Αυτή είναι η Μπάρκομ

Από inpaok.com: Την Μπάρκομ-Καζάνι στο Λβιβ θα αντιμετωπίσει για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «32» του CEV Cup ο ΠΑΟΚ (11/12 – 19:00), στην προσπάθειά του να προχωρήσει όσο περισσότερο μπορεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μιας και από τις τελευταίες του εμφανίσεις δείχνει πως έχεις τις δυνατότητες να διεκδικήσει με αξιώσεις μία μεγάλη πορεία, απέναντι στις... νυχτερίδες της Ουκρανίας.
Πηγή: inpaok.com
Αυτή είναι η Μπάρκομ

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Δικέφαλος ταξίδεψε για την Ουκρανία χωρίς τον Ντίμα Φιλίποφ, ο οποίος λόγω υπηκοότητας δεν μπορεί να αγωνιστεί στην εν λόγω αναμέτρηση, με τον Θάνο Τερζή να αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού από τον Κώστα Δεληκώστα, που τον... ζέστανε στην αναμέτρηση με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, δίνοντάς του όλο το παιχνίδι.

Για τους Ουκρανούς, οι οποίοι ιδρύθηκαν το 2009, η Ευρώπη είναι μία σπουδαία πρόκληση, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν σηκώσει ισάριθμα τρόπαια (2 πρωταθλήματα – 3 κύπελλα), καθώς μία καλή πορεία σε αυτήν είναι το... μόνο που τους λείπει, μιας και πέρσι απέτυχαν να το καταφέρουν, με την Λωζάνη να τους αποκλείει με συνολικό σκορ 2-6. Τις δύο περασμένες χρονιές, κακός δαίμονας της Μπάρκομ ήταν η Βοϊβοντίνα, που τους πέταξε εκτός διοργάνωσης εις διπλούν, μια στους «32», και μία στους «16».

Την φετινή σεζόν, η Μπάρκομ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 31 βαθμούς, με 10 νίκες και 2 ισοπαλίες, δείχνοντας πως η υπόθεση κατάκτησης του πρωταθλήματος θα είναι εύκολη, παρά το γεγονός ότι VNAU είναι το κατόπιν της με 30.

Η ομάδα από το Λβιβ, διαθέτει μόνο γηγενείς παίκτες, ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο Αυστριακός Ούγκις Κράστινς, ο οποίος χαίρει απόλυτης εμπιστοσύνης από τον σύλλογο.

Πρώτο «βιολί» της ομάδας, ο 30χρονος διαγώνιος Τόμιν Γιούρι, ο οποίος αποτελεί τον καλύτερο της θέσης του στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ «μαέστρος» της ομάδας είναι ο Ντμίτρο Σλόμιν, που έχει στα άκρα τους Όλεγκ Σεφτσένκο και Γεβγένι Κίσιλιουκ, ενώ στο κέντρο τους Αλεξάντερ Γκλαντένκο και Αλεξάντερ Τέρεσουτσκ. Λίμπερο της ομάδας είναι ο Μπρόβα Χόρντεν, ο οποίος είναι... κόσμημα για το Ουκρανικό πρωτάθλημα.

Επιθετικά, η Μπάρκομ κυμαίνεται περίπου στο 50%, ενώ κάνει περίπου 9 μπλοκ ανά παιχνίδι, παίρνοντας παράλληλα και περίπου 6 άσσους, γεγονός που δείχνει ότι ο Δικέφαλος θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα στο μπλοκ-άμυνα, αλλά και στην υποδοχή του, που ούτως ή άλλως φέτος παρουσιάζει ένα καλό πρόσωπο.

Στο τελευταίο τους παιχνίδι (6/12), οι «νυχτερίδες» κέρδισαν άνετα την Ζιτίτσι με 3-0, δείγμα της αρκετά καλής κατάστασης που βρίσκεται η ομάδα της Ουκρανίας.

Διαβάστε ακόμη...