Η ιστορία στιγμάτισε...

Από metrosport.gr: Η διαδικασία των πλέι οφς πλήγωσε την ομάδα που δεν ήταν ομάδα. Ο ΠΑΟΚ, εμφανώς προβληματικός μήνες τώρα, έβγαλε όλα τα κουσούρια του χωρίς κανένα πρόβλημα.
Πηγή: metrosport.gr
Η ιστορία στιγμάτισε...

Τα άπλωσε στο χορτάρι και όλοι οι υπόλοιποι ήταν καλύτεροι. Για την ακρίβεια πιο αποτελεσματικοί.

Για έναν ΠΑΟΚ που δεν είχε να επιδείξει τίποτα δημιουργικά – εκτελεστικά, όλα όσα ζήσαμε ήταν αναμενόμενα. Όλα όμως για καλό γίνονται.

Πλέον, δεν υπάρχουν στον ΠΑΟΚ άνθρωποι που διχάζουν, δεν υπάρχουν άνθρωποι που επιβάλλονται με φωνές. Ήρθε η ώρα να πιάσουν τόπο τα λεφτά του Ιβάν Σαββίδη.

Όσο για την χρονιά, ένα γενικό σχόλιο είναι πως όπως έστρωσες κοιμάσαι. Και ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν έστρωσε σωστά, αλλά καταπάτησε όλους τους βασικούς σύγχρονους ποδοσφαιρικούς κανόνες.

Δεν έστησε ρόστερ εξήντα αγώνων, δεν γέμισε τις θέσεις όπως έπρεπε, δεν εκγύμνασε την ομάδα επαγγελματικά, δεν δούλεψε τακτικά απολύτως τίποτα. Το αμυντικό σουλούπωμα ήταν άχρηστο χωρίς ποιότητα μεσοεπιθετικά.

Βλέποντας αυτόν τον τραγικό Μακ να αγωνίζεται μέχρι το τέλος, βλέποντας τον Τζιόλη να μην έχει δυνάμεις να αναπνεύσει, τον Κλάους να παίζει με ενέσεις, τον Κουλούρη και τον Σαββίδη να καλούνται για βοήθεια τη στιγμή που ήταν ξεχασμένοι για οκτώ μήνες, βλέποντας τον Τζαβέλλα να παίζει έξι στα έξι ενώ έκανε προπονήσεις με την δεύτερη ομάδα, μόνο θλίψη μπορεί να με πιάσει για την κατάντια που επιβλήθηκε στην ομάδα από άσχετους λαϊκιστές που βιάζουν τον ΠΑΟΚ κάθε μέρα που περνάει.

Η κάθε Τρίπολη, ο κάθε Ατρόμητος, είναι ανώτερες ομάδες από αυτόν τον ΠΑΟΚ και δικαιολογημένα τον ξεπέρασαν.

Από σήμερα ο Φρανκ Άρνεσεν έρχεται για να φέρει μαντάτα για τον νέο προπονητή. Πρέπει να κλείσει άμεσα, πρέπει να ξεκινήσει ο προγραμματισμός.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πολλά στοιχεία στο ρόστερ του, όμως ο κίνδυνος ελλοχεύει. Ενημερώθηκα πως γνωστός λαϊκιστής έγραψε σε πρωτοσέλιδο πως αποφάσισε ο Σαββίδης να διώξει δώδεκα.

Ότι έκανε ο κολλητός του μέσα στην ομάδα, κάνει και αυτός. Συνεχίζει να καίει στελέχη. Οι παίκτες που έχει ο ΠΑΟΚ θα κριθούν όταν δημιουργηθεί κανονικό ρόστερ.

Και επίσης, δεν είναι εύκολο να διώξεις παίκτες με συμβόλαια. Ακόμη και να θελήσει ο ΠΑΟΚ να διώξει κάποιους από αυτούς, θα πρέπει να γίνει με σύνεση και έξυπνο τρόπο. Όχι με φωνές που καλύπτουν απλά το μένος μίας κοινής γνώμης που έχει πληγωθεί όσο ελάχιστες φορές από την ομάδα.

Στα πεταχτά, ο Άρνεσεν είναι υποχρεωμένος να φέρει έναν κανονικό προπονητή και να γεμίσει το ρόστερ.

Να γεμίσει το ρόστερ ποιότητα μεσοεπιθετικά, ύψος στην άμυνα, λύσεις σε θέσης που υπάρχει μονοπώλιο.

Να φέρει έναν τερματοφύλακα πρώτης γραμμής και προσωπικότητα, να φέρει έναν σέντερ φορ που σκοράρει καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν και όχι όποτε βολέψει ο ψυχισμός του.

Η χρονιά αυτή τελείωσε και όλοι έχουμε ανακουφιστεί. Ας ελπίσουμε πως ο ΠΑΟΚ θα σεβαστεί όλες τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου έτσι ώστε να μη βιώσουμε κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη...