Το σκεπτικό της αθώωσης Θεοδωρίδη και ο «άλλος δρόμος»

Η απόφαση αθώωσης του Σάββα Θεοδωρίδη, το σκεπτικό που αναγνωρίζει πως ήταν «δυσφημιστικές», η αποχή των διαιτητών και η κανονικότητα του... 100-0. Το SDNA αποκαλύπτει...
Πηγή: sdna.gr
Το σκεπτικό της αθώωσης Θεοδωρίδη και ο «άλλος δρόμος»

Μία ημέρα μετά την αθώωση του επίτιμου προέδρου του Ολυμπιακού από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, ο οποίος καθ’ έξη και προφανώς εκφράζοντας τα αισθήματα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, στρέφεται κατά των διαιτητών και όχι μόνο, μιλώντας ακόμη και για δόλο, επειδή ως «επίτιμος πρόεδρος» δεν σχετίζεται με την ΠΑΕ όπως η «σχέση» περιγράφεται στους κανονισμούς, οι διαιτητές αποφάσισαν να απόσχουν από τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για το ανηλεές μπούλινγκ, που δέχονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA στο σκεπτικό της απόφασης αναγνωρίζεται ότι οι δηλώσεις του Θεοδωρίδη μπορούν να χαρακτηριστούν δυσφημιστικές και γι’ αυτό παρότι στο πειθαρχικό κομμάτι υπάρχει αθώωση λόγω έλλειψης παθητική νομιμοποίησης, στην ποινική δικαιοσύνη μπορεί να προσφύγει οποιοσδήποτε θιγόμενος.

Στα χρόνια του «συστήματος» οι ΠΑΕ που τα έβαζαν με τους «διαιτητές της σουίτας» τιμωρούνταν από την ΕΠΟ, αλλά και οι ίδιοι οι διαιτητές (Βοσκάκης, Σπάθας κ.α.) στρέφονταν ποινικά κατά φυσικών προσώπων και ΜΜΕ.

Ασφαλώς αυτή η απόφαση αθώωσης του Θεοδωρίδη έγινε δεκτή από τα ΜΜΕ του Μαρινάκη ως «δικαίωση». Σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν «σκάνδαλο», όπως χαρακτηρίστικε η απόφαση της Εφέσεων για την διατήρηση της πρωτόδικής απόφασης για τις δύο αγωνιστικές χωρίς θεατές.

Έτσι αντιλαμβάνονται την κανονικότητα οι υπέρμαχοι του «100 – 0», που κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία και μην έχοντας άλλη λύση, επιχειρούν όψιμα να φορέσουν το μανδύα της συναίνεσης.

Διαβάστε ακόμη...