Ο Χαντς έμεινε στην… κανονική περίοδο

Από paok24.com: Ο Αμερικανός σκόρερ ψάχνει τον καλό του εαυτό στα πλέι οφ...
Πηγή: paok24.com
Ο Χαντς έμεινε στην… κανονική περίοδο

Ο ΠΑΟΚ έδωσε ό,τι είχε και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών με τον Ολυμπιακό, αλλά η ποιοτική απόσταση των δύο ομάδων, φάνηκε ξανά και οι Ερυθρόλευκοι έκαναν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το 2-0 στο Παλατάκι χθες, επικρατώντας με 77-97.

Ο Τζέιλεν Ράιλι με 27 πόντους, ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, ο Γιανίκ Φράνκε ακολούθησε με 18, αλλά σε ένα ακόμα παιχνίδι των πλέι οφ, ο Τζέιλεν Χαντς, κινήθηκε σε «ρηχά νερά». Ο Αμερικανός είχε 6 πόντους, με 2/6 τρίποντα, σε περίπου 19 λεπτά συμμετοχής και δεν κατάφερε ξανά, να έχει επιρροή στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι ο απόφοιτος του UCLA, σε πέντε αγώνες πλέι οφ ως τώρα, έχει ελάχιστη σχέση με τον παίκτη των περισσότερων αγώνων της κανονικής περιόδου, στην οποία τερμάτισε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τον Μάρκους Ντένμον του Περιστερίου, έχοντας 361 πόντους συνολικά.

Ο Χαντς των 16.4 πόντων ανά αγώνα στη regular season, έχει πέσει στους 6.6 στα πλέι οφ και το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο ήταν «διψήφιος» ήταν το Game 3 με τον Προμηθέα στο Παλατάκι (10π.).

Σουτάρει με 33.3% εντός παιδιάς (3/14 δίποντα, 7/21 τρίποντα), ενώ είναι στο 75% στις βολές, αλλά με μόλις 6/8, αφού σπανιότερα πλέον τελειώνει φάσεις κοντά στο καλάθι, που δίνουν περισσότερες πιθανότητες να οδηγηθεί στη γραμμή της «φιλανθρωπίας».

Επίσης, στα πλέι οφ, δίνει 2 ασίστ ανά παιχνίδι, αλλά με 1.6 λάθη και γενικά με έναν τέτοιο Χαντς, ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να κοιτάξει για 40 λεπτά στα μάτια μια ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι μόνο η εικόνα του Αμερικανού, είναι η αιτία για το 2-0 των ημιτελικών ως τώρα.

Ο Χαντς είχε δώσει δύο εκπληκτικές «παραστάσεις» στις νίκες επί του Παναθηναϊκού (27π.) και επί της ΑΕΚ (23π.) στο Παλατάκι, είχε διψήφιο αριθμό πόντων και στις αναμετρήσεις με Προμηθέα (13π.) και Απόλλωνα Πάτρας (12π.), ενώ χαμηλά είχε μείνει με Καρδίτσα και Ολυμπιακό και αναφερόμαστε στα παιχνίδια από τότε που ανέλαβε ο Φώτης Τακιανός την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

«Το πως αξιολογείται η απόφαση του παίκτη, έχει να κάνει με αυτόν που τον αξιολογεί. Οι αποφάσεις των παικτών, έχουν να κάνουν και με την καθοδήγηση αλλά και με το ένστικτο. Έχουμε παίκτες οι οποίοι χρησιμοποιούν το ένστικτο παραπάνω από τη λογική τους και αυτό, πρέπει να το τιθασεύσουμε. Παίκτες με αυτό το ένστικτο και με αυτήν την πίεση από τον αντίπαλο που δημιουργεί πρόβλημα στην επιλογή του παίκτη, παίρνουν άσχημες αποφάσεις. Είναι μια καθημερινή μάχη με τους παίκτες για να το βελτιώσουμε» ανέφερε σχετικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ, μετά από ερώτηση που δέχθηκε χθες.

Γενικά, η εικόνα που δίνεται από τον Χαντς στα παιχνίδια των πλέι οφ, κόντρα σε αντιπάλους επιπέδου, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, είναι ότι δυσκολεύεται αρκετά να ακολουθήσει ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού που προσπαθεί να παίξει ο ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός είναι της άμεσης απόφασης με τη μπάλα στα χέρια και όταν δεν την έχει στα πρώτα δευτερόλεπτα (κάτι για το οποίο είναι έτοιμες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ή ο Προμηθέας), δυσκολεύεται να «διαβάσει» τη σωστή επιλογή, είτε εκτελώντας ο ίδιος, είτε δημιουργώντας για κάποιο συμπαίκτη του.

Και ενώ σχεδόν όλοι οι άλλοι έχουν προσαρμοστεί σε ένα σαφώς διαφορετικό στυλ στην επίθεση, σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, ο Χαντς, δείχνει να μη μπορεί να ακολουθήσει και αυτό, φυσικά, αποτυπώνεται στα νούμερα του.

Διαβάστε ακόμη...