Η «ακτινογραφία» του ρόστερ και το «αγκάθι» στη θέση του σέντερ φορ

Aπό forzaonline.gr: Ο ΠΑΟΚ, έτσι όπως δημιουργήθηκε από πέρσι το καλοκαίρι, πορεύτηκε όλη τη σεζόν, με τα πάνω και κάτω, αποτυγχάνοντας σ' όλα στο τέλος, μπροστά έχει σκάρτους δύο μήνες. Μέχρι το πρώτο (27 Ιουλίου) επίσημο παιχνίδι της νέας χρονιάς.
Πηγή: forzaonline.gr
Η «ακτινογραφία» του ρόστερ και το «αγκάθι» στη θέση του σέντερ φορ

Η... ημερομηνία λήξης, αυτό το καλοκαίρι του 2023, μπορεί να μοιάζει πολύ κοντινή, αλλά στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι θα κάνουν τη δουλειά, έως το τέλος, σωστά. Πώς; Έχοντας φέρει στην Τούμπα εγκαίρως τα «εργαλεία» που χρειάζεται ο Ραζβάν Λουτσέσκου προκειμένου να δημιουργήσει την ομάδα της σεζόν 2023-24. Καλώς ή καλώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκινούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου όταν και η ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμη για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, με την ελπίδα ότι το περσινό πάθημα της Λέφσκι, έγινε μάθημα...

Με το θέμα του φορ να «καίει» τους «ασπρόμαυρους», καθώς μετά τις αποχωρήσεις των Νέλσον Ολιβέιρα και Μπράντον Τόμας είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν τα 2/3 της «φροντ λάιν» τους, υπάρχουν ουκ ολίγα κενά στο ρόστερ που θα πρέπει να καλυφθούν στη μεταγραφική περίοδο. Εκτός από τους επιθετικούς αναζητούνται χαφ, όχι μόνο ένας, αλλά και δύο εφόσον δεν παραμείνει ο Τιάγκο Ντάντας, ένας μεσοεπιθετικός, ένας ακραίος επιθετικός και μπακ για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ρίχνοντας μια ματιά στο ρόστερ του «Δικεφάλου» θα διαπιστώσουμε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν 20 ποδοσφαιριστές με συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά. Ο λόγος για τους: Κοτάρσκι, Ζίβκο Ζίβκοβιτς (τερματοφύλακες), Ίνγκασον, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκη, Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδη, Λύρατζη, Τσαούση (αμυντικοί), Αουγκούστο, Σβαμπ, Φιλίπε Σοάρες, Τάισον, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Κωνσταντέλια, Μουργκ, Ρικάρντο (μέσοι-μεσοεπιθετικοί), Τζίμας (επιθετικός).

Σ' αυτούς τους είκοσι ποδοσφαιριστές θα έρθουν να προστεθούν οι τέσσερις δανεικοί (Τσιγγάρας, Βρακάς, Π. Τζίμας, Τέιλορ), ο Αντρέ Βιεϊρίνια εφόσον αποφασίσει οριστικά να συνεχίσει για ακόμη ένα χρόνο, ωστόσο είναι προφανές ότι δεν θα παραμείνουν και οι 24-25 παίκτες στην ομάδα.

Είναι γνωστό ότι γίνεται προσπάθεια για να απεμπλακεί ο ΠΑΟΚ από τα συμβόλαια των Τόμας Μουργκ και Λούκας Τέιλορ, ενώ θα γίνει μια συζήτηση με τον Φιλίπε Σοάρες κι άλλους ποδοσφαιριστές (Τσαούσης, Μιχαηλίδης) για το μέλλον τους.

Ο ΤΖΙΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Οι προσθαφαιρέσεις στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ αναμένονται πολλές και σημαντικές, ειδικά το θέμα του επιθετικού απασχολεί, ήδη, έντονα, τους ανθρώπους της ομάδας. Διότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς ούτε στον Στέφανο Τζίμα!

Ο 17χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ θα συμμετέχει με την Εθνική Νέων και άλλους 7-8 μικρούς του «Δικεφάλου» στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 στη Μάλτα, με αγώνες στις 4/7 (Ελλάδα – Νορβηγία), 7/7 (Ελλάδα – Ισπανία) και 10/7 (Ελλάδα – Ισλανδία), ενώ αν προχωρήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα οι ημιτελικοί και ο τελικός είναι προγραμματισμένοι για τις 13 και 16 Ιουλίου.

