Επιστροφή στην τετράδα μετά από 5 χρόνια

Από "Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook": Δεν ξέρουμε πόσοι περίμεναν να τερματίσει ο ΠΑΟΚ στην πρώτη τετράδα της Regular Season. Ενδεχομένως ελάχιστοι.
Πηγή: Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook
Επιστροφή στην τετράδα μετά από 5 χρόνια

Επίσης δεν γνωρίζουμε τι πιθανότητες έδιναν όσοι ασχολούνται με την ομάδα στην κατάληψη θέσης στην οκτάδα που οδηγεί στα Play-Offs. Σίγουρα, πάντως, αρκετοί αγωνιούσαν μην κινδυνέψει η ομάδα, κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης που ταλαιπωρεί το τμήμα εδώ και χρόνια. Εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους που υπήρχαν πριν την έναρξη της σεζόν, αυτή η 4η θέση πρέπει να είναι μία από τις μεγαλύτερες (θετικές) εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων.

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην τετράδα μετά από 5 χρόνια. 5ος το 2018-19, 5ος και στα Play-Offs, όπως ακριβώς και το 2020-21. 14ος το 2019-20 (όπου μας «έσωσε» ο κορονοϊός), 9ος πέρσι, εκτός Play-Offs δύο φορές σε τρία χρόνια, ενώ στις προηγούμενες 33 σεζόν της Α1/Basket League είχαμε λείψει από την post season μόνο σε μία.

Η Κανονική Περίοδος βρήκε παίκτη του ΠΑΟΚ ως πρώτο blocker του πρωταθλήματος (Nate Renfro) και άλλους δύο στη 2η και την 3η θέση των σκόρερς (Jaylen Hands, Yannick Franke).

Η συνέχεια έχει προημιτελικούς με τον Προμηθέα, ξεκινώντας από το PAOK Sports Arena, τον οποίο ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει δύο φορές στα Play-Offs με μειονέκτημα έδρας. Είχε κερδίσει τη σειρά (3η-4η θέση) το 2017-18 με 3-0 και δύο μπρέικ στην Πάτρα, είχε χάσει την επόμενη σεζόν με 0-2, σε μια περίοδο που έμοιαζε με αρχή του τέλους για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ και από τότε τρικλίζει -αλλά να που στέκεται ακόμα όρθιος. Η πρόκριση οδηγεί σε ημιτελικούς με τον Άρη Θεσσαλονίκης (ή τον Ολυμπιακό Πειραιά, αν γίνει η έκπληξη) και έπειτα στους τελικούς με τον Κολοσσό (ή ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Περιστέρι αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα).

Διαβάστε ακόμη...