ΠΑΟΚ που πατάει περιοχή και μετά…

Από paok24.com: Η «ακραία» επίδοση των «ασπρόμαυρων» τη φετινή σεζόν!
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ που πατάει περιοχή και μετά…

Η κλεψύδρα του φετινού πρωταθλήματος σιγά σιγά αδειάζει με τον ΠΑΟΚ να στρέφει πλέον την προσοχή του στο παιχνίδι της Τούμπας κόντρα στον Ολυμπιακό που θα κρίνει το ποια ομάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση της Super League 1.

Όσο οδεύουμε στην ολοκλήρωση των πλέι οφ προκύπτουν ολοένα και πιο συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία που αναδεικνύουν τα προβλήματα των ομάδων αλλά και τις αρετές αυτών.

Η κορυφαια εταιρια αναλυσης, Opta, έδωσε στη δημοσιότητα την κατάταξη των ελληνικών ομάδων όσον αφορά τις ενέργειες που έκαναν με την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου. Σύμφωνα με αυτήν, η ΑΕΚ κατέχει την πρωτιά με μέσο όρο 29,6 ανά παιχνίδι, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 23,9 ανά παιχνίδι.

Για να κατανοήσει κανείς το πόσο... ακραία είναι η επίδοση της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας και όχι στην πρώτη, θα πρέπει να σημειώσουμε πως κανένας πρωταθλητής των προηγούμενων 4 ετών δεν έχει ξεπεράσει τη συγκεκριμένη επίδοση. Το κατάφερε μονάχα η φετινή ΑΕΚ που όπως όλα δείχνουν θα στεφθεί πρωταθλήτρια.

Βέβαια από μόνο του το παραπάνω στατιστικό δεν δίνει τίτλους και πρωτιές, καθώς πρέπει κάποιος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον φετινό ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται αρκετά στην συγκεκριμένη κατηγορία, όντας ιδιαίτερα άστοχος κι έχοντας πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι. Αν ψάξει να βρει κάποιος πόσους βαθμούς πέταξε φέτος ο Δικέφαλος επειδή δεν «τελείωνε» τα παιχνίδια, θα αντιληφθεί και γιατί βρίσκεται στην 4η θέση του πίνακα.

Για την ιστορία, στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας (σ.σ. ενέργειες με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή) βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μ 21,7 ανα παιχνίδι, ενώ ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 20,9 και ο Άρης με 18,3.

Διαβάστε ακόμη...