Οι υποχρεώσεις με την Εθνική Ελπίδων της Κροατίας θα κρατήσουν εκτός για ένα σημαντικό διάστημα τον Ντόμινικ Κοτάρσκι κι αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα αναχωρήσει για την προετοιμασία του στην Ολλανδία χωρίς τον βασικό του τερματοφύλακα και το πόσο θα του λείψει θα εξαρτηθεί από την πορεία της Κροατίας στα τελικά του Euro.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ

ΤΣΙΓΓΑΡΑΣ

Ο Χάρης Τσιγγάρας που πέρσι ήταν δανεικός στην Τουλούζ, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Στο συμβόλαιο δανεισμού του Έλληνα χαφ υπήρχε όρος για την εξαγορά των δικαιωμάτων του, ωστόσο οι Γάλλοι έχουν αποφασίσει να μην τον ενεργοποιήσουν. Έτσι, ο 22χρονος μέσος επιστρέφει στην Τούμπα όπου και θα καθοριστεί το μέλλον του.

ΒΡΑΚΑΣ

Στον ΠΑΟΚ επιστρέφει μετά από διετή δανεισμό στον Λεβαδειακό και ο Γιώργος Βρακάς. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός θα συμμετέχει στην καλοκαίρι προετοιμασία του «Δικεφάλου» κι εκεί θα αξιολογεί από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά από μια καλή φετινή σεζόν με την ομάδα της Βοιωτίας, όπου ψηφίστηκε MVP για τη σεζόν 2022-2023 στη σχετική ψηφοφορία της Super League.

ΤΖΙΜΑΣ

Ο Παναγιώτης Τζίμας επιστρέφει από μια γεμάτη χρονιά στον ΠΑΣ Γιάννινα με 28 συμμετοχές (4 ασίστ) στην επαγγελματική κατηγορία.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Ένα καλοκαίρι γεμάτο με υποχρεώσεις και πολύ λίγο χρόνο ξεκούρασης έρχεται για τον Ντομινίκ Κοτάρσκι, με τον 23χρονο τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να βρίσκεται κανονικά στις κλήσεις της Εθνικής Κ21 της Κροατίας, για το επερχόμενο Euro U21, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρουμανίας και της Γεωργίας.

Η πρώτη συγκέντρωση της εθνικής Κροατίας είναι προγραμματισμένη για τις 6 Ιουνίου. Οι υποχρεώσεις της Κροατίας θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία στο Βοιυκουρέστι. Η φάση των ομίλων για την ομάδα του θα ολοκληρωθεί στις 27 του μήνα, με τον τελικό του Euro να έχει οριστεί για τις 8 του Ιουλίου.

Γίνεται αντιληπτό ότι ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει την καλοκαιρινή του προετοιμασία χωρίς τον βασικό του τερματοφύλακα και η απουσία του Κοτάρσκι ενισχύει το ενδεχόμενο ενίσχυσης κάτω από τα δοκάρια. Ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό ερωτηματικό του καλοκαιριού.

Η υπόθεση του Τιάγκο Ντάντας, που επίσης έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Πορτογαλίας στα τελικά του Euro U21, παραμένει ανοικτή και παρότι οι Πορτογάλοι άρχισαν να πιέζουν, μέσω δημοσιευμάτων, η στόχευση του «Δικεφάλου» είναι συγκεκριμένη. Ο ΠΑΟΚ εγκατέλειψε κάθε ιδέα πληρωμής της ρήτρας του νεαρού χαφ, θέλει όμως να τον κρατήσει στο ρόστερ. Και έχει ζητήσει από την Μπενφίκα τον εκ νέου δανεισμού του ποδοσφαιριστή και την επόμενη σεζόν δίχως την ύπαρξη υποχρεωτικής ρήτρας αγοράς του.

Μπορεί να έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια, αλλά ο Γιάννης Κάργας δεν πρόκειται να μείνει στην ομάδα, καθώς δεν υπολογίζεται στο σχεδιασμό της νέας σεζόν, ενώ οι Τόμας Μουργκ και Νίκα Νινούα είναι άλλοι δύο... πονοκέφαλοι του φετινού καλοκαιριού. Και οι δύο έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, αλλά δεν είναι στα πλάνα του Λουτσέσκου.

OI ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Δεν είναι μόνο οι περιπτώσεις των Κοτάρσκι και Τζίμα, που επηρεάζουν την καλοκαιρινή προετοιμασία. Υπάρχουν, επίσης, οι Γιάννης Κωνσταντέλιας, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες και θα έχουν έξτρα ημέρες ξεκούρασης.

Οι δύο Έλληνες διεθνείς ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική ομάδα στις 19 Ιουνίου όταν το συγκρότημα του Γκουστάβο Πογιέτ θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία για τα προκριματικά του Euro 2024.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Σέρβο μεσοεπιθετικό που έχει αγώνα στις 20/6 κόντρα στη Βουλγαρία.

Διαβάστε ακόμη...