Από τον Λουκά στον Φράνκε διπλή «30άρα» για τον ΠΑΟΚ mateco

Από esake.gr: Ο Γιανίκ Φράνκε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του ΠΑΟΚ mateco επί της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό τελειώνοντας το παιχνίδι με τις κορυφαίες επιδόσεις πόντων και ranking του διημέρου. Ο Ολλανδός σημείωσε 35 πόντους και έγινε ο πρώτος παίκτης του Δικεφάλου που έφτασε σε επίδοση 30+ πόντων στην ίδια σεζόν έπειτα από 17 χρόνια.
Πηγή: esake.gr
Από τον Λουκά στον Φράνκε διπλή «30άρα» για τον ΠΑΟΚ mateco

Ο Φράνκε σημείωσε την 46η «30άρα» στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco στην Basket League και τη δεύτερη δική του έπειτα από την επίδοση των 30 που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt στις 29 Ιανουαρίου. Έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης που έφτασε σε τέτοια επίδοση δύο φορές στο ίδιο Πρωτάθλημα μετά τη σεζόν 2005-06. Το κατάφερε τότε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έχοντας 36 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Γ.Σ. Λάρισας και 30 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

Θα πρέπει να πάμε ακόμη πιο πίσω, στην περίοδο 2001-02, για να βρούμε τον τελευταίο ξένο παίκτη του ΠΑΟΚ mateco που έφτασε σε τέτοιο επίτευγμα. Τότε το κατάφεραν μάλιστα δύο ξένοι παίκτες του Δικεφάλου, ο Μπιλ Έντουαρντς και ο Νόρμαν Νόλαν έχοντας από δύο τέτοιες επιδόσεις.

Με τους 35 πόντους του, ο Γιανίκ Φράνκε έγινε ο 39ος ξένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco που έφτασε στους 300+ πόντους Πρωταθλήματος, κάτι που έκανε φέτος πριν από αυτόν ο Τζέιλεν Χαντς.

Ο Ολλανδός διεθνής «έγραψε» ατομικό ρεκόρ και με τα επτά τρίποντα του (7/12) αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των πέντε (5/10) που είχε τόσο με το Περιστέρι bwin εκτός, όσο και με το Λαύριο Megabolt εντός έδρας. Είναι μία επίδοση όμως που έχει και προεκτάσεις πέραν της τρέχουσας σεζόν.

Ο Φράνκε σημείωσε την 6η επίδοση 7+ εύστοχων τριπόντων στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Το ρεκόρ έχει από το ματς του πρώτου γύρου ο Τζέιλεν Χαντς που είχε μετρήσει οχτώ τρίποντα.

Ο Φράνκε ισοφάρισε παράλληλα την κορυφαία επίδοση του στα ριμπάουντ με οχτώ, όσα είχε στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Απόλλωνα Carna και τον Κολοσσό H Hotels. Ισοφάρισε επίσης την κορυφαία επίδοση του στο ranking με 33 αφού στην ίδια είχε φτάσει στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt.

Πέραν των επιτευγμάτων του Ολλανδού...

*Ο Νέιτ Ρένφρο με τις τέσσερις τάπες που έκανε, έφτασε στις 41 στην Basket League και με αυτές «έπιασε» τον Κιθ Κλάντον στην 11η θέση των μπλοκέρ του ΠΑΟΚ mateco –ξεπέρασε τον Γιώργο Μπαλογιάννη και τον Τοντόρ Γκετσέφσκι που είχαν από 38- και στην 4η θέση των ξένων μπλοκέρ της ομάδας, αφήνοντας πίσω του τον Σκοπιανό.

Ο Αμερικανός σέντερ έκανε για ένα ακόμη παιχνίδι εξαιρετική δουλειά στους τομείς της «οικονομίας» ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ με συντελεστή +11 (5 ασίστ + 3 κλεψίματα + 4 κοψίματα – 1 λάθος). Τον ίδιο είχε και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.

*Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ είχε 1/1 τρίποντο και φτάνοντας στα 45 εύστοχα με τη φανέλα του Δικεφάλου μπήκε στην 20άδα της λίστας των ξένων του. Ο Αμερικανός ξεπέρασε τον Νόρμαν Νόλαν και τον Ντόνι ΜακΓκραθ που είχαν από 44.

*Ο Τζέιλεν Ράιλι τελείωσε το παιχνίδι με 1/10 τρίποντα και ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ περισσότερων άστοχων σουτ από την περίμετρο για τη φετινή Basket League. 3/12 είχε ο Νικ Γκρίφιν του Απόλλωνα Carna την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον Ιωνικό και 1/10 ο Τζανόντ Νότε του Άρη επίσης την περασμένη εβδομάδα κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

Παράλληλα ο Ράιλι με τα επτά λάθη στα οποία υπέπεσε, σημείωσε την 22η επίδοση 7+ λαθών στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco. Ο τελευταίος που μπήκε σε αυτή τη λίστα ήταν ο Μάλκολμ Γκρίφιν επίσης με επτά λάθη στο εντός έδρας παιχνίδι με το Μεσολόγγι για τη σεζόν 2020-21.

Διαβάστε ακόμη...