Εθνική Νέων: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ που την οδήγησαν στα τελικά του EURO

Η Εθνική Νέων πήρε μία πανάξια πρόκριση στα τελικά του EURO U19 που θα διεξαχθεί στη Μάλτα τον Ιούλιο έχοντας ως κύριους πρωταγωνιστές παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Εθνική Νέων: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ που την οδήγησαν στα τελικά του EURO

Η Εθνική για να τα καταφέρει επικράτησε με 3-0 της Εσθινίας, με το Στέφανο Τζίμα να σημειώνει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση δύο τέρματα. Σπουδαία ήταν η συμβολή παικτών του Δικεφάλου και στη δεύτερη νίκη της ομάδα, που ήταν και αυτή που «σφράγισε» την πρωτιά και την πρόκριση, καθώς «χρυσός» σκόρερ ήταν ο Σμυρλής, ενώ την ασίστ την έδωσε ένα πρώην μέλος της ασπρόμαυρης οικογένειας, ο Γιώργος Κούτσιας.

Στην αποστολή της Εθνικής Νέων, χωρίς καμία αμφιβολία βασικός αιμοδότης είναι ο Δικέφαλος του Βορρά, με δέκα παίκτες να προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Δημήτρη Μοναστηρλή, που ανήκει στην ομάδα από το 2013, τον Νίκο Δεληγιάννη που αγωνίζεται ως αμυντικός, τον μέσο Ζήση Τσίκο, τον Δημήτρη Κωττά που προέρχεται από τον ΑΟ Παύλου Μελά, τον Χάρη Γεωργιάδη, τον Κωνσταντίνο Γκούμα που εντάχθηκε στο σύλλογο από την Κατερίνη το 2013, τον επιθετικό Λάμπρο Σμυρλή, τον Λευτέρη Τασιούρα που πριν τον ΠΑΟΚ πέρασε από τον ΠΑΟΝΕ και τον Άρη, τον Νίκο Σπυράκο που προέρχεται από την Πρέβεζα και φυσικά από τον ξεχωριστό Στέφανο Τζίμα. Πολύ σημαντικό μέλος αυτής της επιτυχημένης παρέας ήταν και ο Ταξιάρχης Φίλων, με τον νεαρό αμυντικό του Δικεφάλου να στέκεται άτυχος με τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο και να μην μπορεί να ακολουθήσει μέχρι το τέλος την πορεία των συμπαικτών του.

Όλοι τους γεννημένοι το 2004 και το 2005, με μοναδική εξαίρεση τον Τζίμα, που όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές αγωνίζεται πάντα με μεγαλύτερους ηλικιακά από τον ίδιο. Ο νεαρός ταλαντούχος επιθετικός του Δικεφάλου είναι γεννημένος το 2006.

Διαβάστε ακόμη...