Δικαστική δικαίωση ποδοσφαιριστή για σύμβαση αορίστου χρόνου!

Από soccerplus.gr: Στην ιστορία ενδέχεται να μείνει ο τερματοφύλακας Χάιντς Μίλερ, αλλά όχι για τις επιδόσεις του εντός γηπέδων. Ο 36χρονος γκολκίπερ δικαιώθηκε από τα γερμανικά δικαστήρια όταν ζήτησε σύμβαση (συμβόλαιο) αορίστου χρόνου!
Πηγή: soccerplus.gr
Δικαστική δικαίωση ποδοσφαιριστή για σύμβαση αορίστου χρόνου!

Πιο συγκεκριμένα, ο Μίλερ είχε συμβόλαιο με την Μάιντς, το οποίο έληξε το περασμένο καλοκαίρι. Η γερμανική ομάδα δεν του έκανε πρόταση ανανέωσης, με τον παίκτη να πηγαίνει την υπόθεση στα δικαστήρια, όπου σήμερα ήρθε η δικαίωση.

"Οι αθλητές, πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως κι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Να έχουν το δικαίωμα, μετά από δύο χρόνια εργασίας, σε ένα συμβόλαιο αορίστου διάρκειας.", εξήγησε ο δικαστής εργατικού δικαίου Ρουτ Λίπα για την απόφασή του αυτή.

Από την πλευρά του ο νομικός εκπρόσωπος της Μάιντς, Κρίστοφ Σίκχαρτ, σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε τα έξης:

"Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να συγκριθεί, με άλλους εργασιακούς τομείς. Οι αθλητές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν την ίδια απόδοση κατά τη διάρκεια των χρόνων. Υπάρχει, αναπόφευκτα, μία φυσική πτώση. Ο δικαστής δεν έλαβε υπ' όψιν, αυτή την πλευρά. Αυτή η απόφαση δεν βγάζει κανένα νόημα και θα δημιουργήσει και προδικασμένο".

Ετσι το μόνο που μένει να δούμε είναι η εξέλιξη της υπόθεσης με τα γερμανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να μιλάμε για μία σύγχρονη «υπόθεση Μποσμάν».

Διαβάστε ακόμη...