«Μοναδικός ποδοσφαιριστής ο Ντεσπόντοφ»

Ο πρώην τεχνικός της Λουντογκόρετς, Άντε Σίμουντζα αποθεώνει τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ στο SDNA. «Ήταν ο αρχηγός μας, δεν χρειάστηκε ποτέ να του δώσω συμβουλές. Έχει τις δυνατότητες να αγωνιστεί σε Top-5 ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!
Πηγή: sdna.gr
«Μοναδικός ποδοσφαιριστής ο Ντεσπόντοφ»

Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ εξελίσσεται σε βασικό «πυλώνα» τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο εκτελεστικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Από κοινού με τον Τάισον, ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Τούμπας (2-1).

Ο αρχηγός της εθνικής Βουλγαρίας έφτασε τα 9 γκολ και τις 7 ασίστ σε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχοντας μάλιστα μόλις 12 ματς ως βασικός. Συνολικά έχει κάνει ήδη νταμπλ-νταμπλ με 11 γκολ και 10 ασίστ αποτελώντας ένα από τα κύρια όπλα στα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο πρώην τεχνικός του Ντεσπόντοφ στη Λουντογκόρετς (Ιανουάριος 2022 – Μάρτιος 2023, Άντε Σίμουντζα μίλησε στο SDNA για τον άσο του ΠΑΟΚ. Με μπροστάρη τον διεθνή εξτρέμ, ο Σλοβένος νυν τεχνικός της Μάριμπορ οδήγησε τον βουλγαρικό σύλλογο στην κατάκτηση του τίτλου το 2022.

Ο 52χρονος προπονητής έπλεξε το εγκώμιο του Ντεσπόντοφ, χαρακτηρίζοντας τον ως «μοναδικό» ποδοσφαιριστή!

- Περιμένατε πως ο Ντεσπόντοφ σε τόσο σύντομο διάστημα θα ξεχωρίσει στον ΠΑΟΚ;

«Ο Ντεσπόντοφ είναι ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής, μοναδικός. Είναι δύσκολο να προβλέψεις τι καριέρα θα κάνει ένας ποδοσφαιριστής. Έτσι όταν αποχώρησε από την Λουντογκόρετς με προορισμό τον ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσα να είμαι βέβαιος εάν σε σύντομο χρονικό διάστημα πιάσει τόσο υψηλά στάνταρ απόδοσης».

- Παρακολουθείτε την πορεία του στον ΠΑΟΚ;

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τις εμφανίσεις του και όσα κάνει με τον ΠΑΟΚ γιατί το αξίζει. Είναι ποδοσφαιριστής με δεδομένη ποιότητα στο παιχνίδι του».

- Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει στην καριέρα του ο Ντεσπόντοφ;

«Δεν ξέρω πόσο ψηλά θα μπορούσε να πάει και στη συνέχεια της καριέρας του και εάν θα αγωνιστεί ξανά σε ένα από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά. Είναι κάτι που εξαρτάται από εκείνον. Σίγουρα όμως διαθέτει τις ικανότητες για να το καταφέρει».

- Τι τον συμβουλεύατε στο διάστημα της κοινής θητείας σας στη Λουντογκόρετς;

Στη Λουντογκόρετς ήταν ο αρχηγός της ομάδας, έτσι δεν θα χρειαζόταν να του δώσω εγώ κάποια συμβουλή. Θα έλεγα καλύτερα πως είχα κάποιες απαιτήσεις, όπως το να πιστεύει στον εαυτό του, να προπονείται σκληρά και να αξιοποιεί τις ικανότητες του».

Διαβάστε ακόμη...