Καταδικασμένοι να ελληνοποιηθούμε!

Από sdna.gr:Η UEFA επαναπροσδιορίζει τη στάση της έναντι της ΕΠΟ όχι μόνο στο θέμα των ξένων διαιτητών, αλλά και στο ζήτημα του αρχιδιαιτητή. Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε πλήρη ελληνοποίηση από το καλοκαίρι του 2024.
Πηγή: sdna.gr
Καταδικασμένοι να ελληνοποιηθούμε!

Η διεθνής επιτροπεία στη διαιτησία έφτασε στα όριά της. Ειδικά με τους elite. Από τη μία τους θεωρούμε πανάκεια και όταν έρχονται στην Ελλάδα δυσκολεύονται να περάσουν από τη φυσούνα προς τα αποδυτήρια. Κραυγάζουμε «φέρτε ξένους» και αφού έρχονται διαμαρτυρόμαστε για τα σφυρίγματά τους.

Οι ξένοι διαιτητές δεν μας επιβλήθηκαν. Εμείς τους ζητήσαμε πριν από επτά χρόνια. Και όπως τους φέραμε, έτσι τους διώξαμε.

Η άρνηση του επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA Ρομπέρτο Ροσέτι να συνεργαστεί με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Στιβ Μπένετ, σηματοδοείτει την επιστροφή των Ελλήνων διαιτητών, τουλάχιστον στο χορτάρι. Το σχέδιο Μπένετ προβλέπει για ένα διάστημα ξένους VARίστες, αλλά πολύ σύντομα οι Ελληνες θα αναλάβουν και την τεχνολογία.

Το συμβόλαιο του Αγγλου αρχιδιαιτητή λήγει στις 30 Ιουνίου 2024. Δεν πρόκειται να ανανεωθεί γιατί ούτε ο ίδιος το θέλει ούτε η UEFA. Θα πορευτούμε με Ελληνα αρχιδιαιτητή.

Αν αναρωτηθεί κάποιος με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουν το τοξικό κλίμα οι εγχώριοι διαιτητοπατέρες, η απάντηση βρίσκεται στην επιστολή του Αλεξάντερ Τσέφεριν προς τον Τάκη Μπαλτάκο. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θέλει πάνω απ' όλα να προστατεύσει τους αξιωματούχους της. Τα άλλα είναι δική μας υπόθεση.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν υπάρχουν Ελληνες διαιτητές που θα μπορούσαν να διασφαλίσουν όχι μόνον την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα, αλλά και την απομάκρυνση της γενικευμένης καχυποψίας. Δυστυχώς ο παραγωγικός ιστός της ελληνικής διαιτησίας έκανε βήματα προς τα πίσω. Όμως πρέπει να πέσουμε στα βαθιά νερά που μας έριξε η ανάγκη και να κολυμπήσουμε.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν συμφωνήσουν οι μεγάλες ομάδες στο πρόσωπο του Ελληνα αρχιδιαιτητή μετά από ένα περίπου χρόνο. Δεν είναι εύκολο, αλλά φαίνεται να συμφωνεί η UEFA. Εχουν πέσει τρία ονόματα στο τραπέζι και αναμένονται σύντομα εξελίξεις.

Διαβάστε ακόμη...