Αουγκούστο στα καλύτερά του: Η δικαίωση του ΠΑΟΚ!

Από sdna.gr: Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο διανύει την καλύτερη και πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του στον ΠΑΟΚ, με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να νιώθουν απόλυτα δικαιωμένοι στην τακτική που ακολούθησαν με τον Βραζιλιάνο.
Πηγή: sdna.gr
Αουγκούστο στα καλύτερά του: Η δικαίωση του ΠΑΟΚ!

Διανύει την τέταρτη σεζόν του στα ασπρόμαυρα και χωρίς αμφιβολία μοιάζει να βρίσκεται στην καλύτερη και πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Αποτελεί σταθερά του Ραζβάν Λουτσέσκου και εκ των βασικών της ραχοκοκαλιάς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν. Κι όλα αυτά αναλογιζόμενος κανείς πως η σχέση του ΠΑΟΚ με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο πέρασε από πολλές διακυμάνσεις ή για να είμαστε απόλυτα ακριβείς η σχέση του με τον κόσμο του Δικεφάλου.

Έχει επισημανθεί πολλές φορές πως δεν βοήθησε ιδιαίτερα και το γεγονός πως ο ίδιος δεν αρέσκεται σε συνεντεύξεις και όλα αυτά τα χρόνια έχει «χτίσει» ένα προφίλ που δεν μπορεί εύκολα κανείς να τον προσεγγίσει. Πάντα όμως έμπαινε στην εξίσωση της κουβέντας πως εκείνοι που τον γνώριζαν καλά, δουλεύοντας καθημερινά μαζί του, ουδέποτε είχαν το παραμικρό πρόβλημα μαζί του. Απεναντίας. Ρωτήστε και τον Λουτσέσκου...
ΠΑΟΚ, σε κρίσιμο σταυροδρόμι!

Το περασμένο καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με φόντο τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, το τι μέλλει γενέσθαι με τον Βραζιλιάνο δεδομένου πως έμπαινε στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του. Το όνομά του άρχισε να συνδέεται με αρκετές ομάδες αλλά τα facts στα χέρια του Δικεφάλου ήταν συγκεκριμένα: είχε στο δυναμικό του έναν χαφ, 25 ετών, με παραστάσεις και γεμάτες σεζόν και με εξαιρετική προοπτική. Η εύκολη λύση για τους Θεσσαλονικείς θα ήταν να ενδώσουν στις «σειρήνες», να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να «καρπωθούν» ένα ικανοποιητικό ποσό προτού... χαθεί ως ελεύθερος σε μερικούς μήνες.

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να ακολουθήσει τη δύσκολη διαδρομή, κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και με κίνηση ματ προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2026, έχοντας τον πρώτο λόγο στην υπόθεσή του. Κίνηση που επικρίθηκε δεδομένου πως η σκόνη του ευρωπαϊκού αποκλεισμού «θάμπωνε» κάθε στρατηγική. Σε εκείνη τη φάση, όλα φάνταζαν λάθος. Όλα κινούνταν στη λογική του παραλόγου για γκρέμισμα και «χτίσιμο» από την αρχή.

Και ο ΠΑΟΚ επέλεξε. Να «χτίσει» πάνω στην στρατηγική του. Στα «θέλω» του προπονητή του. Και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιξε τον πιο κομβικό ρόλο στην ανανέωση του Βραζιλιάνου. Γιατί πολύ απλά, όταν και όπου τον χρειάστηκε, ο Αουγκούστο ήταν εκεί. Ο ίδιος έθετε πάντα εαυτόν στην διάθεση του προπονητή του και γι΄αυτό βρέθηκε πολλές φορές να αγωνίζεται στη θέση πίσω από τον φορ. Ανεξάρτητα από το αν του ταίριαξε ή όχι, αν μπορούσε να ανταπέξελθει ή όχι, ο Αουγκούστο υπήρξε «στρατιώτης» του Λουτσέσκου. Και ένας στρατηγός δεν ξεχνάει ποτέ...

Η κομβική επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη

Από τη στιγμή που ελήφθη η απόφαση παραμονής του Ντόουγκλας Αουγκούστο με την όποια ανάγνωση είχε η υπόθεση, το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στο στρατόπεδο του Βραζιλιάνου. Τί μπορεί να του προσφέρει ο ΠΑΟΚ μετά από περίπου 2.5 χρόνια συνεργασίας; Πότε κλείνει ένας κύκλος; Και εκεί μπήκε στην υπόθεση ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος τα είπε με τον Αουγκούστο και κατόπιν δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις. Στην ουσία της υπόθεσης, ο Ντόουγκλας έλαβε εμπιστοσύνη απ΄όλους, το ένιωσε. Και αντιλήφθηκε πολύ καλά τι σημαίνει η εμπιστοσύνη ενός κλαμπ, όπως ο ΠΑΟΚ.
Ο... μεταμορφωμένος Αουγκούστο

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι άλλαξε με τον Αουγκούστο: αγωνιστικά, η απάντηση είναι προφανής. Έχοντας επιστρέψει στην φυσική του θέση, αγωνιζόμενος ως καθαρός box to box μέσος, παρουσιάζει ένα σαφώς πιο βελτιωμένο πρόσωπο και -μάλιστα- με νούμερα! Με ουσιαστικές βοήθειες στην ομάδα, όντας πιο απειλητικός. Μετράει ήδη 30 συμμετοχές τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, περίπου 2.500 αγωνιστικά λεπτά, και συνεχίζει... Απέναντι στον Άρη, τελείωσε το ματς χωρίς να καταγράψει λάθος. Όπως έκανε και απέναντι στον Βόλο. Σε σερί παιχνίδια, με έναν αψεγάδιαστο Βραζιλιάνο στον πιο νευραλγικό χώρο του γηπέδου. Έναν aggresive τύπος που αλλάζει τις ισορροπίες του ματς και δικαιώνει την «εμμονή» του προπονητή προς το πρόσωπό του.

Αυτό που άλλαξε -όμως- δεδομένα για τον Βραζιλιάνο είναι η ψυχολογία του. Η ποιότητά του ήταν πάντα αδιαμφισβήτητη, ωστόσο, υπό την σκέπη του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Αουγκούστο είναι καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Στη συνέντευξή του προ ημερών στο SDNA, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στην Ελλάδα παραδέχθηκε πως αυτό που έχει αλλάξει είναι πως: «νιώθω καλύτερα από ποτέ στον ΠΑΟΚ». Και το βέβαιο είναι πως και ο ΠΑΟΚ νιώθει εξίσου καλά με την επιλογή της ανανέωσής του!

Διαβάστε ακόμη...