινγκ ψηλά, κατάφερε να βραχυκυκλώσει την ανάπτυξη του Ολυμπιακού.

Γκολ – ποίημα του Σάλομον

Το φαλτσαριστό σουτ του Ραμπέγιο από τα 25 μέτρα (17') έβγαλε έξοχα σε κόρνερ ο Τζολάκης, ενώ στην επόμενη φάση, η κεφαλιά του Γούτα στο πρώτο δοκάρι από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε λίγο άουτ.

Ο Ατρόμητος με συνεχόμενα φάουλ και κόρνερ ασκούσε πίεση στην εστία του Ολυμπιακού, που φάνηκε λίγο επιθετικά μόλις μπήκε στο παιχνίδι ο Βαλμπουενά. Ο Γάλλος... χόρεψε τον Τομάσεβιτς με μαγική ντρίμπλα (25'), όμως είδε τον Γκάλο να στερεί με προβολή το γκολ στον Ελ-Αραμπί μετά από σέντρα – διαβήτη, ενώ ο Γιαννιώτης μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Βαλμπουενά λίγο έξω από την περιοχή.

Ο Ατρόμητος χτυπούσε σε κάθε ευκαιρία στο τρανζίσιον, επιζητώντας με θάρρος το γκολ και αυτό ήρθε ένα λεπτό πριν το ημίωρο. Μετά από καλά οργανωμένη αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Σάλομον κι εκείνος με μία μαγική ενέργεια έδειξε γιατί αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Νταμίρ Κάναντι. Με υπέροχο κοντρόλ απέφυγε τον Καμαρά και με τρομερό φαλτσαριστό σουτ, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Τζολάκη για το 1-0!

Ο Μανούσος έχασε το... άχαστο!

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να ξυπνάει μετά το γκολ, όμως έπεσε πάνω σε μία καλοστημένη άμυνα που δεν επέτρεψε φάσεις. Μάλιστα στο 39ο λεπτό, ο Ατρόμητος έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 2-0. Ο Ραμπέγιο με υπέροχη κάθετη έβγαλε μόνο του τον Μανούσο (ξεκίνησε πίσω από την σέντρα), όμως ο Έλληνας επιθετικός επιχείρησε να... κρεμάσει τον εξερχόμενο Τζολάκη, με το πλασέ του να φεύγει άουτ!

Οι ερυθρόλευκοι πίστεψαν ότι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν ο Μπα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, όμως ο Αφρικανός ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε ποτέ.

Όρεξη, αλλά όχι φάσεις

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να βγαίνει με περισσότερη όρεξη, αν και χωρίς αλλαγές στην επανάληψη. Για τρίτη φορά μες το ματς ο Μαρτίνς άλλαξε πτέρυγες σε Ραντζέλοβιτς – Βαλμπουενά, ωστόσο η άμυνα του Ατρομήτου (κυρίως ο εξαιρετικός Ρισβάνης) είχε τις απαντήσεις σε διαδοχικές φάσεις του Τοροσίδη στο ξεκίνημα της επανάληψης (50' – 51'). Οι Πειραιώτες με πολύ πιο αποτελεσματική πίεση, έκλεισαν τους γηπεδούχους στα καρέ τους, όμως υστερούσαν στην τελική προσπάθεια. Το σουτ του Καφού με καλές προϋποθέσεις (54') πέρασε πολλά μέτρα άουτ, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες σε κανονική ροή αγώνα.

Ντεμπούτο Ραφίνια και Χολέμπας

Στο 66ο λεπτό ο Πέδρο Μαρτίνς εφάρμοσε το plan b. Άλλαξε και τους δύο μπακ και στο γήπεδο μπήκαν ο Ραφίνια με τον Χολέμπας, με ταυτόχρονη μετάθεση του Μπρούνο σε ρόλο αριστερού χαφ. Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη στιγμή μετά από αυτή την τακτική αλλαγή ήρθε και πάλι από τον Ατρόμητο. Ο Μανούσος κέρδισε φάουλ σε καλή θέση φεύγοντας και πάλι στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Τζολάκης έδειξε ετοιμότητα στην εκτέλεση του Ούμπιδες (70').

Οι πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες πάγωσαν τον ρυθμό και οι φάσεις έγιναν πολύ πιο αραιές. Σε εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπα δεν έπιασε καλά την κεφαλιά που έφυγε παράλληλα (79'), ενώ λίγο αργότερα (84') ο Μπρούνο με αριστερό φαλτσαριστό σουτ, άφησε άγαλμα τον Γιαννιώτη, όμως έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Οι συνεχόμενες στατικές φάσεις στο τέλος, δεν έφεραν κάποια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, που με προβληματική εικόνα σε όλο το παιχνίδι ηττήθηκε εντέλει καθαρά με 1-0, με μία εμφάνιση που σίγουρα θα αποτελέσει καμπανάκι συναγερμού για τον Πέδρο Μαρτίνς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Γκάλο, Τομάσεβιτς (66' Στρούγγης), Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Γούτας, Σάλομον, Ούμπιδες (74' Χαρίσης), Ραμπέγιο (46' Γιακουμάκης), Αγκάγεβ (46' Μουνίθ), Μανούσος (66' Κουτσόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Μπρούνο, Σισέ (66' Αβραάμ Παπαδόπουλος), Μπα, Τοροσίδης (66' Χολέμπας), Καφού (76' Σουρλής), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (66' Ραφίνια), Βαλμπουενά (76' Κάιπερς), Χασάν, Ελ Αραμπί.

Διαβάστε ακόμη...