Με 2/2 νίκες η τρίτη θέση είναι δική του!

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας και δεδομένου της εικόνας που είχε στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Πηγή: paok24.com
Με 2/2 νίκες η τρίτη θέση είναι δική του!

Εδώ και μερικές εβδομάδες η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στοχεύει -εκτός του κυπέλλου- αποκλειστικά και μόνο στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, η οποία βέβαια μπορεί να έρθει και με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, ωστόσο άπαντες επικεντρώνουν την προσοχή τους στα δύο προσεχή παιχνίδια για να... ξεμπερδεύουν μία ώρα αρχύτερα.

Πρέπει να δεχθούμε ότι η τρίτη θέση θα παιχτεί την τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Μπορεί για την ώρα ο Ολυμπιακός να έχει το αβαντάζ ότι κατακτά την θέση και με ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ, ωστόσο εάν ο Δικέφαλος κερδίσει τόσο τον Βόλο την προσεχή Κυριακή όσο και τους «ερυθρόλευκους» την 14η Μαΐου, τότε θα είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο για τoν τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Αντιθέτως ο 4ος αλλά και ο 5ος θα αγωνιστούν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Όπως καταλαβαίνει κανείς η τρίτη θέση μόνο αδιάφορη δεν είναι, καθώς πέρα από το ότι οδηγεί σε διαφορετικού επιπέδου διοργάνωση, εξασφαλίζει επίσης περισσότερες μέρες διακοπών για τους ιδιαίτερα επιβαρυμένους ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά και περισσότερες πιθανότητες συμμετοχής στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς σε περίπτωση που αποκλειστεί από το Γιουρόπα Λιγκ, τότε θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να συνεχίσει στην Ευρώπη μέσω του...Κόνφερενς!

*Αναλυτικά τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, σε περίπτωση ισοβαθμίας:

– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

– Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

– Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμη...