Τακουρίδης: «Να κάνουμε το πρώτο βήμα για τον τίτλο»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «City Of Primo» και στην εκπομπή «Full Επίθεση» μίλησε ο Γιάννης Τακουρίδης.
Πηγή: forzaonline.gr
Τακουρίδης: «Να κάνουμε το πρώτο βήμα για τον τίτλο»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τόνισε πως ο κόσμος του Δικεφάλου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στο ότι σχεδόν όλα τα Final-4 των Κυπέλλων, γίνονται στην Νότια Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θεωρώ με την εμπειρία που έχω πως το δεύτερο παιχνίδι είναι το πιο κρίσιμο σε αυτές τις σειρές. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν είχαμε καλή απόδοση στο πρώτο παιχνίδι, όμως τώρα είναι άλλο παιχνίδι, περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι και ελπίζω να βγούμε νικητές.
Είμαστε στο τέλος της σεζόν. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα, πέρα από κάποιες λεπτομέρειες. Στο βόλεϊ παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία, ειδικά τώρα που τα παιχνίδια είναι το ένα μετά το άλλο.

Κάναμε μεγάλο σερί από τον Δεκέμβριο και μετά και έχουμε καλή ψυχολογία. Πιστεύουμε στη νίκη και θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για τον τίτλο.

Είναι πολύ σημαντικό το αυριανό παιχνίδι και έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε το break και να φέρουμε ένα παιχνίδι… τελικό στο Παλατάκι. Αν χάσουμε μετά θα έχουμε ένα βουνό να ανέβουμε. Η δύναμη που μας δίνει ο κόσμος είναι τεράστια και θέλουμε να παλέψουμε όλοι μαζί για τη νίκη».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είχε ένα κενό δύο εβδομάδων:

«Θεωρώ ότι η διακοπή των δύο εβδομάδων για εμάς δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο, γιατί είχαμε έντονα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα πριν. Ίσως να έπαιξε ρόλο, όμως δεν το ξέρουμε αυτό».

Για τις διοργανώσεις που γίνονται κυρίως στη νότια Ελλάδα:

«Υπάρχει μια τάση να γίνονται τα Final-4 στην επαρχία, αλλά στην νότια Ελλάδα. Έχουμε κατακτήσει τέσσερα σερί Κύπελλα και ο ΠΑΟΚ παίζει σε διοργανώσεις συνεχόμενα σχεδόν δέκα χρόνια τώρα και μια φορά μόνο παίξαμε στην Βόρεια Ελλάδα το 2017 στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύω πως ο κόσμος της Βόρειας Ελλάδας έχει δικαίωμα να γνωρίσει καλύτερα το βόλεϊ.

Δεν αλλάζει κάτι με το άθλημα. Αυτή η άποψή μου ισχύει και για το ποδόσφαιρο, αλλά εκεί επικρατεί πραγματικά μια… τρέλα, ειδικά την φετινή σεζόν, με τον ΠΑΟΚ και στο ποδόσφαιρο να βρίσκεται σε συνεχόμενους τελικούς, αλλά παρ’ όλα αυτά και εκεί οι τελικοί γίνονται σχεδόν πάντα στην Αθήνα».

Διαβάστε ακόμη...