«Ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει στα ταμεία 172 εκ. ευρώ!»

Από paok24.com: Στον ραδιοφωνικό σταθμό City 106,1 φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Πανοζάχος, με αφορμή τη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά 3 εκ. ευρώ, στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της "ασπρόμαυρης" εταιρίας.
Πηγή: paok24.com
«Ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει στα ταμεία 172 εκ. ευρώ!»

123

Συγκεκριμένα, ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είπε:

"Μπορεί το ποσό των 3 εκ. ευρώ να φαίνεται μικρό σε ορισμένους, αλλά δεν είναι. Είναι ένα σημαντικό ποσό. Για μία ακόμα φορά, ο μεγαλομέτοχος ανταποκρίθηκε στο αίτημα που υπέβαλλαν η διοίκηση και οι οικονομικές υπηρεσίες ΠΑΕ. Τόσα του ζητήσαμε, τόσα θα βάλει. Δεν έχει αφήσει ποτέ ο Ιβάν Σαββίδης την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να έχει οικονομικά προβλήματα, κάθε φορά που κλήθηκε να βάλει ένα ποσό, ανταποκρίθηκε.

Η προηγούμενη ΑΜΚ του Δεκεμβρίου, ήταν ύψους 7,5 εκ. ευρώ και είχε να κάνει με την φετινή χρήση, όπως και η σημερινή. Μπήκαν τα 7 εκ. ευρώ στο τέλος του έτους, τόσα χρειαζόμασταν εκείνο το διάστημα. Συζητάμε πάντα για τη χρήση από τις 1/7/2022 έως τις 30/6/2023, χωρίς όμως το ποσό αυτό να αφορά τις συνολικές ζημίες της ΠΑΕ αυτό το διάστημα.

Ως συνήθως, οι οικονομικές υπηρεσίες της ΠΑΕ και η διοίκηση, κάνουν εκτίμηση για τις ανάγκες που έχει μπροστά του ο σύλλογος. Ο πρόεδρος είναι ιδιαίτερα απλόχερος σε αυτά και γι΄ αυτό είναι μια εύκολη διαδικασία. Κάνουμε εκτίμηση, γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για σιγουριά όταν αναφερόμαστε σε οικονομικά ζητήματα που αφορούν μεταγενέστερο χρόνο. Τα χρήματα άλλωστε πρέπει να βρίσκονται στα ταμεία της ΠΑΕ, πριν προκύψουν οι ανάγκες. Συνεπώς, στη σημερινή ΑΜΚ υπάρχει και μία πρόβλεψη για τις ανάγκες που θα έχει ο σύλλογος και τον Ιούνιο.

Στις 30/10/2019, μπήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ 28 εκ. ευρώ, ένα τεράστιο ποσό, με την αύξηση να ολοκληρώνεται μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019. Μάλιστα, ο μεγαλομέτοχος πήρε μετοχές αξίας μόλις 300 χιλιάδων ευρώ, το υπόλοιπο ποσό των 27,7 εκ. ευρώ, τα έβαλε στο ταμείο για τις τις ανάγκες του συλλόγου.

Μέχρι σήμερα, από το 2012 δηλαδή, ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει στην ομάδα μέσω αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου το ποσό των 172,624,000 ευρώ, προσμετρώντας και το ομολογιακό δάνειο. Με δυο λόγια, ο μεγαλομέτοχος έχει πάρει μία απόφαση από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ομάδα και από το 2012 έως τώρα συνεχίζει να ενισχύει την ΠΑΕ όποτε αυτή έχει ανάγκη".

Διαβάστε ακόμη...