Ο Όλσεν, η άμυνα και η χούντα

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ βρήκε στη Βέροια τη νίκη που απεγνωσμένα –σχεδόν- έψαχνε στη Superleague. Χωρίς να είναι καλύτερος σε σχέση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα (με Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα) κέρδισε για τρεις λόγους.
Πηγή: sdna.gr
Ο Όλσεν, η άμυνα και η χούντα

Ο πρώτος ακούει στο όνομα... Στέφανος Αθανασιάδης. Ο Κλάους κούνησε το πλεκτό στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη. Ο δεύτερος λόγος έχει σχέση με την απόφαση του Τούντορ να επιλέξει ένα ορθολογικό σχήμα χωρίς πειραματισμούς. Ο Τζιόλης έπαιξε στη φυσική του θέση δίπλα στον Κάτσε. Αποδείχθηκε ότι το δίδυμο αυτό δεν χαλάει, τουλάχιστον μέχρι να είναι σε θέση οι Σάμπο, Τσίμιροτ και Αντόνις να διεκδικήσουν θέση στην 11αδα.

Ο τρίτος λόγος έχει επίσης ονοματεπώνυμο... Δημήτρης Πέλκας. Οι εμπνεύσεις, η σοβαρότητα και η ποιότητα του νεαρού, έκαναν τη διαφορά. Με μοναδικό τρόπο συνδυάζει το θέαμα με την ουσία και μου δίνει το δικαίωμα να θεωρώ ότι αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, θα αποτελέσει την καλύτερη φετινή... μεταγραφή του ΠΑΟΚ. Το γιατί δεν έχει θέση στην Εθνική ομάδα αυτό το παιδί, είναι ένα θέμα που κάποια στιγμή θα θίξω.

Δεν σκοπεύω να σταθώ περισσότερο στη νίκη του ΠΑΟΚ. Το θέμα που με απασχολεί είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Μπορεί ο Δικέφαλος να μην δέχθηκε γκολ στην Βέροια αλλά η αμυντική του λειτουργία ήταν προβληματική. Προσέξτε. Η αμυντική και όχι η ανασταλτική λειτουργία. Η ομάδα παίρνει, κατά την άποψη μου πάντα, υψηλό βαθμό για την ανασταλτική της λειτουργία καθώς ήταν ελάχιστες οι οργανωμένες επιθέσεις της Βέροιας, αλλά είχε προβλήματα στα στημένα. Σοβαρά προβλήματα που θα γίνουν πιο αισθητά όταν ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί αντιμέτωπος με ομάδες πιο ισχυρές από την Βέροια. Το γεγονός ότι δεν δέχθηκε γκολ οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην απόδοση του Ολσεν. Ο Δανοσουηδός σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε, έδειξε μοναδικά αντανακλαστικά και κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδας του. Σε μένα προσωπικά έδειξε δείγματα γκολκίπερ που έχει αδικηθεί από την κριτική που έχει δεχθεί.

Έχει προσόντα και μάλιστα πλούσια ο Ρόμπιν. Διακρίνω ένα θέμα αυτοπεποίθησης και θεωρώ ότι αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει επαφή με τους υπόλοιπους παίκτες. Το διαπίστωσα στα ταξίδια που ακολούθησα την αποστολή του ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου. Χρειάζεται δουλειά στον τομέα της ψυχολογίας και της χημείας με όσους αποτελούν την άμυνα του Δικεφάλου.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι φέρει ευθύνη για κάποια γκολ που δέχθηκε από το ξεκίνημα της περιόδου. Ωστόσο σε μεγάλο βαθμό ευθύνη φέρει το σύνολο της αμυντικής γραμμής και όχι μόνο ο Ολσεν. Είναι ορατό ότι υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης με τους αμυντικούς. Σε τέσσερα διαδοχικά κόρνερ στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες της Βέροιας απείλησαν με 4 κεφαλιές την εστία του ΠΑΟΚ. Δεν είναι ευθύνη του νεαρού γκολκίπερ το γεγονός ότι δεν υπάρχει παίκτης στην περιοχή του Δικεφάλου για να «καθαρίζει» σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ίσως η λύση του προβλήματος να ακούει στο όνομα... Στέλιος Μαλεζάς. Ίσως πάλι να χρειάζονται παιχνίδια για να συντονιστούν οι Κόστα, Βίτορ και Τζαβέλλας και να συνεργαστούν με τους δυο ακραίους μπακ, (Κίτσιου, Λέοβατς ή Κωνσταντινίδη) και να περιορίσουν τους κινδύνους που εύκολα δημιουργούν οι αντίπαλοι στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

Προσωπικές απόψεις-επισημάνσεις που πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να τονιστούν τώρα και όχι μετά από δυσάρεστα αποτελέσματα.

Υ. Γ. Αλέξη γερά ως τη... λευτεριά. Χούντα είναι θα περάσει. Όλες οι χούντες κάποτε πέφτουν. Βίωσα προσωπικά την κόκκινη χούντα όταν με... έφυγε από το action24. Δεν πρόκειται να σου υποσχεθώ θέση εργασίας (δεν έχεις ανάγκη από κανένα να σου υποσχεθεί τίποτε έτσι κι αλλιώς) αλλά είμαι σίγουρος ότι αργά η γρήγορα θα είσαι και πάλι η αγαπημένη φωνή που θα συνοδεύει τα ποδοσφαιρικά μας βράδια.

Διαβάστε ακόμη...